Det ynkliga SD.

mellan

Jag som individ är en helt unik kultur och detta är grunden för mångkultur. En annan grund är våra demokratisk friheter. Ytterligare en är principerna om mänskliga rättigheter och att vi alla är likaOlika. (Byt gärna ut ordet principer mot värderingar/normer).

Definitionen av kultur är lite svårfångad, därför att begreppet har fått en väldigt vid betydelse och avser all mänsklig aktivitet. Kultur har dock främst två betydelser; andlig (konstnärlig) odling eller socialt överförda levnadsmönster; i vardagligt tal är den första betydelsen den vanligare. Inom den så kallade kulturgeografin används den bredare betydelsen: all mänsklig aktivitet är kultur. Att individen är en unik kultur innebär bland annat det att vi alltid gör personliga val och varje val får en konsekvens.

Under vår livsvandring gör vi ständigt små och stora val, vilket intresse vi har, vilka värderingar vi tar med oss, om vi tror (religion) eller inte. Att studera, är ett val, man kan också välja att inte läsa på (teori), liksom man kan välja att testa praktiken. Vi väljer en specifik arbets-/yrkes-karriär eller så väljer vi att testa många yrken. Det är inte svårt att se individens kultur, men problemet med att definiera en socialt gemensam kultur är stort. Vad är till exempel Småländsk kultur? Jag är genetiskt bunden till Småland i en kedja jag vet sträcker sig över minst 250 år. Men jag har inte en aning om vad som skulle vara en specifik Småländsk kultur, vet ni? Sju sorters kakor?

Vad är då en specifik svensk kultur? Finns den eller är det något som ständigt förändras?

Finns det något som inte är importerat? Sill och potatis? Potatisen kommer från Sydamerika via Sydeuropa och sillen simmar fri. Det finns ingen svensk kultur, allt är en mix av individer och utveckling/samspel. I all kulturell utveckling är influenserna globala. Du kan aldrig bedöma/döma någon efter ursprung, fräknar, hudfärg och så vidare. Du bedömer handlingar, individers val att bryta/följa reglerna/lagarna. Du dömer inte mig för att jag är svensk, men många dömer till exempel en Rom. Mina rötter i Sverige är genetiskt gamla, jag har till och med Sven som ett av mina namn. Jag gillar Småland, skäms inte över mitt genetiska ursprung. Många smålänningar flydde till Amerika (USA), hamnade i slummen, Swede Hollow och ansågs vara skitiga, dumma och ställdes längst ned på samhällsstegen.

Vi använder andra variationer av omdömen men ni känner igen bemötandet?

Man dömer/bedömer ingen efter ursprung, hudfärg och så vidare. Det är att ställa sig längst ner på den etiska och sociala nivån att behandla människor diskriminerande på grund av ursprung, hudfärg, kön med mera. Jag är svensk, jag är fri…jag väljer därför att vända ryggen till Sverigedemokratins fantasifullt falska verklighetsbeskrivning. SD spelar på falska hotbilder och rädsla. Ett typexempel är konspirationsteorin om Eurabia. Det att muslimer sänds hit för att föda många barn och därmed ta över nationen. Att de kanske flyr från krig och tyranni ser man inte, inte heller att barnen givetvis påverkas av våra värderingar.

Vi har inte tvingats avstå någon tradition/vana i Sverige på grund av invandringen, vi har fått nya. Ej heller har vi tvingats ändra någon grundläggande demokratisk värdering eller allmän norm. Vi kommer ej heller att tvingas…om vi inte själva väljer det.

Man behöver inte ägna år av studier för att förstå och se den tydliga rasismen i SD:s kostymklädda rasism. Det räcker med att läsa Avpixlat och hatsajtens kommentarsfält då och då för att förstå ”svansens” nivå. Man hatar enligt rasismens principer folk från MENA nationerna (Middle East and North Africa). Det räcker att se partiets alla ”uteslutningar”, alla ”röda kort” och de tomma stolarna. Det handlar om obegåvat populistiskt missnöje, ren rasism och floskler om ”Fädernas kyrka”. Vad är det sago-nostalgin vill driva er tillbaka till? Till tiden då den store diktatorn i skyn styrde bredvid världskonungen? Till tiden före 1965 när det var lagligt att våldta sin hustru? Få lön i brännvin?

