…man får lust att döda!

Nu skulle jag aldrig göra det, inte av respekt för personen ifråga, utan av självrespekt. Ingen som inte är mer eller mindre psykopat klarar av att döda en annan människa utan att drabbas av hemska konsekvenser som till exempel PTSD (Posttraumatiskt stressyndrom). Det vi kallar ”samvete” bryter ner en frisk individ som svårt har skadat eller dödat en medmänniska.

När du möter en kall och cynisk jägare som inte visar någon respekt för djuret, så vet att du har en mer eller mindre välutvecklad psykopat framför dig. Det är givetvis inget diagnostiskt bevis, men det är en djävligt god ledtråd och ett indicium…

Alla vet nog att psykopaterna samlas en bit upp i hierarkin, söker du en så sök bland företagsledare, högre tjänstemän. Givetvis är bankvärldens övre hierarki bra jaktmarker för den som söker denna typ av rovdjur i mänsklig skepnad och även inom politiker-leden kan du göra ett och annat intressant ”fynd”. Dansar de med Ultima Thule så finns det nog mer att hitta än en välutvecklad och pueril nationalism.

Ett bra test på min självrespekt skulle vara att stå framför den man som så brutalt dödade lejonet Cecil.   Låt mig stå framför honom, med en båge och några pilar…

Denna typ av troféjägare har jag en mycket låg respekt för, de som tar jakttroféer överlag har nog någon form av empatistörning och det är nog ingen galen gissning att det oftast handlar om känslomässigt outvecklade män som helt saknar en balanserad respekt för andras liv. Jag tycker lika illa om dem som stolt håller upp den dödade älgens ”krona”, det skjutna lodjuret eller t.ex. vargen. (De lokaltidningar som publicerar bilder på dessa ”stolta jägare” och deras troféer avfärdar jag som lika låga, som varande”byblaskor” och den typen av media skall man INTE prenumerera på!).

När man läser nyheter som den om lejonet Cecil blir det väldigt svårt att stå stolt bredvid mänskligheten, vi är uppenbarligen och ofta ett tämligen vidrigt djur.

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till …man får lust att döda!

 1. Anonym skriver:

  …och givetvis är ”jägaren” som tog Cecils huvud oskyldig. Har man gott om pengar är man ju alltid det!
  http://www.svd.se/tva-gripna-for-lejontjuvjakten/i/senaste

 2. starkskör skriver:

  Jag känner bara HAT för såna människors handlande!!

 3. arrami54 skriver:

  Delar din känsla, men sin vrede får man behandla försiktigt. 😉 Den här och liknande storviltsjagande töntar skall förbjudas att inneha alla former av vapen och man får vara bortom det äktnaiva om man inte inser att det föreligger ett högst medvetet jaktbrott här.

 4. Boije skriver:

  Ju mer jag lär känna människan desto bättre tycker jag om mina hundar.

 5. arrami54 skriver:

  …håller med dig och hundar är i alla fall alltid ärliga. Människan är mest en tragisk primat…

 6. Fredrik Pettersson skriver:

  Och att denna ynkliga vidriga syn gör det möljigt för ynkliga vidriga sociopater att fortsätta leva ut sitt sjuka begär på levande oskyldiga och kännande varelser bevisar att dom som tillåter det är sociopater med totalt noll respekt till ovärderliga djur !

 7. arrami54 skriver:

  …det kryllar av de som dödar som nöje, här har du ytterligare en: https://www.facebook.com/kendalljonesgameon

Kommentarsfältet är stängt.