Ett blygsamt förslag (A modest Proposal).

mellan

Studerar man den mänskliga historien, världens problem med miljö-klimat, våldet, våldtäkter, övrig kriminalitet, rasism, medvetet odlad  rädsla och okunnigt primitivt konservativt gnäll … så framträder snabbt en bild av var problemet ligger.

Det finns ett djur som är farligare än övriga, som är egoistiskt gnälligt, outvecklat och allmänt ynkligt, nämligen hanformen av homo sapiens.

En del kvinnor lär protestera mot mitt blygsamma förslag (liksom alla män), men det lilla problem som uppstår om vi kraftigt reducerar antalet män går att lösa via samma system som män använder, vi sparar några få miljoner välartade pojkar/män, som används för reproduktion och ”nöje”. Prostitution är ju ett välkänt manligt nöje, inkomstkälla och maktmedel, vi vänder helt enkelt på steken och låter männen ta det jobbet.

Män har ändå gått helt vilse i evolutionen, de har tappat jägaren och kan inte ens jaga idag, (utan GPS går de vilse, utan verktyg som tamformen av varg kan de inte spåra, de kräver värmedynor och avancerade vapen).

I många kulturer ses det som viktigare att kvinnorna föder pojkar, men klokast är att vända trenden, föd flickor…pojkarna ”sätter vi ut i skogen”.

Tillåt bara fem procent pojkar, sett till det totala antalet födslar och frånta övriga (nu levande män) rätten till sjukvård.

Om hundra år har vi så löst alla våra allvarliga miljö- och klimatproblem, med mera!

mellan

Min ironiska text är en liten blinkning till Jonathan Swifts ” A modest proposal” och skall tas som ren ironi, men det är en ironi med hög insiktsfull sanningshalt.  Att jag understryker och påtalar att det handlar om ironi är strikt nödvändigt, bara ca fyra procent av befolkningen (den manliga?) förstår vad ironi är….

vacce-sepia1b mellan b

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Ett blygsamt förslag (A modest Proposal).

 1. Christer Brodén skriver:

  ”Sätta ut dem i skogen? Är Raksha och de andra vargarna verkligen pålitliga? Det blir kanske som med Mowgli. Du får nog läsa Swift bättre! I hans förslag om utökning av delikatessbutikernas sortiment fanns ju också beskrivning av hur de fattiga irländarnas överflödiga barn kan tillredas. Hans och Greta tycker att jag skall bjuda hem dig. Skall vi säga halv åtta hos mig?

 2. arrami54 skriver:

  Vargarna är pålitliga, alla män skulle jag inte gärna sätta ut barn till (tänk bara på alla religiösa ”foliehattar” som de i IS t.ex!) och inte heller fastnar jag för Swifts förslag att tillreda gubbarna, tänk på hur gamla galtar smakar!
  Läste du länkarna så borde även du inse att den svenska (intellektuella) linjeavlen gått för långt. Det är inte främst vargstammen som har problem med inavel!

 3. Christer Brodén skriver:

  Män, barn? Som gammalt troll är det givetvis barn jag vill ha på bordet. Det var väl också Swifts åsikt. Och gamla galtar sitter vid bordet.

  Jag googlade på hundar och avel och fick upp en mängd rubriker om missfoster. Det är synd om vargen som blev en mops. Och om skidstjärnor utan sparring. Det behövs för medaljer. Wassberg är kanske rädd att bli av med något rekord.

 4. arrami54 skriver:

  …jo, det skall vara ungt kött! 🙂 Jag vet inte exakt vad herr Wassberg är rädd för, antar det är någon gammal sagoprägling som spökar?
  Att det är synd om vargen som blev en sönderavlad ”ras”-hund är helt klart och det är rejält synd om hundarna.

 5. Kicki skriver:

  Rädsla, okunnigt primitivt konservativt gnäll, och ynkligt.

  Jodu, så kan man även sammanfatta mig och mitt agerande. Det är ynkligt. Detta blev konsekvensen av att jag inte tagit varningar på allvar och stuckit i tid. Mitt tidigare sätt att stå upp och kriga för det som varit rätt och riktigt har under de senaste (två?) åren helt stannat av.

  Med facit i hand har detta tagit en ände med förskräckelse. Det har blivit så fel det kan bli. Okunnighet inom politiken de senaste åren ska vi inte ens prata om, det är också den som delvis gjort mig ”gråhårig”.

 6. arrami54 skriver:

  …vi kan nog samtliga beskrivas med orden, rädda, gnälliga och ynkliga. Det handlar om att se sitt eget beteende, bygga vidare och minimera rädslan, ynkligheten och gnället. Vi har det för bra och har alla blivit lite väl narcissistiska egoister.

 7. Kicki skriver:

  Bara en liten fråga:
  …vi – betyder det vi som ”skjutit oss själva i foten” och nu tvingas suga på ramarna?
  (syftar på prickarna till vänster)

 8. arrami54 skriver:

  Vi betyder vi alla, inte en specifik grupp. Vi alla lever i en värld styrd av misstag, en ekonomi som byggs på skuld, en hantering av ekosystemen som skapar en än värre skuld. Mänskligheten i stort är bara ett okunnigt litet djur som uppfunnit gudar och en djävla massa myter, den värsta myten är att det lilla djuret kallar sig homo sapiens = den visa människan.
  Mer än två och en halv miljard människor har inte ens rent vatten…

 9. Kicki skriver:

  ecosystemen ja..

