Grekland, EMU och lite harmoni.

 

Inom EMU blir det alltid så att de oskyldiga blir skyldiga och de skyldiga blir oskyldiga. Studerar vi Greklandskrisen så blir det oskyldiga folket de skyldiga och storbankerna och högerpolitikerna blir oskyldiga. Den gamla sanningen om att två fel aldrig blir ett rätt gäller än. Greklands folk lär få betala dyrt, demokratins vagga har nu blivit en EMU-slav.

Denna analys ger en god bild av vad som hänt och beskriver väl varför Grekland aldrig skulle gått med i EMU. EMU är i grunden en gigantisk felkonstruktion och jag är glad över att jag personligen offrade mer än tre år av mitt liv för att försöka hindra en svensk anslutning till EMU.

Vi vann folkomröstningen om EMU, det blev ett NEJ. Var djävligt glad för det! Minns också att det fanns ett kraftigt motstånd mot att hålla en folkomröstning och egentligen har Sverige inget undantag, vi skall gå med i EMU, förr eller senare…

Lögnerna från bankerna och högerkrafterna var enorma, de är relativt tysta idag, men tro mig…lögnerna återkommer.

 

Det är synd om de små människorna och är man klok så sovrar man djävligt noga bland vilka människor som är ”tiden värda”. Girighet, primitivt revirtänkande och unken nationalism växer och utvecklingen ser inte speciellt ljus ut. De flesta tycks inte förstå samarbetets verkliga princip och det är inte ägandet som är viktigt. En god förvaltning gynnar alla, hugger du ner ett träd så planterar du minst två!

100_6994bc

Klokast att studera de vilda, göra som de och fokusera på det goda i livet…

100_7110b

Jag finner min harmoni när händerna gräver och planterar. En trädgård styrd du inte, den styr dig och släpper dig samtidigt fri i ett evigt skapande. Det är som att måla ett konstverk som lever och aldrig blir klart. Under detta arbete inser man också vad allting egentligen handlar om och vad som är basen/grunden för vårt liv…nämligen allt annat liv!

100_7082100_7071100_7080100_7089100_7113bvacce-sepia1b mellan b

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.