SD är ovärdiga och en total skam för Sverige.

Jag skall förklara nedan varför jag står för den åsikt min rubrik avslöjar:

Sverigedemokraterna ÄR inte ett vanligt parti, det är en pueril missnöjesyttring som samlar nationens mest lågbegåvade ”gnällpellar”, de obetänksamma och missnöjda, de rasistiskt tonade och de som drabbats av nationalismens gamla sjukdom.

“Nationalism is an infantile thing. It is the measles of mankind.” (Albert Einstein)
Synonymer till infantil är: barnslig, outvecklad, omogen, pueril, naiv och få kan hävda den intelligens och klarsyn Albert hade, även om de lite barnsligt försöker.

Jag vill gå ett steg längre än Albert och hävda att nationalister inte ens nått den civiliserade människans nivå vad det gäller kunskap, faktaförståelse, etik, medmänsklighet med mera, de är på det primitiva djurets nivå och hävdar revir. Ofta aggressivt, faktaresistent, och infantilt.

Ett bihang till nationalismen i detta fall är nostalgi. Nostalgi är en tillbakablickande (melankolisk) längtan tillbaka till något som var och nu tillhör minnets och historiens värld av dåtid.

Några som är skickliga på att väva in nostalgin i förlåtande bomull och förfalska dåtiden är SD, orden om folkhemmet, fädernas kyrka, linblonda leende barn i ”Bullerbyn, med mera döljer mycket fula skuggor. De är därtill högst medvetna om att många i dåtid de hänvisar till, direkt avskydde deras idévärld, som t.ex. Astrid Lindgren.

Det var hårt och bittert att höra för den som avskyr all nationalism så innerligt som jag gör. Jag trodde du visste det. Jag trodde du visste, att jag ogillar allt indelande av människor efter nationer och raser, all sortens diskriminering mellan vita och svarta, mellan arier och judar, mellan turkar och svenskar, mellan män och kvinnor. Ända sedan jag var så stor att jag kunde börja tänka självständigt har jag tyckt illa om det blågula fosterländska storsvenska, allt det där om ”kommer någon våra fjäll för nära, då mulnar det i Svitiod”, det förefaller mig lika avskyvärt som Hitlers tyska nationalism. Någon patriot har jag aldrig varit. Vi är alla människor – det har varit mitt speciella patos här i livet.”  Den jag citerar är Astrid Lindgren och orden skrev hon i ett brev 1957.

Bakom värnandet av nationalstaten vilar en aggressiv retorik där utstötningen, bortstötandet, exkluderingen och skuldbeläggandet av den andre är viktiga och centrala element. Våra problem beror inte på oss rättrådiga svenskar utan på de där, de andra. Ibland romerna, ibland judarna, andra gånger muslimerna, flyktingarna som flyr terror/krig/svält eller bara ”invandrarna”.

…och när klyftorna i samhället ökar öppnas möjligheten för en framgångsrik populism.

Jimmie Åkesson har varit skicklig på att spela ut grupper mot varandra, på samma sätt som exempelvis fascistiska Jobbik i Ungern.

Det tragiska med den nostalgiskt tonade lögnen är att den främst talar till individer som inte förstår tidspilens vandring framåt, att allt, precis allt, ständigt förändras.

Det är så de som vägrar tänka blir lurade (återkommande) av de cyniska ledarnas enkla men falska ”sanningar”.

Det finns fog att dra en gräns av typen ”vi mot dem”, men det handlar INTE om hudfärg (melanin-nivå) eller etnicitet, det handlar om den civiliserade tänkande människan mot de ociviliserade och hatiska.

Vi såg exempel på de ociviliserade människornas nivå när tre framträdande Sverigedemokrater drog fram järnrör som försvar mot en redlöst berusad individ, likheten med tre schimpanshannar som greppade varsin gren för att dra i strid borde vara uppenbar.

