SD och guilt by association.

Guilt-by-association (skuld genom sammankoppling) är ett vanligt och allvarligt argumentationsfel. Det är ett fel som bygger på outvecklad tro, okunnighet, vanföreställningar, faktaresistens och fantasifulla konspirationsteorier som t.ex. den om Eurabia. Ur en logisk synvinkel handlar det om en total intellektuell härdsmälta.

Antagandet att en person är skyldig på grund av samröre med någon som är skyldig, eller en sammankoppling med en specifik religion, nationalitet (stam). Guilt by association är en vanlig taktik bland rasister och högerextrema som vill sprida hat och missaktning visavi invandrare/flyktingar.

Det är inte ovanligt att man använder argumentationsfelet för att misstänkliggöra alla muslimer, eller alla invandrare inom en specifik grupp via kopplingar till att det finns ett något högre antal individer som begått brott inom gruppen.

Argumentationsfelet är ofta kopplat till en oförmåga att läsa statistik och bristande insikter i hur socioekonomiska aspekter och demografi påverkar statistiken.

Män är kraftigt överrepresenterade i brottsstatistiken och finns det en övervikt av män inom en specifik grupp så syns detta per automatik i statistiken.

Studerar vi brottsbenägenheten inom t.ex SD så finner vi en tydlig och ytterst kraftig överrepresentation. Bara bland partiets riksdagsledamöter hittar vi sex dömda för brott och ytterligare två åtalade och kommer sannolikt att dömas senare i år. Brottsligheten i denna grupp av 47 ledamöter omfattar allt från grovt bokföringsbrott, skattesmitning, förtal, misshandel, stöld och våld mot tjänsteman till narkotikabrott. Andelen dömda brottslingar i gruppen ligger kring 15 procent. Det betyder att den sverigedemokratiska överrepresentationen i kriminalitet är minst fyra gånger så stor som invandrarnas.

Även om bilden är likartad bland SD:s representanter landet runt och man kan koppla det ökande antalet hatbrott till de rasistiska strömningar partiet underblåser, så kan jag inte hävda att en Sverigedemokrat i allmänhet är kriminell, eller begår brott. Individer begår brott!

Det är högintressant att fakta ser ut så här eftersom SD ofta framställer sig som värnare av det svenska. Ofta finns det en underton av att de representerar någonting bättre, någonting som står för kulturell, etisk och genetisk ”perfektion”. De tror ofta att människor kan indelas i raser och att de tillhör en ”bättre” sort rent genetiskt.

http://www.dn.se/debatt/halften-av-sds-sympatisorer-manniskor-kan-indelas-i-raser/

Fakta talar sitt tydliga språk och överrepresentationen är tydlig. Värnar SD lagen, står de solidariska gentemot den och värnar de verkligen den svenska demokratins värdegrund? …och hur är det egentligen ställt med synen på kvinnor?

Det finns anledning till att fråga varför överrepresentationen i brottslighet är så hög inom denna ”politiska” gruppering och jag förutsätter att någon representanter för partiet kan besvara den frågan.

Inväntar svaret med intresse.

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.