Varg-/rovdjurskonflikten lär bli än mer infekterad nu!

 

Den så kallade proposition som ”Miljöminster” Lena Ek (C) presenterade idag exkluderar Centerpartiet för gott och totalt som varande ett miljöparti. Förslaget är bara ett exempel på en vulgär förvridning av kunskap i syfte att fiska röster och går direkt emot alla kända vetenskapliga rön.  Doften av jordbruksminister Eskil Erlandsson ”arbete” märktes också tydligt i förslaget. Miljöministern sysslar med ett typiskt röstfiske bland konservativa ”bondeförbundare” och vill endast ”att större hänsyn ska tas till privatpersoner och företagare i rovdjursområden”. Det finns inget hot mot människorna, inte på något område från våra rovdjur, Lena Ek ljuger och är bunden av gamla sagor och medvetna lögner! Kritiken från miljörörelsen lär bli och är redan massiv:

Enligt Naturskyddsföreningen öppnar det för en jakt som halverar dagens stam på cirka 400 vargar.

Såväl Världsnaturfonden (WWF) som Naturskyddsföreningen (SNF) är upprörda över regeringens proposition.

Vi har jobbat i decennier för att få upp stammarna på våra stora rovdjur, och nu vill regeringen med några penndrag halvera stammarna, säger Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen.

Nu är det inte bara vargen som drabbas av Centerpartiets, LRF:s och jägarförbundens rovdjurshat, övriga rovdjur skall tydligen också reduceras.

När det gäller vargen ligger det givna intervallet på ungefär hälften av det faktiska antalet vargar i dag.

Regeringen vill att det antal djur som är gynnsamt för artens bevarande ska vara indelat i intervaller. Detta för att ge större flexibilitet lokalt.

Vargstammen föreslås ligga på 170-270 individer.

Björnstammen på 1 100-1 400.

Järv på 500-600.

Lo på 700-1 000.

Kungsörnar mäts annorlunda, då man räknar i häckande par. I propositionen föreslås att det ska finnas 150 par.

Förslaget från Centerpartiet skämmer ut Sverige!

Förslaget får stark kritik bland annat från Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF som menar att intervallet ligger långt ifrån vad forskare och myndigheter visat krävs för att säkra vargstammen på sikt.

Jag är oerhört besviken. Regeringen kortsluter en grundbult i Vargkommitténs förslag och öppnar i värsta fall för en jakt på över 200 vargar i vinter. Det tar politiken tillbaka till ruta ett och raserar det sköra samförstånd som Vargkommittén byggde upp, säger Mikael Karlsson, ordförande i Naturskyddsföreningen.

Föreningarna kritiserar också att även björnstammarna och populationer av järv och lodjur föreslås minska och kallar förslaget om att öppna upp för jakt på kungsörn ”chockerande även ur ett internationellt perspektiv.”

– Regeringen skämmer ut Sverige med förslaget. Från att under decennier ha varit ett föredöme i många naturvårdsfrågor vill nu regeringen genomföra omfattande jakt på flera hotade och sårbara rödlistade rovdjur.

Vargkommittén har tidigare bland annat föreslagit att myndigheter på vetenskaplig grund skulle fastställa intervallet, i stället för att riksdagen ska göra det.

– Felbedömningen riskerar att istället öka konflikterna, säger Tom Arnbom, rovdjursexpert på Världsnaturfonden WWF.”

 

Det är inte bara hatorganisationer som gruppen Våga Vägra Varg, Svenska Jägareförbundet med flera som bör reduceras bort från inflytande i frågan, även Centerpartiet bör röstas bort ur Sveriges riksdag. …och det snarast, ingen bör överhuvudtaget lägga tid på centerpartiets ”bevarandestatus”.

Personligen skäms jag över Centerpartiets låga insikts- och förståelsenivå kring de ekologiska perspektiven, därtill är jag både djupt besviken och fylld av vrede.

 vargen jag 454657

Avslutar med några ord riktade till landsbygdens folk:

Centerpartiet är i grunden en kvarleva av gamla Bondeförbundet, undantaget är endast det flummiga Stureplansgänget som tillhör den mer extrema högergrupperingen av ”liberaler” inom nationen. Centerpartiet ser jag som den största bromsklossen för en positiv utveckling på landsbygden, de är fantasilöst konservativa och vill mest bevara ”trädgården” så artfattig som möjligt. Dagens rovdjurshaveri är mest typiskt och trots allt exakt vad man kunde väntat sig. Svensk landsbygdspolitik under Alliansen och Centerpartiet har lett till ett kraftigt sänkt antal arbetstillfällen…och de står handfallna i sin fantasilöshet kring hur man vänder utvecklingen.

Vill vi/ni ha en levande landsbygd, vill ni som lever där se en positiv utveckling, så bör ni sluta värna Centerpartiets bevarandestatus och tänka i nya banor…tänk gärna i flera steg och se alla positiva alternativ som finns, istället för att värna tanken om att allting är bäst som det är.

Ett bra första steg för en positiv utveckling är att ni röstar bort Centerpartiet från både riksdag, landsting och hemkommun i valet 2014!

Jag vet att Sveriges landsbygd bebos av många som lyfts sig från att vara konservativt fantasilösa ”gnäll-pellar” och jag vill verkligen se en levande landsbygd under positiv utveckling!

 

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Vargdebatten: och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Varg-/rovdjurskonflikten lär bli än mer infekterad nu!

  1. Pingback: Katastrofalt förslag som banar väg för masslakt på de svenska rovdjuren | Svensson

  2. Pingback: De ”Nya” Moderaternas kampsång inför valet 2014? | Varghjärta

  3. Pingback: Varg- och zoodebatten är tillbaka | Rikspressen

Kommentarer är stängda.