Vi bor i ett underbart och rikt land med en fantastisk natur. Vi är få och landet är stort, vi åldras och åldringarna är många. Våra demografiska problem växer! Vi klarar inte framtiden utan invandring och vi har aldrig gjort. Mellan 20 till 50% av de anställda inom åldringsvården är invandrare, i sjukvården är siffran något över 30%.

Sverige har problem, men inget är de nya invandrarnas fel. Vi har en total ekonomisk skuld på 293% av BNP, vår ekologiska skuld är enorm och Östersjön är fortfarande sjuk, än mer sjuk idag och med stor bottendöd. Vi har en skapad bostadsbrist och accepterar att betala ca tre miljoner för en lägenhet på tolv kvadratmeter i Stockholm och så vidare… Inget misstag kan invandrarna/flyktingarna lastas för. Vår representativa demokrati har fört oss dit vi står idag! Vår girighet, vår tro på onödig överkonsumtion (”Den som har flest prylar när hen dör, vinner!”) och skuldskapande finansiella bubblor har fört oss hit. Att skuldbelägga oskyldiga för missnöje och vaga insikter om problemen, är mer än okunnigt, det är lathet, rädsla och mobbarens frustrerade hat i samma primitiva recept.

Sverigedemokraterna representerar någonting ur etisk synpunkt väldigt fult.

Ni är inte ”Sverigevänner” eller vänner till en värdegrund som gör människor lika, nej, ni marscherar likt en arme av ynkliga kverulanter med låg kunskapsprofil. Ni vill mobba och exkludera enligt kända historiska, rasistiska och unket nationalistiska principer. Det börjar med exkluderande skvaller, sedan kommer avhumanisering och etnisk rensning.

SD:s så kallade ideologi är bara en ynklig och obehaglig historisk repris.

mellan

Avslutar med att rekommendera en film, många har sett den och den är riktigt bra. Filmen heter Inglourious Basterds. Se den (igen!) och fundera på om du verkligen vill ha ytterligare en repris av mänskligt ynkligt hat.

eGJvNTlvMTI=_o_inglorious-bastards

mellan

de brinner för sitt hat sd

I Sverige finns det bara ETT parti som talat klarspråk när det gäller terrorismen, brottsligheten och Sverigefientligheten. Nästan alla andra partier kontrolleras av smygrasister, judehatare, ”feminister”, hycklande ”mångkulturalister” och en massa annat löst folk.” citatet är hämtat från en bloggare som tyst besökt mig. Intressant retorik, att ordet ”feminister” finns i hans hatsamling roar mig. Feminism = är en samling rörelser och ideologier vars målsättning bland annat är kvinnors politiska, ekonomiska och sociala rättigheter och kvinnans likställighet med mannen. Inom SD härskar den gamla synen på att: ”Killar är kungar – tjejer horor”

De är riktigt små, pojkarna i SD!

mellan

vacce-sepia1b mellan b

Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

37 kommentarer till Det ynkliga SD.

 1. ..... skriver:

  Riktigt bra skrivet!! Det är så mitt i prick! Exakt så det är! Väldigt djupgående ,övergripande klockren analys över hur det är! Tack för ditt genialiska skrivande i ämnet, det behövs verkligen!

 2. arrami54 skriver:

  Så bra är det inte, men filar man på det så blir analysen korrekt. Det är skrämmande att rädsla gör folk lättstyrda och går att slå sagor. Men etik och moral brukar förlora mot behovet av ”guld” och förståelse kräver studier och det har inte folk tid med…

 3. Kicki skriver:

  Då får de ta sig tid. Vissa måste lära sig…

 4. Rasismen i Sverige skriver:

  Så länge man tillåter rasistiska organisationer och partier som SD säger man också ja till mobbing och övergrepp och nej till demokrati och frihet, där man tvingas in i en väldigt snäv mall, som väldigt många omöjligt kan passa in i. Man måste kunna se när yttrandefrihet övergår till ngt annat, när det går över till övergrepp, mobbing! man måste även sätta gränser där, annars handlar det varken om demokrati eller frihet, utan enbart om gärningsmannens rätt att begå brott, göra illa någon annan. Att detta inte blir belyst mera att samhället faktiskt begår brott när man tillåter rasismens verbala övergrepp, hets mot folkgrupp och maktutövande, är verkligen en enorm katastrof! Rasistisk maktutövande som faktiskt omöjligör ett demokratiskt samhälle, som ej är förenligt med en demokrati, har faktiskt skolan och media skyldighet att rapportera om! Att vi i dagsläget ej har en demokrati längre! Faktum är att inget land kan påstå att det är demokratiskt så länge det tillåter rasistiskt maktutövande!