Den ociviliserade, mer djuriska individen är oftast egoistisk, girig och fast i traditioner (vanor), saknar förmåga att tillgodogöra sig fakta, kan inte förstå den vetenskapliga skillnaden mellan tes och teori.
Det primitiva djuret köper konspirationsteorier, är ofta religiös, saknar reell tankeförmåga, förnekar människans inverkan på klimatet med mera och ser sig girigt omkring i jakten på mer guld (vilket är deras verkliga GUD!).
De outvecklade bli lätt offer för nationalism, eller med ett mer korrekt uttryck stamtänkandet, tribalismen. De faller för ord som ”America first” eller ”Bevara Sverige Svenskt”.

Från och med nu drar jag en tydlig linje, tillhör du ”djuren” är du en fiende, inte bara till mig utan till planeten och allt övrigt liv. Den här typen av människor är så lågbegåvade att de inte ens förstår att de är lågbegåvade och saknar all form av existensberättigande då de ÄR de största fienderna mot framtidens barn och orsaken till det katastrofala läge vi står inför, klimatförändringarna, miljöförstörelsen i stort och den pågående sjätte massutrotelsen.

I min värld är de inte värdiga…

http://www.dn.se/nyheter/varlden/martin-gelin-nationalism-ar-den-roda-traden-for-trump/
buiswayimaa3e2_

”– Det sätt som hatsajter och Avpixlat hanterar etnicitet gör motsatsen till vad de etiska reglerna syftar till, det vill säga att inte göra etnicitet till huvudfråga. Den typen av sajter har ett nyhetsurval som gärna lyfter fram våldtäkter och brott som begås av invandrare men inte av andra. Då skapas en bild av att allt är invandringens fel”:

http://www.metro.se/artikel/fem-vanliga-rasistargument-och-varf%C3%B6r-de-inte-h%C3%A5ller

Det är ett farligt folk, de missnöjda, de som faller för enkla tänkares förenklade ”quickfix”, tribalism (nationalism) och rasism. Det är ett folk som i sin lathet faller för falskhet och drömmar om snabba enkla lösningar, helt utan nyanser och helhetssyn.

De glömmer i sin frustration att individer begår brott, inte grupper och ger kollektivet skulden för individens brottsliga handling. Ingen kan hävda att alla Sverigedemokrater är kriminella bara för att många är det: ”– Sverigedemokratiska politiker är ungefär lika överrepresenterade i straffregistret som vissa invandrarkategorier”, säger professor Leif GW Persson i ”Veckans brott”. …och det är lika dumt att kollektivt anklaga invandrar/flyktingar för individers handlingar.

http://www.expressen.se/nyheter/leif-gw-forvanad-om-inte-ekeroth-blir-falld/

Det är tragiskt när polismän faller i de enkla tänkarnas hatiska och generaliserande fälla och man borde kunna kräva mer tankeförmåga av svensk polis.

”– De är missnöjda. De tänker att utan invandring så slipper vi de här människorna. Jo, för fan, visst, och så slipper vi också alla de där 90 procenten eller fler som kommer att göra att det här landet har en rimlig chans att överleva. För det har vi nämligen inte annars.

Hela servicesektorn och sjukvården skulle stå på arslet dag ett om man skickade ut den invandrade arbetskraften,” säger Leif GW Persson

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Q6QRR/leif-gw-persson-peter-springare-bidrar-till-att-kasta-skuld

Det faktalösa hatet och de faktaresistenta hatarna jublar när en polis sprider sitt onyanserade missnöje. ”En missnöjd polis skriver på Facebook att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken och får genast tusentals gillamarkeringar. Han skriver också att pensionärer går på knäna och låter förstå att det är invandringens fel.”

