The Swedish Method.

 

Under 1830-talet dödades inte mindre än 6790 vargar i landet – nästan 700 per år. Ett par decennier senare var de borta” skriver Henrik Ekman i ”Vargen – den jagade jägaren”. Sverige bedrev ett framgångsrikt utrotningskrig mot den grå jägaren. Metoderna var många gånger tveksamma, som att söka upp lyan för att döda alla valpar utom en som användes för att locka fram tiken. Jägarna gömde sig i ett väl kamouflerat gömsle och väntade. Vargvalpen hängde i ett träd utanför lyan. Den var oftast uppbunden i bakbenen och så högt att dess framtassar inte helt nådde marken. När valpens förtvivlade gny lockat fram tiken så sköts hon. Valpen offrade man antagligen ingen kula på, den slog man ihjäl. Jakttekniken kallas: The Swedish Method.

Avliva vargvalpar i lyorna. Det är Jägarnas Riksförbund senaste förslag för att minska tillväxten av vargstammen. Jag antar att dessa ”jägare” som surnat till för att vargen beskattar ”deras” byten läst lite jakthistoria och vurmar starkt för metoden?

Det finns bara en adekvat beteckning för denna grupp av människor om man ser på dem ur ett etiskt och naturvårdande perspektiv: Primitiva ynkryggar!

Den gruppen har aldrig presenterat ett enda sakligt förslag för att ge den svenska vargstammen livsutrymme eller för att motverka inavelsdepressionen. Ur ett etiskt perspektiv agerar de exakt som de som en gång ”renade” nationen via industriell utrotning och likt dem som misshandlar tiggare och kastar batterisyra i deras ansikten.

Min personliga syn på ledningen i de svenska jägarförbunden ÄR att det handlar om riktigt outvecklade avpälsade primater med en mental ton av enormt giriga psykopater.

Respekt är ingenting jag vill ge den gruppen.

2689076_1024_576

vacce-sepia1b mellan b

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.