 5. Rasismen i Sverige skriver:

  När dessutom så många tycks inte förstå vad demokrati betyder, liksom ” frihet” eller ” liberala” osv och använder sig av ordet demokrati som vapen för att kunna begå odemokratiska gärningar övergrepp mot andra, kanske det är dags att börja använda sig av andra begrepp och riktlinjer för hur vi vill att det ska se ut och värdera prioritera i vårt samhället. Tex begreppet humant! mäta huruvida vårt samhälle, eller ärende är humant eller ej, att alla länder har som mål att eftersträva ett så humant samhälle som möjligt. För vi alla är humans borde inte vara lika svårt att misstolka kan man tycka men, lär väl bli så ändå. begreppet ”human” är för mig empati, medkänsla kärlek ett värde som inte mäts i funktion, förmåga, utseende, ursprung, status, utan utifrån att vi är alla själsliga, tänkande kännande, människor, där ingen kan upphöja sig över den andra, och bestämma vem som ska få leva eller dö. Humant är att inte döma någon över ngt personen ej rår över som tex sjuk, ursprung osv- Då hjälper man till.

 6. Rasismen i Sverige skriver:

  Sedan kan det vara läge att ta upp dels fenomenet ” liberala” som de kallar sig själva, och även de kapitalistiska rasister som kallar sig liberala och även påstår att de ej är rasister men som i var o varannan mening uttrycker sig rasistiskt, och när de kommer till frihet, begränsar ” friheten” till att enbart gälla de själva i stort sätt, ljusa nordbor som är friska och kan jobba med stort kapital, så långt sträcker sig deras frihet, nej inte är det egentlig frihet detta handlar om, tvärtom! Om man skulle fråga dessa ” liberala” kapitalister : Om vi bortser från din egenkärlek, objektivt, från fågelperspektiv, vad är det som gör att du, kapitalist i Sverige, har mer rätt till ett MK bättre liv än de fattiga som tvingas tigga, eller alla andra människor i andra länder som lever under fruktansvärda slavlika förhållande och som tillverkar så mk av det som konsumeras här, som gör det möjligt för er att frossa, leva lyxliv? varför ska dessa människor som NI rasistkapitalister parasiterar på, offra sig och

 7. Rasismen i Sverige skriver:

  Fort. offra sig och nöja sig med mindre, med ett Helvete till liv och betydligt lägre levandsstandard? Sedan har dessa högerkapitalister mage att skuldbelägga och döma svårt sjuka, som de vore kriminella och självvalt för parasister, när de själva är de störtsta parasiterna som lever lyxliv på andra stackars människors lyxliv! de väldigt rika bruka inte sällan vara empatistörda, och då kan man kanske också föreställa sig hur de ofta tillskansat pig sina rikedomar, förmodligen då många som blivit överkörda, att då gnälla över att betala skatt så att hemlösa och sjuka får en chans att överleva, som de dessutom är med och motarbetar och diskriminerar, för att hålla sig kvar på toppen och ha all makt och frihet för sig själv, säger en hel del om deras grava empatibrist! Vad gäller då invandrare som tex går med i SD och försvarar högerns inhuman politik osv, såklart finns det också, invandrare som är oempatiska eller lättlurade, liksom det finns svenskar som är det, då vi alla är individer, likaOlika.

 8. arrami54 skriver:

  …och de har mycket att lära sig.

 9. arrami54 skriver:

  Mobbning och rasism är de n svages, den ynkliges maktutövning och är tyvärr lika gammal som mänskligheten själv.

 10. arrami54 skriver:

  …exakt, då hjälper vi till, vi exkluderar, mobbar dem inte.

 11. arrami54 skriver:

  Det blåögda ”herrefolket” har aldrig trott på demokratins principer, de följer de hierarkiska principerna, ser sig som förmer och är likt rovdjur för andra människor, de är homo homini lupus…

 12. Rasismen i Sverige skriver:

  fort Men, det är aldrig bland de som tigger man kan hitta någon som är oempatisk! för då hade de inte suttit där, utan det är bland de som tigger och hemlösa man kan hitta de mest godhjärtade, empatiska ödmjuka individer! hade de varit oempatiska hade de varit på toppen av den kapitalistiska pyramiden. Då psykopater skyr inga medel för att nå framgång och tjäna pengar, de bryr sig varken om miljön eller att människor dör, då är det klart det är lätt att tjäna pengar! Så uteslutande är det bland rika man kan kan hitta psykopater. Och även de flesta empatiska människor skulle tjäla mat om tvunget för sina barns överlevnad! men dessa stackars oskyldig individer bara tigger. Så att sparka på människor som har det svårast, som sjuka och de fattiga som tvingas tigga- är bland det absolut lägsta och ondsinta man kan göra! Dessa utsatta kuvade, empatiska människor förtjänar respekt och kärlek, till skillnad från empatilösa kapitalister som sparkar nedåt och köper upp mark och frihet på bekostnad av andras frihet.

