”Va fan Sverige! Är vi inte bättre än såhär?”

”Va fan, Sverige! Va fan, Borlänge! Är vi inte bättre än så här?”…skrev Filip Hammar. Svaret är ett rungande NEJ Filip!, vi är INTE bättre än så här! Sverige har sitt ”herrefolk”, liksom övriga nationer.

Nationalismen växer, liksom rasism och främlingsfientlighet. Det blir så när den rädda lilla menigheten talar. Vi är på väg tillbaka till den mentala nivå som behärskade Europa under 1930 talet och det kommer att sluta på samma vis igen, med en total katastrof.

Alla de vackra orden i EU:s fördrag om att samarbetet syftar till ”fred, säkerhet, hållbar utveckling av vår jord, solidaritet, utrotning av fattigdom och skydd för de mänskliga rättigheterna” låter inte bara som ren cynism, det är ren cynism.

Vi ser ju hur man fullständigt skiter i dessa grundläggande medlemskrav både här och där. Rumäniens rasism via romerna applåderas och Grekland sänds medvetet mot ett totalt kaos. För att ta två exempel i ett EU som verkligen är på väg att krackelera i motsättningar.

Washington Post har på sistone publicerat flera artiklar där Tysklands position att moralisera över skuldbetalning ifrågasätts i ett historiskt perspektiv. Tysklands egen starka position i dag har enbart varit möjlig på grund av att landet undsluppit sina skulder tidigare i historien, skriver tidningen. Bland annat hänvisas till ekonomihistorikern Albrecht Ritschl vars beräkningar gör gällande att i förhållande till de ekonomiska resultaten är Tyskland det land som undslapp flest skuldbetalningar under 1900-talet. Allt detta är glömt då glömskan är dagens ekonomiska socialdarwinisters främsta verktyg.

Historisk okunnighet, rädsla, girighet, rasistiskt och nationalistiskt ”herrefolk” tänkande leder återigen till att Europa spricker upp i motsättningar och hat. Nepotism, rädsla, nationalism, rasism, girighet, korrupt mutkultur, det grekerna benämner fakelaki, har återigen blivit gynnade ledord för den art som benämner sig ”den visa människan” och undertecknad tycker djävligt synd om alla Europas barn och framtida barn…

Lika synd är det om alla Europas religiösa stollar som tror Gud/Allah/Jahve ordnar allt, bara man ber och bygger nya tempel! Haha, snacka om att bli grundlurade!

Hur var det nu med Sverige och EMU, minns ni JA-sidans infantila propaganda, vi skulle gå under utan euron…

Någon som seriöst tror att mänskligheten klara miljö-/klimatproblematiken på ett förnuftigt vis och inte väljer att gå ut i krig istället, för att skydda sitt nationalistiska lilla revir från dem de där andra och lägre…?

Idag känner jag bara förakt för min egen art, människan är fan ta mig det absolut dummaste av alla däggdjur! Det är synd om oss, både om fint folk (vad det nu är?), herrefolk och vanligt folk, common people.

…eller, har vi oss själva att skylla, nu som då, och här som där?

Untitled

För övrigt är jag inte orolig för Åsa Romson, jag inser att miljöpartiet fick lite makt och somnade in. Det kallas i politikens vardag för ”kompromiss” när man sover istället för att agera… 100_6992b vacce-sepia1b mellan

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Min syn på SD!, Religionskritik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.