…och hatet blir till hot mot dem som för fram fakta.

http://arbetet.se/2017/02/09/brott-invandring-och-det-faktalosa-hatet/

Hatet anförs av riktigt lågbegåvade Thoralf troll som därtill ibland leker ”politiker”:

https://www.interasistmen.se/granskning/sd-politiker-backar-ekeroth-atalet-ar-politiskt-ett-vittne-har-last-genusvetenskap-och-vakten-var-invandrare/

 

Poliser som sprider SD:s retorik ÄR farliga:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/kriminologen-det-har-har-vi-vetat-sedan-1974

Sarnecki ställer sig även kritisk till andra delar i inlägget som han menar är dåligt underbyggda. Främst till den del där polismannen skriver: ”Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc”

Att det skulle vara invandrarnas fel har han inget belägg för. Invandrare är nästan lika överrepresenterade bland svenska läkare som bland personer misstänkta för brott. 30 procent av alla läkare i Sverige är ju invandrare, säger Jerzy Sarnecki. Också bland anställda i åldringsvården är invandrarna kraftigt överrepresenterade. 

Vad ser du för risker med hans uttalande?

Dels ger han en falsk bild av Sverige och dels pekar han ut en grupp människor där han bara påtalar problem istället för att ge en nyanserad bild. Den här typen av inlägg spelar i händerna på krafter som inte vill oss alla väl, säger Jerzy Sarnecki.”

Hatets ord av missaktning leder fel, det har vi sett så många gånger i historien att vi borde ha lärt oss:

https://varghjarta.wordpress.com/2013/02/05/homo-homoni-lupus/

Jag ser ju vilka ni är, ni som har dragits in i den rasistiska retoriken. Ni kanske inte har märkt det själva, men ni har tagit SD:s ord och gjort dem till era. Nej, nej, ni är förstås inte rasister, ni är ju bara oroliga.

Ja, men vet ni vad? Jag är också orolig!

Men det jag är orolig för är det samhälle som NI just nu skapar.” skriver en klok kvinna här: http://nwt.se/karlskoga-degerfors/2016/02/05/det-ar-er-jag-ar-radd-for

…och hon liksom jag VET vilka vi skall vara rädda för, nämligen SD:s obildade, onyanserade och hatiska pöbel!
dodshot

De hänvisar till yttrandefriheten när de sprider sitt hat, men hotar ofta dem som kritiserar Sverigedemokraterna och vill tysta, förneka alla som tycker annorlunda yttrandefrihet: ”I rapporten från BRÅ om journalisters utsatthet för hat och hot visar det att 32% av kvinnliga och 35% av männen inom media har fått utstå hot det senaste året. Jag har skrivit om det förut både här och här. Det är inte enbart mediepersoner som råkar illa ut när de hamnar i vägen för Sverigedemokraterna och deras svans. Sverigedemokraternas företrädare och fotsoldater både IRL och på Internet har hotat folk sen partiet grundades 1988. De som grundade partiet hotade också folk redan innan partiet var påtänkt. Detta är absolut inget nytt fenomen.” citerar härifrån:

http://polimasaren.se/nar-du-skriver-negativt-om-sverigedemokraterna/
Anders Lindberg dömer ut Paula Bielers lögner om Avpixlat

https://www.youtube.com/watch?v=re0aQtmpKFI

Det är inte svårt att hitta exempel på SD:s hatiska konsekvenser, hoten har blivit vardag…

https://www.medievarlden.se/2017/02/dodshotad-efter-ledartext-om-hatmejl/

Det har kommit flera hot mot tidningens medarbetare sedan de på olika sätt skrivit om reaktionerna på polismannens åsikter.

Det är väldigt obehagligt. Man kan fråga sig om det är människor som beter sig så här. Våra reportrar har bara gjort sitt jobb.

Anders Nilsson är övertygad om att det är en organiserad kampanj.

Jag har fått omkring 200 mejl från olika avsändare men med i stort sett samma innehåll. Och jag har sett att de har skickats vidare till andra mediechefer.

Det finns en risk i att reportrar håller tillbaka om de vet att de kan riskera att drabbas av den här typen hatkampanj, menar Anders Nilsson.”