 13. Kicki skriver:

  Tar nu hundra år till för kommande generationer, som nu kommer växa upp i samma anda som vår innan det blir chans till en ny förändring.

  Tyvärr så är det sant, det ÄR våra egna val som ställer till det för oss. En del kallar det ödet / andra kärlek. Detta beror på att vi inte vill/kan se, ”skogen för alla träden” eller ”bjälken i vårt eget öga”. Det handlar inte om begrepp att vi inte har ”alla hästar hemma” eller inte ”alla pommes frites på tallriken”. För alla människor är i grunden likaOlika, kloka/okloka. Det är osynkningen i sig, men hade vi alla varit synkade i samma anda så hade vi ju bara blivit rena stereotyper… kompisar. Hur ställer man sig till det? Både människor och rovdjur har jagat i alla tider.

  Kommer vi någonsin ifrån jakten, oavsett vad vi jagar?
  Tror inte det, människan har alltid jagat, i tusentals och åter tusentals år.

  likaOlika, jadu, det var ett ”bra” begrepp på cirkeln.

  Själv vill jag se att alla gjort vad de har kunnat i kärlek till varandra. ❤
  Insikten kom bara för sent.

 14. Kicki skriver:

 15. arrami54 skriver:

  …utvecklingen/evolutionen pågår ständigt. Det kan tyckas att vi står still, att vi ständigt repriserar historiska misstag…som detta att sparka nedåt och på främlingar. Men tidspilen går bara framåt och utvecklingen pågår, den är till största delen positiv även om en del konservativt stannar vid falskt nostalgiskt tillbakablickande. Jag har kvar min tro på människan, annars hade jag nog tystnat helt. 😉

 16. Kicki skriver:

  Djuploding

  Olika synsätt att tyda retorik beror på prägling. Det nog inget specifikt för just ”blåögda”. Retoriken kan vilseleda avsevärt beroende på vem som läser vad. I tre olika generationer skapar den sk. tidspilen förvirring för den som står i neutralt läge, dvs. i mitten, som vill lita till båda sidor. (Naiv… tja…) Människor blir mer eller mindre tvugna (hjärntvättade) att välja sida, även om de vet med sig att de måste offra den andra sidan, då de bara har ETT val i slutet, för att stämma in i den perfekta mallen (gruppen). Är du neutral (neutrum) betraktas du som ett UFO, ett DET. Det är detta tillstånd som skapar förvirring, för både betraktare och den som vill båda gott. Fattar du hur jag tänker… (din jäkla tyrann)

  Hade inte neutrum funnits så hade det troligtvis varit lättare?, varit svart – vitt / ond-god, och oavsett vilken färg du där valt (är vit en färg) så blir det oavsett alltid en vinnare och en förlorare.

  Låst läge vill jag påstå.
  Rysk rolett på ett casino.. Har du förresten sett: sista färden…

  Snacka om tortyr. Vetenskap eller religiös tro.. spelar ingen roll

  Säger som han ”kapten klänning” som sjunger ”ufosånger”… vad tusan han nu heter… Jo, Thomas De Leva

  -Vem ska jag tro på, tro på, tro på när, tro på när det blir så här..

  Oavsett vad man väljer så har man likförbenat röva bak. …och som några väljer att uttrycker det:
  – Det är svansen som styr… och svansen ja… det är ju vad vi själva definierar som svans… den fyrbenta hundens, den tvåbenta människans eller grupptillhörigheten…

  Grisar/nassar väljer troligtvis det omvända begreppet. Dvs: Den tvåbenta ”hunden”…osv

  Det blev djupt det här.
  Är så djävla djup i mig själv numer så jag borde dränkas in i genomskinligt vatten, inte bara för min egen skull utan också i omtanke för de jag värnat/skadat allra mest i jakten på mina rötter, däribland mina fina söner. Kunde ju inte hålla snattran, kunde inte sparka iväg dem, kunde inte ge sjutton i att ringa ibland. Det var mitt ego, då jag var så sjukligt rädd att mista dem. Vilket jag innerst inne vet att jag själv bidragit till genom mitt sjuka destruktiva handlande. (Kan JAG be att få beställa in en balja formalin)

  (…tog mig bara lite TID… LUFT.. till att andas …
  Reptilhjärnan..

