Löshundsjägare offrar medvetet sina hundar.

Löshundsjägare ÄR Sveriges värsta och högst medvetna djurplågare. De släpper sina hundar trots riskerna och gör så medvetet eftersom de ser djuren som verktyg.

Statistiken varierar år från år, men det står mer än tydligt att vargen och övriga rovdjur skadar/dödar mycket få jakthundar om man vågar se totalbilden. De flesta dödas/skadas av andra orsaker, som trafik, annat vilt och av jägarna själva.

Vilka som utsätter hundarna för dessa risker är uppenbart.

Enligt försäkringsbolaget Agrias statistik dödades/skadades 5968 hundar åren 2007 till 2017 i trafiken. Även om det är viktigt att veta att deras statistik över trafikskador visar alla raser i alla delar av landet, så måste man inse att det främst är jakthundar som springer fritt och utsätts för risker i trafiken.

155 hundar sköts av jägarna själva, 431 drunknade. Tågtrafiken dödade/skadade 439 hundar, 214 hundar togs av rovdjur och dödades eller skadades (varg 162, björn 26, lo 26) och 1044 togs av vildsvin.

Under rubriken skadad/dödad av vilt/vilda djur redovisas för perioden siffran 705. Exakt vilket djur som orsakat hundens skada framgår inte. Det kan handla om älgar och hjortdjur, men även rävar och vildsvin. Därtill försvann 178 hundar under jakt.

Observera att Agria försäkrar cirka 40 procent av landets hundar/jakthundar.

Statistiken varierar år från år, men det framgår mer än tydligt att vargen och övriga rovdjur dödar mycket få jakthundar när man ser totalbilden.

Ovanstående fakta är tydlig, det finns ingen logik som kan utpeka rovdjuren som den största faran mot jakthundarna, all bevisning pekar på att de som representerar den största faran för sina ”älskade” jakthundar är ”husse” själv.

En seriös individ släpper inte ut sin ”älskade familjemedlem” i trafiken, bland vildsvin eller i ett vargrevir. Gör man så tar man en fullt medveten risk. Ingen skulle acceptera beteendet om det handlade om en annan ”älskad familjemedlem”, nämligen familjens barn.

Orden ”älskad familjemedlem” om jakthunden är falsk retorik.

Hade hunden trafikdödats, dödats eller skadats av älg, vildsvin eller drunknat hade jägarna, deras förbund och tidskrifter inte bemödat sig med att skriva ett ord om saken. Men när varg dödar en hund startar propagandamaskinen direkt och det blir krisrubriker även i ”seriösa” medier.

Många köper tyvärr jägarnas propaganda och syn på lösspringande hundar i naturen som någonting bra, vilket det i princip aldrig är. Hur många får och lamm som dödats av lösspringande tam-/jakthundar finns det ingen statistik över. Hur mycket övrigt vilt i naturen som stressas, skadas och dödas vet ingen heller med exakthet.

Sveriges jägare vårdar inte främst det vilda och sina jakthundar, de vårdar primärt sin egoistiska ”hobby”.

https://www.jaktojagare.se/kategorier/varg/loshundsjakt-trots-617-vargangrepp-20181214/?fbclid=IwAR01bUBfMmRCLNKps_5wzNjFl6xSPiHVqin-QggIPMdneaqHuWQj0to0opk#.XBVwZ_QCpK0.facebook

wolf

Detta inlägg publicerades i Vargdebatten:. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Löshundsjägare offrar medvetet sina hundar.

  1. Liz Emanuelsson skriver:

    Helt sjukt att offra sin hund för att försöka få tillstånd för fri jakt av vargen, vad är detta för monster😡

  2. Thomas Alm skriver:

    Helt rätt Liz, det är sjukt, men det handlar inte om monster utan om helt vanliga egoistiska små människor som är fast i sitt primitiva och instinktiva vanetänk (det kallas ”tradition”) och de offrar görna naturens vilda djur för sin hobby att nöjesdöda.

Kommentarer är stängda.