Den medmänskliga värdigheten segrar?

Jag hoppas det, att den medmänskliga värdigheten segrar och det känns som om vinden vänder nu, mot ett mer solidariskt, etiskt moget och medmänskligt Europa. Det finns skamfläckar på EU:s karta, som Ungern men när Europas starkaste nation, Tyskland, reser sig och visar medmänsklighet finns det starka tendenser till hoppfullhet.

Vi har våra etiska skamfläckar nationellt, som SD, Avpixlat och de hatiskt rasistiska anonyma, som den i dagarna omdebatterade ”Julia Caesar”. Att kvinnan bakom pseudonymen är rasist finns det ingen tvekan om, hon skriver bland annat följande:

”Sedan andra världskriget har vi blivit indoktrinerade med den ideologiskt betingade myten att det inte existerar några raser och därför heller inga rasskillnader.” (läs länken!)

Att hon gömmer sig bakom en pseudonym förvånar inte då det är grekiska för ”falskt namn”, från ψεῦδος (pseûdos), ”lögn, oriktighet”, och (ónoma), ”namn”. Det hon sprider är också falskt, oriktigt och lögn.

Julia Caesar är en makthavare – och en näthatare. Från sin anonyma plattform har hon i flera år spridit rasism. Trots sin nyckelroll är hon okänd för de allra flesta svenskar ”.

Det är helt okej att avslöja vem som döljer sig bakom pseudonymen ”Julia Caesar”, däremot är det inte okej att jaga henne med samma hat som hon sprider. Låt denna konspiratoriskt lagda rasist och hatbloggare vara ifred, argumentera istället sönder hatets idé.

Det är dags att lyssna på oss nu, vi som är antirasister, vi som är den stora majoriteten som inte röstar på Sverigedemokraterna, vi som tror på medmänsklighet och vill hjälpa. Vi som har tröttnat på att minoritetens hatsajter får sätta agendan, tröttnat på hur ordval som ”volymer” och ”kostnader” sprider sig som virus i det offentliga samtalet när man egentligen menar människor. Vi som har tröttnat på den här skiten.” skriver Hanna Fahl i en krönika i DN och jag håller med henne.

Det räcker med hat och lögner nu!

562ef0ba-a20a-4053-b728-895d1fd769e5Medmänsklighet och humanism måste segra, annars förlorar vi alla allt…

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.