Lysande journalistik!

 

”De svenska forskare som redan under 90-talet ifrågasatte denna teori blev inte bemötta med rationella argument av Psykologförbundet. De blev bemötta på det sätt som tonåringar etablerar hierarkier på skolgården. De blev stigmatiserade och utstötta.

Åt dessa fenomen, som på vardagsspråk kallas sekterism, har utredningen ägnat ett särskilt kapitel. Jag tänker avsluta med ett citat, eftersom det så väl fångar mekanismerna bakom Quickaffären, socialtjänstens agerande i de fall jag skildrat, könskrigarnas usurpering av ”feminism” samt en del sällsamma reaktioner på mina reportage. ”Grupptänkande”, står det, är en strävan efter likformighet. Gruppens medlemmar försöker nå en samsyn genom att undertrycka avvikande uppfattningar och isolera sig från fakta och synpunkter utifrån.

”Kraven på lojalitet inom gruppen gör att medlemmarna undviker att ta upp kontroversiella frågor eller söka alternativa lösningar. Grupptänkande medför att man tappar i kreativitet, originalitet och oberoende tänkande. Genom gruppens inre dynamik får medlemmarna en förvissning om att besluten är rätta och en känsla av osårbarhet uppstår.””

Orden: ”De blev bemötta på det sätt som tonåringar etablerar hierarkier på skolgården. De blev stigmatiserade och utstötta” …är viktiga och det borde forskas intensivt på varför många så kallat vuxna individer stannar psykologiskt vid tonåringens sekteristiska och svartvita nivå.

Är det rädsla som gör att grupptillhörighet blir så enormt viktigt?

(Jag ställer frågan trots att jag vet att svaret är: JA! ).

 

 

En sekt som fått oproportionerligt stor makt i Sverige är jägarförbunden, små män som får en mental orgasm av att döda. En frisk och fri man känner inget behov av att döda i onödan och speciellt inte för att få en stunds njutning…en frisk, fri man njuter av skönheten i livet och av att låta andra leva fritt. Det är bara den ytterst fege som gömmer sig bakom sektens lögner och söker skydd i okunnighetens dimmor…

Lynx in snow v (2)vinterlonmk

vacce-sepia1b mellan b

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min konst!, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lysande journalistik!

 1. Anonym skriver:

  Helt otroligt vad fina konstverk!! Den överst kunde jag ej se om det var ett ett väldigt vackert foto eller om det var en väldigt vacker målning!

 2. Anonym skriver:

  Undrar hur man kan resonera så galet och konstigt?! När myndigheter i Sverige, motiverade varför man ej efterlyste flyktingbarn , skulle anledningen också vara att det ej fanns några vårdnadshavare/ föräldrar som var intresserade av var de befanns sig, ej heller att de återvända?!! Ngt sådan.. Alltså man baxnar!!! Hur i h-e kan detta få fortgå?! Så om något barn med svensk bakgrund försvann och hade oturen att ha föräldrar som inte brydde sig, ja då skulle det inte inte finnas något intresse att efterlysa barnet?! Detta hade väckt ramaskri I vårt land!! Finns det alltså inget övergripande samhällsansvar när det gäller barn som far illa alltså?! Barn ÄR Barn oavsett ursprung och behöver en trygg uppväxt med kärleksfulla föräldrar!! Ensamma barn som kommer hit från annat land är inget undantag från dessa grundläggande behov av omsorg!! Detta är inte annat än rasism att särskilja barn på detta sättet, utifrån ursprung! Vem vet vad dessa barn kan råkat ut för när de aldrig blir återfunna?!! Är djupt oroad och orolig för detta! Samma gäller andra papperslösa som är mer eller mindre identitetslösa och alla barn, flickor, kvinnor som tigger som blir utsatta för övergrepp, sexuella övergrepp, – har pratat med en som blivit det, så vet det förekommer, utsatta som bara den! – var är då alla feminister, kvinnojourer och barnkonvention när det gäller dessa grupper, flyktingbarn och de som sitter utblottade på gatan?! De lyser med sin frånvaro!

 3. arrami54 skriver:

  Jo, du har helt rätt i att vi reagerar olika beroende på vem det handlar om, den svenska rasismen är övertydlig när vi studerar hur tiggare och andra migranter behandlas. När mytspridande rasistiska lögnare som SD tagit plats i vår riksdag, ja…då har det gått långt, fördumningspandemin verkar explodera.
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/studie-om-tiggare-slar-hal-pa-myter/

 4. arrami54 skriver:

  Tack. Det är fotografier av målningar/teckningar jag visar i svartvitt format. Som ren teknikträning är det kul att försöka återskapa verkligheten så realistiskt som möjligt.

Kommentarsfältet är stängt.