Till skydd mot demoner!

 

Plötsligt landade en Grayole i min trädgård: ” – Hehe hej du, jag är hitsänd för att vakta dig!” Gissa om jag hoppade till och började undra om jag ätit, druckit eller rökt något högst olämpligt! Nästa tanke som korsade min hjärna var att nu har han gått och blivit religiös gubben, ser demoner på gräsmattan!

Han hävdar han är sänd av ” de högre makterna” för att skydda mig mot demoner. Troligen är det inte SD, Ljungby kommun, Löfven eller finanseliten som sänt honom tänkte jag, då hade han redan börjat tugga på mig. Han hörde tanken men log bara lite underfundigt och svarade att: ” – Om det får jag inte förtälja!”

Jag protesterade och menade att om hen skall bo här så vill jag veta vem hen är och vart hen kommer ifrån. Grayolen petade sig tveksamt i näsan och rynkade pannan lite, innan hen svarade:

– Jo, logiskt, den som beordrade hit mig var vätten Hälve, du vet värnaren…han tyckte du behövde skydd. Du är ju en tokig fan som inte döljer dina åsikter och bara det att du är en rabiat ateist har sina små risker. Dessutom är du ju en rödgrön socialistdjävul, du vet folk retar upp sig för mindre!”

Okej log jag, har Hälve sänt dig så är du välkommen!

Jag har sett och mött Grayoles förr, bland annat på Notre-Dame de Paris, men ni är ju av sten så jag trodde inte det fanns liv i er?

– Hehe, jo det är sant, men det är liv i oss också och den som ser vår verkliga kropp brukar svimma av en stund, du vet en tre meter hög figur, som inte bara ser ut som fan själv, vi luktar därefter också…skrämmer vettet ur vem som helst!”

Jaha svarade jag tveksamt, och jag såg på grayolen att han undrade. Men visst är hen välkommen tänkte jag, grayolen sken upp.

– Oroa dig inte för mig, jag kommer mest att sitta still på taket, som en liten död stenfigur och vaka. Ingriper gör jag bara när det är nödvändigt och det är bara de som verkligen behöver skrämmas bort som kommer att se mitt verkliga jag. Gör det du tänkt göra ikväll, njut av Game of Thrones och teckna lite. Men hade du verkligen tänkt se hela första säsongen?”

– Nej, bara några avsnitt, svarade jag leende och sade: God kväll!

 

 

Ni anar inte vad som rör sig därute, gott folk! 😉

 

Vulgo

vacce-sepia1b mellan b

Annonser
Det här inlägget postades i Min konst! och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.