  Människans utveckling har ju ständigt sett ut på det sättet. Tidspilen pekar ju ständigt framåt. Människor föds in i olika generationer, tidseror och alla vill vi sträva framåt, få det bättre.

  Gudar ja… de har alltid följt i människans fotspår i någon form.
  Att ha en tro på ngt. oavsett vem eller vad det är, finns nog inom oss alla.

  Samma sak med myterna. Vad är egentligen sanningen bakom alla myter? Sanningen är bara det vi själva har inom oss, den ser olika ut för alla.

  Det är ju detta som är fenomenet likaOlika. Jag är nog tacksam över att det ändå är så. Tänk om alla vore precis lika. Vad skulle vi då lära oss av…
  historien…

 10. arrami54 skriver:

  …sant, men tidspilen är även cirkulär, historien går i ”repris”. Vi lär oss aldrig av historien delvis eftersom varje generation måste lära sig ”på nytt”!

 11. Kicki skriver:

  Den 27:e skrev du under rubriken, Det ynkliga SD.
  ”Men tidspilen går bara framåt och utvecklingen pågår, den är till största delen positiv även om en del konservativt stannar vid falskt nostalgiskt tillbakablickande”.

  Så du har frångått det nu?

 12. Kicki skriver:

  Just det.
  Vi lär oss aldrig av en delvis berättad historia.
  Delvis för att varje generation måste lära på nytt.

  Kan detta bero på att vi nu är framme vid sk. ”vägs ände”?

 13. arrami54 skriver:

  …nja. tidspilen är en framåtgående spiral, därav cirkelrörelsen…men den går alltid framåt. (Jag skrev om ”själsröret” tidigare, också en utvecklings-spiral). De lärande tillbakakopplingarna, historien och de snarlika historiska repriserna stoppar upp och bildar spiralen i tidspilen både på det individuella planet och vad det gäller ”samhället” och samtiden. (Allt ur ett mänskligt perspektiv).

 14. arrami54 skriver:

  …vår ”civilisation” är vid vägs ände, nu måste vi lära oss respektera den här planeten och allt övrigt liv.

 15. Kicki skriver:

  Är det jobbig om jag ifrågasätter vissa saker?

 16. arrami54 skriver:

  Nej, att fråga är en väg till att förstå. Det är alltid klokt att fråga: Varför?

 17. Kicki skriver:

  Jag blir lite tveksam nu över hur jag ska tolka din text. Är det ett slangspråk du använder dig utav emellanåt? Eller ska jag läsa den som det står.
  planeten – jorden
  Slang: planeten – fejjan / ansiktet ?

  Allt övrigt liv – Allt annat liv
  Slang: Allt övrigt liv – ”surret”/ ”kacklandet” ?

  Som ”asfaltsbarn” är jag själv till viss del tvåspråkig ibland, (svär och kan använda slang i mångt ock mycket utan att jag tänker på det.
  Men jag brukar aldrig läsa text så annars. (slang) Det var först nu det slog mig. Tänkte att jag måste fråga.

 18. arrami54 skriver:

  Jag använder rak text, inget slang.

 19. Kicki skriver:

  🙂

 20. frysa ihjäl skriver:

  Dessa onda rasister ser tydligen döden som lösningen, inte för dom själva förstås, men för dessa stackars människor som tigger på gatan och andra flyktingar, invandrare! det enda de vill är att de åker tillbaks till ett land där svält eller krig väntar. Vad säger det om dom? – Jo, psykopater, förmodligen obotligt, likt fega ryggradslösa reptiler ger de sig på de människor som har det svårast, är på absoluta botten. Istället för att vara tacksamma för att tillhöra de priviligerade folket, attackerar och skadar de redan skadade och sjuka hemlösa tiggare! det går inte att vara mer feg och ond än så. Och dessa rasister går att finna överallt bland alla samhällsskikt och i media, inom rättsväsendet, vården osv, detta är ngt som blivit väldigt uppenbart den senaste tiden! Onda typer ser lösningen i att skada, förgöra, destruktivt bryta ned, medans empatiska kloka personer förstår hur man lagar, reparerar, är konstruktiv, kärleksfull mot medmänniskor osv.

 21. Alv skriver:

  Hade gärna sätt att alla djur och människor varit växtätare/ veganer om det varit möjligt! ser inget positivt eller fint alls i att ha ihjäl en annan varelse och sedan äta denna! tycker det är mer motbjudande, att skada och få någon annan att lida och dö. Bara för att ngt räknas som ”naturligt” betyder det inte per automatik, att det är ngt som är bra, eller eftersträvansvärt, eller ej går att påverka. Tycker att människor vid det här laget borde ha vett, och empati nog att förstå bättre, än att döda och äta djur. Och personligen tycker jag man borde förbjuda att döda och äta djurungar, otroligt oempatiskt, enligt min mening. De får inte ens en chans att leva ett tag, bara för att man är överlägen fysiskt osv ger en inte rätten att leka gud och ha ihjäl andra oskyldiga djurungar som aldrig gjort en ngt ont, som bara är kärleksfulla:( Då kan det ändå vara en aning bättre alt att äta ett gammalt djur, som ändå ska dö, eller är självdött, men tycker ändå ur etisk o med respekt för djuret, att det är fel.

Kommentarsfältet är stängt.