När hat och hot normaliseras av polismyndigheten.

 

Peter Springare skrev ett inlägg i vilket han ville förinta journalister. Och han har fortfarande kvar sitt arbete?

Vad är det som händer?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/manga-upprorda-efter-springares-inlagg-pa-facebook/
Vi har myndighetsutövare inom statens våldsmonopol som pratar om att förinta medmänniskor. Medmänniskor som har en annan värdegrund och åsikt än herr Springare och därför anses värdiga hans näthat av denna ”mans” chefer och demokratins värnare(?).

Hur skall jag som medborgare i den svenska demokratin kunna känna tillit och förtroende till en polismyndighet som skyddar en primitiv och bitter näthatare?

Det går inte att undkomma det faktum att ordet ”förinta” är ett hot och herr Springare använder ordet högst medvetet.

Hur skall han och hans kollegor kunna arbeta mot hot och hat när de själva ligger på denna nivå? Hur skall vi kunna motarbeta rasistiskt hat, näthatet mot kvinnorna med mera när hatet och hoten normaliseras via vårt rättssystem?

En värdering de flesta av oss delar är att vi alla står lika i värde/värdighet, att vi står lika inför lagen och att det är vår medborgerliga skyldighet att stå solidariska med lagen. Principen om att nationen byggs med lag är en demokratisk grundprincip, liksom att lagen byggs på en tolerant etisk grund. De återfinns i vår grundlag och genomsyrar vår svenska demokrati. Vi ser det t.ex. i regeringsformens ord om att: ”Det allmänna ska verka för att alla människor ska kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället och för att barns rätt tas till vara. Det allmänna ska motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilde som person. ”

Svensk polis har lämnat vår demokratiska värdegrund därhän och tycks samlas runt idén om att en auktoritär och rasistiskt tonad hierarki som enligt tribalismens principer utesluter människor. Det går inte att tolka stödet från polisledningen visavi herr Springare annorlunda.

Jag skrev några rader till rikspolischefen, inte i tron på att jag får ett svar utan mer som en markering.

”Hej.

Jag har en fråga till Rikspolischefen.

I ett inlägg på sin Facebooksida från den 8 mars skrev polismannen Peter Springare: ”Mitt motiv är just detta att försöka göra Sverige bättre att leva och utvecklas i för alla, både infödda ’svenskar’ och invandrare. Och därigenom också förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor.”

Ordet FÖRINTA betyder att göra slut på, utplåna, förstöra, tillintetgöra, radera ut, utrota, krossa, rasera, ödelägga, annihilera; döda, dräpa.

Den här mannen är polis och förundersökningsledare vid grova brottsenheten hos Örebropolisen och ÄR medveten om ordets betydelse och jag ifrågasätter härmed starkt hans lämplighet för tjänst som polis.

Jag (och troligtvis väldigt många med mig) vill veta hur polismyndigheten ställer sig till hans uttalande och om ni ser honom lämplig som polis?

Skulle svaret mot all förmodan vara JA på min fråga så tappar ni och Sveriges poliser all trovärdighet i ett demokratiskt perspektiv, därtill förlorar ni all respekt, all tillit och det inte bara från mig.

Med vänlig hälsning

Thomas Alm”
Peter kan så klart fortsätta driva sin agenda, han kan tycka vad han vill om landet han bor i och invandrarna som är en viktig del av det. Men inte som polis då han inte ens förstår att individer begår brott, inte etniska grupper.

Det är dags att låta Peter Springare löpa fritt som arbetslös före detta polis, då han inte står värdig yrkesrollen. Det är dags att låta honom bli en helt vanlig bitter rasist, en i mängden, ännu en liten outvecklad hatare på samhällets tangentbordsbotten.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.