  / Kicki

 17. arrami54 skriver:

  …jo, ”tyrannen” förstod/förstår. Men vi läser nog inte ordet ”tidspil” likartat, för mig är tidspilen alltid riktad framåt, den går dessutom bara åt det hållet. Neutrum finns inte och färgernas mångfald är enorm, du hittar till exempel hundra tusentals gröna och komplementfärgsgrå toner…plus alla övriga färger. Dåtid är historia, minnen och inget går att ångra, göra rätt av det som skedde då, vi kan bara lära av historien, av misstagen …och förhoppningsvis aldrig göra om dem.
  😉

 18. Anonym skriver:

  Det var någon som sa ” det enda kontinuerliga är förändring” antingen sker det genom evolution eller revolution. Och där har vi ett val. Tycker ni kanske är lite väl negativa nu. Även om nu låt säga gud inte finns, så tror jag ändå ”att tro” på en kärleksfull gud ( pratar inte om religioner nu) utan om kärlek inom och utanför oss själva, som kan ha epitet ”gud” kan vara bra som drivkraft, ja kanske nödvändigt för att en förändring ska ske till det bättre. Du kanske blir arg nu, men tycker inte det är särskilt konstruktivt att stänga dörren helt, för möjligheten.

 19. Rasismen i Sverige skriver:

  Aldrig har väl rasismen i Sverige visat sitt smutsiga tryne så tydligt som nu, när man inte ens tillåter de hemlösa tiggarna ens det enklaste skjul, eller natthärbärge, för att inte frys ihjäl!! Kriminella psykopater , mördare, behandlas bättre i vårt land, de får tak över huvudet mat för dagen!! Och ingen ser vilken human katastrof och skandal detta är?!! Så här långt har knappast de rödgröna visat sig vara så mk mer humana , vad jag märkt, än Kalliansen eller ” Sveriges Demoner” men får ändå hoppas på att det snarast blir en en märkbar förändring, mk mer human, att några vettiga personer tar initiativet!

 20. Rasismen i Sverige skriver:

  ..Dessutom lägger man locket på när det gäller en eventuell mordbrand, med starka incitament för detta, mot ett tältläger i högdalen! Trots att några på flashback skrivit i en tråd och hotat och uppmanat att tända eld på detta läger! En pappa i lägret, dog till följd av skadorna branden orsakat honom!! detta borde ha stått på första sidan löpet, Och utredas betydligt mer, ngt så allvarligt! Nej allt tycks tystas ned.

 21. arrami54 skriver:

  Är det en problemlösning, att tro och hoppas? Du bör känna igen ”orcherna”, vanliga människor, individer…varför dras dessa individer till SD? Har du läst kommentarerna under inläggen i hatbloggen Avpixlat? Ett parti ÄR dess medlemmar och varför drar SD till sig de okunnigaste? När blir aktiv okunnighet mixat med myter, hat, fundamentalism ren ondska?

  Jag blir inte arg, varför skulle jag bli det, du uttrycker din tro….däremot finner jag dig naiv. Kärleken finns i det närmsta, familjen/barnen. Vi är precis som varg ett flockdjur, ett familjeflockdjur. Du kan också uttrycka det så att kärleken ligger i de närmsta två ”skinnen”, de yttre skinnen tappar vi omärkligt…
  …utom för dem som känner doftspåren och kan analysera ditt missnöje. Makthunger är i sig ett ”rovdjur”.

 22. Anonym skriver:

  Jo, att tro och hoppas är också att vara positiv inför och förmodligen också en viktig grund för att en förbättring skall vara möjlig ” att tro” har inget med religion att göra utan snarare mer intelligent än att ” tro sig veta” och alla vetenskaps ”män” utesluter inte möjligheten att det kan finnas ngt utöver detta. Personligen tycker jag det är väldigt snävt att utesluta möjligheten.

