Det stora hotet ÄR okunnigheten.

Det finns stora likheter mellan rasister och de vargnegativa

Jag har följt vargdebatten under ca åtta år och ser tydligt paralleller mellan det vargnegativa hatet och de ”invandringskritiska” rasisterna. Det är exakt samma primitiva instinktiva rädslor, okunnighet och oförmåga att ta in fakta/kunskap (faktaresistens).

Några års läsning av kommentarsfälten på hatsajten Avpixlat (och liknande sidor) och tidskriften Svensk Jakts sajt ger samma bild av främst lågbegåvade gubbar som är totalt oförmögna till en positiv kreativ problemlösningsförmåga. Begåvningsnivån på dessa båda sajters ”redaktioner” är också de likartade.
De gapar högt, drivna av samma primitiva instinkter: ” Muslimerna är den största faran!” / ”- Vargen är farlig och ödelägger landsbygden!”
De reagerar enbart på en djup rädsla (ofta spelad), och total egoism kopplat till ett oförstånd som är direkt skrämmande. De ”vargkritiska” vill inte att vargen tar deras ”ägda” bytesdjur och ses som ohyra. Parallellerna till de små tribalistiska (nationalistiska) ”invandringskritiska” (rasistiska) grupperingarna är tydlig. I det sistnämnda fallet ropar de: ” Invandrarna våldtar våra kvinnor!”

Bakom de infantila ropen syns tydligt en total oförmåga att förstå grundläggande fakta, en avsaknad av källkritiskt tänkande, en oförmåga att läsa statistik o.s.v.

Man inser snabbt om man verkligen följer debatten och läser på i sak, att någonting dummare än den outvecklade hanformen av homo sapiens är omöjligt att hitta.
Det djupt tragiska är att dessa som man finner längst till vänster på normalfördelningskurvan över våra multipla intelligenser, EQ, med mera ibland hittar en plats i maktens korridorer, liksom inom rättsvårdande myndigheter o.s.v. Det handlar om ca 20% av den manliga befolkningen. ( Jo, det finns ett antal kvinnor också!).

https://varghjarta.wordpress.com/2017/02/06/jagarforbunden-ar-lognens-mastare/

Vad Göra?

Vad göra? Att ens försöka samtala med, argumentera med dessa grupper är totalt meningslöst, de är exakt lika mentalt låsta som religiösa fundamentalister.

Vad göra? Man kan givetvis inte agera på deras nivå och påbörja ”privat skyddsjakt” (S.T.G.) på denna grupp (även om tanken under korta stunder kan verka lockande!).

Vad göra? På sikt kommer givetvis detta infantila och puerila ”gubbstimm” dö ut, men frågan är om det inte är för sent då?

Den mänskliga hjärnan är ca 40 000 år gammal (modellen alltså), evolutionen går långsamt och det enda tidspilens vandring framåt garanterar är att allting förändras. Vi står inför gigantiska klimatproblem, vattenbrist, miljöproblem allmänt och det sjätte och största massutdöendet.

Fem gånger har jorden råkat ut för en närmast total utarmning av alla arter, den senaste var dinosauriernas undergång. Linda Laikre menar att vi just nu är mitt inne i den sjätte massutdöendet och den här gången är det människans fel:


wolf

vacce-sepia1b mellan

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten:. Bokmärk permalänken.