LRF kräver oetisk jakt på diande hjortkalvar.

 

LRF vill, tillsammans med ett antal andra intresseorganisationer, införa skyddsjakt på kron- och dovhjortskalvar. Förslaget är dock oetiskt, okunnigt och illa genomtänkt.

 

hjortkalv-1467543

Länkar till ytterligare några kloka ord kring LRF:s oetiska vanvett: ”Senaste förslaget från LRF med flera är skyddsjakt på nyfödda hjortkalvar. Ett flagrant slöseri med naturbeteskött, troligen meningslöst ur ett skyddsperspektiv, och inte minst etiskt tveksamt.”

En aktiv utökning och spridning av hjortarna i Sverige, t.ex. Kronhjort skulle ge flera fördelar. För vargen är kronhjort ett mer naturligt byte än älg. Om vargen går över till kronhjort, vilken är vargens naturliga bytesdjur där stammen är stor, konkurrerar den inte lika mycket med jägarna om älg. Hjortarnas kost innebär dessutom betydligt mindre skogsskador än vad älgarna ger upphov till och hjortarnas betande håller landskapet öppet.

Det är tragiskt att LRF saknar etik, känsla för naturen och enbart tänker kortsiktigt. Troligtvis skulle det vara en positiv utveckling om LRF:s ledning byttes ut och man förde in tänkande, etiska människor med vettiga framtidsvisioner i ledningen istället. Positivt inte bara för lantbrukarna, utan för Sverige i stort och främst för framtidens barn som förtjänar en artrik och levande natur.

tn_dovhjortshagn_7__177505a

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.