SD verkar äntligen ha förstått vad demokrati är…

…skriver Amanda Björkman i DN. Jag är inte så säker på det. Amanda har helt rätt i sin argumentation, men har SD verkligen förstått den grundprincip de själva verkar efter, exkluderandets demokratiska princip?

Både en individ och individer i grupp har enligt demokratins alla grundläggande principer all rätt att själv/själva avgöra vem/vilka man samarbetar med, vilka man talar med, vilka/vem man kramar o.s.v.

Sverigedemokrater upprepar gärna och ofta att det är odemokratiskt att andra partier inte vill samarbeta med dem. Kanske förstår de nu bättre.

På söndagen stod det klart att den SD-stödda kandidaten förlorade omröstningen om ungdomsförbundets ordförandeskap. Därmed kommer moderpartiet efter en tid fylld av öppna maktstrider att avsluta relationen med SDU, vars nya ordförande omgående anklagade partiet för vad SD annars anklagar andra för: att vara odemokratiskt.

SD:s riksdagsman Markus Wiechel twittrade som försvar: ”Det är inte odemokratiskt att klippa banden. SD bestämmer vilka externa aktörer man vill samverka med…””

Amanda avslutar sina kloka ord med: ”Det är glädjande att den polletten har trillat ner. Riksdagspartier väljer själva vilka de vill samarbeta med. Och precis som SDU uppfattas som för extremt för SD, är SD för extremt för andra i riksdagen. Konstigare än så är det inte.”

Personligen tror jag inte att ”polletten har trillat ner”, den fastnar garanterat på vägen då de flesta Sverigedemokrater oftast saknar de nödvändiga förutsättningarna, nämligen ett fungerande intellekt och kunskap om svensk värdegrund.

struts som undrar

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.