Högsta Almedalsbetyget…

…går till Jonas Sjöstedt. Till och med herr Birger Schlaug gav honom beröm:

Sjöstedt – lika vänlig som skarp. Varför hukar miljöpartister istället för att räta på ryggarna?

Gustav Fridolin hade lagt bollen på straffpunkten för Jonas Sjöstedt att slå in. Jonas hade kunnat sätta bollen snyggt, och förnedrande, i krysset. Men artigt, och i samtalets form, valde han att inte förnedra MP utan mellan raderna uppmana ledning att göra det som miljöpartiets kongresser och väljare tar för givet att de skall göra. Det var ömsint gjort.

Jonas började med att uppmärksamma, och hälsa, de som troget och engagerat, Almedalsvecka efter Almedalsvecka står där med sina flaggor med den sol som förkunnat nej till kärnkraft.

Jonas är den enda som hittills uppmärksammat Ship to Gaza – hur kunde Gustav bara negligera den israelsika bordningen på internationellt vatten?

Och Ojnareskogen, det Gustav inte vågade prata om – han har blivit mer statsråd i en socialdemokratisk regering än språkrör för De gröna – tog Jonas som ende talare upp.

Och, minsann, Jonas hade den goda smaken att försvara Greklands rätt att genomföra en folkomröstning, något som regeringen, och därmed språkrören, uppenbarligen är kritiska till. MP som mer än något annat tagit kamp för idén om deltagande demokrati – och folkomröstningar om sådant som inte berör mänskliga rättigheter – har nu en ledning som är tyst.

Och dessvärre… visst hade Jonas en poäng i att påven är mer radikal än den rödgröna regeringen i klimatfrågan.

Personligen håller jag inte helt med Birger, Vänsterpartiet är på god väg att bli det enda sanna miljöpolitiska alternativet och givetvis måste grön politik kopplas till social rättvisa. Miljöpartiets ledning har tydligt bevisat att de gärna säljer bort sin ideologi för en plats ”i solen”. Makt korrumperar som bekant och sitter man i knät på en socialdemokrati som blivit exakt det de bildades för att bekämpa, ett högerparti helt utan bra framtidsvisioner, så blir ”kompromisserna” därefter!

Det är synd om djuret homo sapiens, denna avpälsade lilla primat som tror sig vara Guds avbild är bortom allt förnuft. Som tur är finns det trevliga djur…

100_6904b100_6897b100_6903b100_6905b100_6907b100_6909b100_6914

…och harmoni byggs i trädgården! 😉

100_6892v vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.