Han är skön, Jan Guillou!

 

íntellektuell härdsmältaDet råder verkligen en intellektuell härdsmälta varje gång nationen drabbas av ett kungligt bröllop. Läs hans krönika, tänk efter och njut av ordens korrekta linje…

Inte fan passar en monarki som representant för en demokrati!

”För gammelhögern är kungligt bröllop en strålande effektiv illustration till det idealsamhälle där jämlikheten är fjärran och det till och med syns utanpå vilka människor som är mer värda än andra. För sverigedemokrater är kungligt bröllop en sund bild av äldre tiders nationalism, för den kristna nyhögern antagligen en bild av hur Gud vill att samhället skall se ut.”

Media sällar sig till de stollar herr Guillou nämner, kristen höger och ”svennedumokrater” och media kan väl främst liknas vid förtjusta små barn så fort apanagefamiljen nämns. Jag har verkligen ingenting emot individerna i konungafamiljen och önskar dem alla all välgång, men nog fan kan vi resa oss från principen om att:

Konungen är stor (likt far) men Gud är större (Allahu Akbar), Mor är bara rar och du (medborgaren) skall vara snäll, lydig och betala överhetens apanage!

Ibland undrar jag om dagens Sverige lever i år 1815, kanske 1915 talet eller om det verkligen är 2015?

 

vacce-sepia1b mellan b

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Han är skön, Jan Guillou!

  1. Anonym skriver:

    Om man ska var ytlig nu, utseendemässigt, så kunde lika gärna många av de som tigger varit prinsar och prinsessor, men de sitter istället i smutsen på gatan utan hem, undrar om många blev ivägfösta pgr av denna kostsamma tillställning?! Vill inte vara missunnsam nu, de verkar rätt justa , och önskar dom alla lycka i livet, men de önskar jag även de fattiga och sjuka som tvingas tigga i detta land, men dessa människor som verkligen är i behov av akut hjälp får inte kosta ett öre, tydligen.

  2. arrami54 skriver:

    Vårt konungahus har kostat en bra bit över en miljard bara i apanage de senaste tio åren, vi ger tydligen gärna bidrag till de som redan är rika…men de fattiga vill vi gömma undan och glömma bort. Det ÄR synd om djuret homo sapiens, ett mer okunnigt, orättvist och ”dummare” djur är svårt att finna på denna planet.

Kommentarsfältet är stängt.