Angående Sveriges korrupta fårägar-adel.

Att det finns individer som älskar lögnen, lättjan och föraktar lagen vet vi. De brukar oftast betraktas som kriminella.

Men när mäktiga organisationer som LRF och jägarförbunden får med sig maktkåta politiker är vi illa ute.

Tjuvjakten på rovdjur ökar och vi vet alla varför. Korruptionen och lögnens bejakade privilegierade pöbel är i majoritet inom nämnda grupperingar.

Bevisen ligger tydliga och i mängd, men ansvariga politiker blundar och minimerar de rättsvårdande myndigheternas handlingskraft.

Ett typiskt exempel är agerandet från ägarna av Molstabergs gård:

”– Det är viktigt att debatten är saklig och LRF bemöter inte detta ärende i sak. Svepande formuleringar räcker inte när man ska hantera frågan enligt den lagstiftning som råder. Även om gården, som Palle Borgström beskriver det, ligger vackert och är välskött, måste man följa det regelverk som råder. Att släppa ut får i hagar som delvis har liggande stängsel i områden där man vet att det finns varg skulle inte ha kunnat inträffa på en gård som LRF beskriver som ”otroligt välskött”, säger Göran Åström till ATL.

Ja, enligt länsstyrelsen hade djurägarna med relativt enkla medel kunnat förhindra de två angreppen. Enligt den utredning ligger till grund för länsstyrelsens beslut hade vargarna vid det första angreppet passerat via en bit av ett stängsel som låg platt mot marken. Därefter hade de hoppat över en bäck och tagit sig in hagen. Inte vid något tillfälle hade vargarna behövt passera någon form av stängsel.

Det har alltså funnits uppenbara brister, menar Göran Åström.

Det finns sedan tidigare en stängslingsplan för Molstaberg som länsstyrelsen har godkänt och delvis kommer finansiera ekonomiskt. Arbetet med stängslingen har pågått under flera år och när det andra angreppet skedde hade vargarna, enligt länsstyrelsens utredning, bland annat tagit sig in via ett elstängsel som hade tagits ner under arbetet med att bygga ett rovdjursavvisande stängsel.”

http://www.atl.nu/skog/lansstyrelsen-debatten-maste-vara-saklig/

https://www.helahalsingland.se/opinion/insandare/fakta-om-vargangreppen-pa-molstaberg

Ett annat bevis är att tjuvjakten på rovdjur ökar och även här står ovan nämnda grupperingar tysta likt unkna beskyddare av kriminell olydnad.

https://www.naturvardsverket.se/Nyheter-och-pressmeddelanden/Nyhetsbrev/Viltnytt/artiklar2018/Nr-1-2018/illegal-jakt/

Vanföreställningarnas och lögnens kärringar (av båda könen) har en gynnsam tillväxt liksom ångestfyllda klimatförnekare som söker intensivt efter ursäkter. Inget är viktigare än att fylla själens tomhet med mer konsumtion.

Jag vet inte längre vad man kan göra, saklig fakta går inte in …

…och lögnerna fortgår:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Eo9wya/vargen-dodar-deras-far–nu-ger-de-upp

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö., Vargdebatten: och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.