De dränker dem i armagnac!

 

”– Man har länge haft för sig i Frankrike att ortolansparven är en delikatess. Man fångar in dem, göder upp dem i bur, dränker dem i armagnac, kör in dem ugnen och äter dem sedan hela”…läser jag i DN. Det är ingen nyhet att mängder av småfåglar dödas i Sydeuropa. Bruket av limpinnar är tämligen utbrett och en del njuter av att skjuta dem.

songbird-tar-sticks-61503-poacher-tray-frozen-songbirds-italy-670

Jag undrar med ett ironiskt leende hur en fransman skulle smaka om man först dränkte honom i armagnac och sedan grillade honom hel? Antagligen som en gammal galt och inget att rekommendera. Nöjer mig med att hoppas sparvarna fastnar i halsen på dem och att de kvävs ytterst långsamt.

Jag mötte en vän från förr idag, från tiden då all ledig tid gick åt att studera fågel. Han delar helt min bild av att våra småfåglar minskar dramatiskt. Problembilden är mångfacetterad och det handlar både om traditionsburen jaktidioti, negativ  miljöpåverkan, förändrat jordbruk och klimatförändringar.

Nog skulle det vara tragiskt om vi verkligen gick mot en tyst vår…

Det är tillika tragiskt att studera de herrar och damer som styr vår nation, EU och världen. Vilket djävla inkompetent käbblande pack! De ”fina damer och herrar” som befolkar mediavärldens morgonsoffor och talar vackra ord om alternativ är inte mycket bättre. Homo sapiens är ett inkompetent, sinnessjukt, pladdrande, hycklande och korrupt litet däggdjur och planeten skulle må bäst om vi i princip reducerades till ett par procent av det antal vi är idag. Stäng ner all sjukvård (för alla) i fem år!

Jag mötte fyra tillväxtivrande sockermissbrukare på Månsabacken för ett par dagar sedan, dessa fyra vägde säkert över ett ton tillsammans och det tog en stund att städa upp efter dem.  Jag önskar de hade ätit upp alla sina sopor, hellre det än att behöva se dessa bilder…

34753fcd-2586-4767-bcfe-9578a587be25

Det finns egentligen inget skäl till att varje idiot över arton år skall ha rösträtt. Demokratin fungerar inte när majoriteten föraktfullt ”pinkar på” kunskap och mest gnäller lite egoistiskt för att de inte blir rika snabbt nog. De saknar varje uns av ansvarskänsla och förstår generellt överhuvudtaget inte vad demokrati är eller hur viktiga de ekologiska systemen är för oss.

Avslutar detta lilla primalskrik av vrede med att visa en ortolansparv fotograferad av Dûrzan Cirano:

Emberiza_hortulana b

vacce-sepia1b mellan

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till De dränker dem i armagnac!

 1. styvmorsviol skriver:

  Läste om det i DN i morse, och delar din frustration, över detta tilltag. Kan ju inte klicka på gilla knappen. Men med tanke på kvaliteten på sjukvården vi har är det inte bättre att utöka den för alla.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  Svante. Vad det gäller sjukvården så löser det sig av sig själv, med de sjukvårdspolitiker vi har idag så bygger de ett par nya sjukhus till och får ställa in all vård: http://www.svd.se/varldens-hogsta-byggnad-billigare-an-nks

 3. arrami54 skriver:

  W.I.M.S. Verkligen vidrigt och tyvärr gamla nyheter.

 4. Wolf is my Soul skriver:

  Kände faktiskt inte till detta fenomen. Man lär sig nya saker varje dag.

 5. arrami54 skriver:

  Ca en miljard fåglar dödas av människan runt medelhavet årligen: http://www.natursidan.se/nyheter/sa-manga-faglar-skjuts-arligen-i-europa/

 6. Wolf is my Soul skriver:

  Tack för länken! Ska läsa på.

 7. arrami54 skriver:

  Varsågod. Fundera lite på varför Stararna har minskat så kraftigt också.

Kommentarsfältet är stängt.