Hoten mot kloka kvinnor, hatet mot den feministiska idén, kvinnohat i allmänhet bärs ofta av SD:s omogna infantila pöbel:

https://www.youtube.com/watch?v=k_pLmq8d7Mk

Därtill är de ofta klimatförnekare och bryr sig överhuvudtaget inte om miljöfrågorna, härvidlag liknar de de trumpna runt USA:s något störda president.

http://omni.se/rockstrom-olyckligt-att-sd-valjer-icke-vetenskaplig-vag/a/AnPmj

…och listan på hatiska hot skulle bli enormt lång om man tog upp alla:

Thairestaurang hotad när SD portades

Utan motstånd är det kört på allvar

Hon kritiserade SD – fick 1 000 hatmejl

Hon får hatmejl efter t-shirtkuppen mot SD

Ännu ett barn uthängt på Avpixlat – hotas i vanlig ordning med våldtäkt

Hängdes ut på hatsajt: Det är förjävligt

Ungdomsstyrelsen polisanmäler hot

Tonårstjejer hängdes ut på sajt

Sanna lade ut hatmejlen på sin blogg

Katarina Mazetti hotas efter SD-text

ICA-handlare hotad

Blev dödshotad efter “horunge”-tatueringen med Åkesson

Rasister hotar pressfriheten

Dödshotad för sin granskning

Yngve Gustafson hotad efter SD-besök

Läkaren som stoppade Jimmie Åkesson mordhotas

SUS-anställda mordhotade efter SD-kritiskt inlägg på Sydsvenskan

SD:s fotsoldater attackerar fackförbundet Hotell och restaurangs hemsida

Rektor hotad efter artikel i SD-kuriren

S har polisanmält flera politiska påhopp

Ordförande i HRF hotas med gruppvåldtäkt efter SD-kritk – får bilder på mördade barn

Hjälp oss identifiera person som hotar IRM-skribent – allt finns på band

Bloggare hotad efter SD-text

Hotas med våldtäkt efter låt om Åkesson – SD-politiker hejar på hoten

Hur kan ni tycka att ni har rätt att hota vårt barn?

Hatmejl till Hedenmo efter intervju med SD

Hatvåg mot forskare som avslöjar SD-väljare

SD-åhörare dömd för paraplyhot

Sverigedemokrat skickade hotmejl

Kaliber stoppas på Gräv av säkerhetsskäl

Förföljd av hatet

Avpixlat hänger ut beslutsfattare

Avpixlat uppmanar till drev mot journalister

SD-hyllad blogg attackerar årets Lucia på grund av hennes hudfärg

SD-toppens attack mot NSD:s chefredaktör: “Hyena”

Sajter attackerades efter SD-kritisk artikel

Aftonbladets vänstersajt under attack efter SD-kritiskt inlägg

Högerextremistens hot mot Expressen

Författare bombarderad med hat och hot

”Det var ett förtäckt hot”

Hot om våld mot nioåring på Björn Söders Facebooksida 

Statsministern mordhotad på Söders (SD) Facebooksida

Juholt hotad efter inlägg om Söder 

Vänstertopp fick dödshot efter kritik mot SD

Molly mordhotades efter musikvideon 

Niklas Strömstedt hotas och hånas av kränkta SD-vänner – hoppas dina barn våldtas 

PH-deltagaren får hat efter SD-tatuering: “De säger att jag ska våldtas av terrorister”

Att ni kallar mig hora kommer inte få mig att sluta kämpa

Sa att SD var rasister i TV – du kanske kan ana vad som hände sen 

SD reagerar på nationalsången under #melfest – arabfittan borde få dödsstraffet 

Toppolitiker utsatt för hot

Efter inställda SD-spelningen:Får hat och dödshot 

Eva Dahlgren kritiserade Jimmie Åkesson – då spårade SD-folket fullständigt

Hotell bombhotat efter att Sverigedemokraterna uppmanat sina fotsoldater till bojkott 

Säpo utreder flera hot – efter debatten

Politiker hotad i hemmet 

Forskade om SD – fick dödshot

SVT-profilen hotad – efter SD-galan

Sa nej till SD – fick ta emot hot

…och vi VET konsekvenserna om hatet får makt!

homo-homoni-lupus

vacce-sepia1b mellan b

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.