OXI!

 

Det är med glädje jag läser att att ledarna i Greklands stora politiska partier ställer sig bakom Syriza-regeringen. Det som oroar är EU:s högerledare, de vill givetvis att Greklands fattiga folk skall betala, så som de fattiga alltid får betala de höga herrarnas lekar…och demokrati är knappast ett gångbart begrepp bland dessa herrar och damer:

Det blev OXI i den grekiska folkomröstningen. Nej till trojkans oresonliga bud om hur Grekland ska ta sig ur skuldkrisen. Det ger hopp till alla som vill bryta med den kritiserade och misslyckade åtstramningspolitiken. Allra mest ger det hopp om att demokrati är det värdefullaste verktyg vi har för att skapa gemensamma lösningar och samhällen som håller ihop. Men andra är inte lika glada idag.

Många i EU-eliten lade sig i den grekiska folkomröstningen. Kommissionens ordförande, skatteflyktsingenjören Juncker, var en av dem. Han hotade med att en nejröst betydde att man inte var en del av EU. Värst var dock EU-parlamentets ordförande Martin Schulz. Han sa inte bara att folket måste rösta ja, utan också att när de gjort det borde Tspiras regering avgå, och ersättas med ett teknokratiskt styre som ska implementera den av EU dikterade politiken. Med andra ord gav han sig in i kampanjen med syfte att avsätta den grekiska regeringen.

Att Grekland styrs av ett demokratiskt valt socialistiskt vänsterparti är grundproblemet för EU-högern!

Jag läser lätt road att Socialdemokraternas Magdalena Andersson hävdar att hon är: ”Väldigt orolig för det grekiska folket”. Är oron äkta så borde svensk socialdemokrati arbeta hårt för att Grekland får en kraftig skuldavskrivning, Tyskland fick ju detta tidigare, varför inte Grekland nu? Därtill borde Magdalena Andersson kanske lyda Andreas Cervenkas uppmaning: ”Ursäkta, kan vi få tillbaka våra 34 miljarder?”

Det är som Katrine Marçal skriver: ”Grekland behöver vår hjälp”. Även IMF inser hur fel besparingskraven gick. Hon nämner de manliga näthatare hon drabbas av och jag gissar att det handlar om högergubbs och infantila svennedumokrater. Att SD samlar de mest obildade och obildbara under sin fana bevisas inte minst av detta: – Du blir muslim om du äter halalkött. Man tackar för dagens goda skratt! Jag antar man blir ”nasse” om man äter griskött?

Visst är de ”söta” de små svennedumokratnassarna!

en taggig liten sverigedemokrat b

Det finns trevliga taggisar också, jag möter en varje kväll. Hon kommer och tigger ”godis” och är allmänt trevlig, vilket man knappast kan säga om fundamentalisterna som fruktar smittsamt halalkött. Nåja, man inser varför religionerna är framgångsrika, den avpälsade primaten är lite lättlurad och tämligen obildad.

100_6954b

Avslutar med lite gul skönhet.

100_6932100_6974

Tur man kan bygga en harmoniskt själslig grund via lite trägårdspyssel, troligen befriar detta arbete den mänskliga själen från alla former av politisk och religiöst vanvett.

Mer trädgårdar åt folket!

 

vacce-sepia1b mellan b

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD!, Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till OXI!

 1. human skriver:

  Lögnpropagandan är igång i vanlig ordning i svensk media! Dessa lögner som tillslut blir sanningar, liksom det har blivit kring romer, samma j-a fenomen! Det spelare tydligen ingen roll, för sanningen får ingen röst eller utrymme i all media som ägs av högern! Alla lögner och förtal får stå oemotsagda i media! Här har vi den korrupta diktaturmedia i Sverige! Och svenskarna låter sig så klart manipuleras och luras! Det spelar liksom ingen roll att grekerna arbetar fler timmar per person än både svenskar och tyskar, och har högre pensionsålder än genomsnittet bland eu- länder! – Lögnerna fortsätter ändå från högermedia och rasistsajter om den” låta greken”! Vad är svenskarna då? Och lögnerna im tiggande romer, som också påstås vara låta och älska sin situation, och påstås vara tjuvar allihop – innan den ekonomiska krisen i Spanien, var det FLER romer som arbetade än övriga innvånnare! Hur förklarar dessa vidriga rasister detta då?! Nej de bara fortsätter spotta ut sig lögner och förtala smutskasta människor!!

 2. human skriver:

  Ursäkta, Det skulle stå ”lata” inte ”låta” i min tidigare postning 😏

 3. arrami54 skriver:

  …jo, svensk media är tydligt vinklad mot höger, studera ägarbilden så förstår du varför. Det största problemet för svensk vänster är just detta att de i princip helt saknar en mediaröst. Det finns små glimtar av hopp här och där inom journalistkåren, men generellt är deras ”objektiva neutralitet” genomfalsk.
  Det är inte det grekiska folket som valt nepotism, korruption och lögner, den skulden faller helt på deras tidigare politiska ledare!

 4. arrami54 skriver:

  Okej! 😉

Kommentarsfältet är stängt.