 23. arrami54 skriver:

  Tro och förmåga till problemlösning är två olika ting, jag tror på djuret människan…positiv utveckling sker också. Problemlösning är att aktivt arbeta för en bättre framtid…som till exempel (UR ETT HISTORISKT PERSPEKTIV) att tro på visionen om en utvecklad demokrati och hylla genuint svensk kultur som vår grundlag, regeringsformen m.m. Att aktivt arbeta för att folk skall förstå (SD) att vi har ingenting förlorat på flyktingar/invandrare/tiggare, vi har INTE förlorat någon kultur, inga värderingar, inga normer…vi har bara tillförts nya influenser och inget stannar utveckling/evolution. Ställ ordet ”kärlek” bredvid ordet ”samarbete” och fundera på vad som är viktigt i välfungerande samhällen. Jag utesluter fullständigt existensen av ”Gud” i all känd mening.

 24. Kicki skriver:

  Jag ska skriva ner min helhetshistoria, och sedan lägga på locket av det gamla. Framtidsutsikter har jag inga längre. Jag hade hoppats fått tillbringa tid med barn och barnbarn. Det var min önskan. Så blev det inte.

  Vad som nu sker framöver kan jag inte påverka. Jag har aldrig passat in någonstans, så därför tar jag bara en dag i taget. Det är tur jag har hunden, utan den hade jag förmodligen inte gått utanför dörren. Han är full av glädje och plockar fram glädje i mig.

 25. Kicki skriver:

  ..och du, gör inte om människor. Gå om det inte stämmer. Innan det är för sent…

 26. arrami54 skriver:

  Stämmer inte känslan så går jag…alltid och direkt.

 27. Kicki skriver:

  Jo. (har så svårt att vänja mig att inte skriva i jagform) Korrekt menat så borde det stå:
  Då får JAG ta mig tid. JAG måste lära mig.

 28. arrami54 skriver:

  …aldrig försent att lära sig. 😉

 29. Eaqhan skriver:

  Kåldolmar är det svenskaste som finns, för det har vi fått från Turkiet 😉

  Delade på fb.

  /Skvitt

 30. arrami54 skriver:

  🙂 …sant!

 31. Kicki skriver:

  Inte? Jag gör ständigt fel val.

 32. arrami54 skriver:

  Varför gör du det och gör du verkligen det? De flesta av oss gör fel val ibland och jag tror det ser likadant ut hos dig! 😉

 33. Kicki skriver:

  Hahaha, dina svarsrepliker är underbara! 😉
  Jo just det, det ser nog likadant ut hos mig

  och som svar på din fråga:
  Jag har nog en släng av ADHD eller nåt… Men nej, jag har inte ständigt gjort fel val, den saken är klar. Men ofta ställer jag till det för mig då jag agerar först och tänker sedan. På vissa plan har det blivit bättre förståss..

 34. Kicki skriver:

  Vad är det som påverkar att ord och handling inte alltid stämmer överens, tror du?
  Vad är det som gör att vissa människor tänker rätt, men ändå handlar fel?

  En del fastnar kanske någon gång för direktreklamen och ”köper det” , även om de innerst inne vet att det är fel.
  (Visst är människan märklig)

 35. arrami54 skriver:

  Utan att fördjupa sig i psykologi kan man med säkerhet hävda att en del av våra reaktionsmönster är instinktiva och leder till handlingar som inte är genomtänkta. Du vet: ”Det är tillfället som gör tjuven”. Ibland agerar vi på grupptryck och människor i grupp (pöbeln) är ofta direkt farlig…se bara på hur en del idrotts-fans beter sig.

 36. Kicki skriver:

  Makthunger finns inom alla rivaliserande grupper, stora som små. Du finner dem likväl hos vetenskapen som hos religionen.
  Frågan är inte vem, utan vilken av dessa som är ”humanast”.
  (Det gör ont att bara tänka tanken på denna ”kärlekens färg”)
  Enklast vore att betrakta den på avstånd… även om det också kan göra ohyggligt ont.

 37. Kicki skriver:

  Inte bara idrottsfans.
  Kanhända är detta den närmaste förklaring man kan komma till mitt utanförskap.
  Jag förstår ändå att människor reagerar på saker som borde varit tabu.. och visst har även jag gjort dumma saker. Ingen idé att ens försöka linda in det i nån linda mer.
  För hur mycket jag än försöker förklara mig i ord så ses det olika. (Du vet – betraktarens öga) Anledningen till mitt stora feltramp var i huvudsak avsaknad av både tid och intressen från motpart. Men varför förklara sig längre… det var så himla längesedan nu. Gjort är gjort.

Kommentarsfältet är stängt.