Någonting har hänt…

 

…någonting jag har svårt att i skrift uttrycka. Kanske var det den sista illusionen som försvann. Kanske är det att sommaren dör, att fågelsången tystnat och att igelkottarna sällan kommer på besök nu.

En vän sade: ”-Vreden har lämnat dig”. Kanske är det så, att jag slutat se mig om i vrede. Insikten om att vi människor (som gruppvarelser) aldrig förändras, att i princip alla ”vackra ord”  är en medveten lögn, är oöverstiglig. Jag var på väg att bli en IT-iot och tiden på ”nätet” har minskat betydligt, man tröttnar på att läsa om mänskligt vanvett, om kriser, krig och galna hundar som IS ( Islamska staten, även förkortat till ISIS eller ISIL).

Det är hög tid att döda Gud, hur man nu dödar en fiktiv fantasigestalt? Men verklig fred kräver att det fantasiskapade fanstyget försvinner helt ur mänskligt medvetande… och nej, jag tar inga fler debatter med religiösa fånar. Jag vet att det som krävs är att Gud/Allah avlivas och du, du får väl tro vad du vill. Men kalla det aldrig kunskap.

Det finns annat att låta tiden gå hand i hand med än bloggande, nyhetskonsumtion, som till exempel bra musik, måleriets mysterier och sköna utmaningar, vandringar i naturen och tid med alla vänner av skild art…

Jag vet inte om jag återupptar bloggandet, jag vet att jag vill sammanställa allt jag skrivit om vargen och få ihop en bra debattbok om detta djur, vi får se…

Jag säger inte adjö, eftersom det hänt förr att jag tappat blogg-lusten, men återkommit, jag skriver alltså: ” Vi får se!?”

…och vad det gäller kommande val har jag bara ett tips (bestämde mig för längesedan!), rösta klokt, rösta på…

 

V-logga_CMYK_Rod

Det finns inget alternativ och ett äkta, civiliserat hjärta är alltid rött!

 

 

 

 

 

100_6241bnj

 

vacce-sepia1b mellan

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till Någonting har hänt…

 1. fgggmf skriver:

  Inte för dolksvansar. 😉

 2. Anders Åberg skriver:

  Nja all vrede har nog inte lämnat dig. Ilskan över dom religiösa vettvillingarnas framfart verkar finnas kvar. Själv har jag tidigare lagt en del energi på att debattera på kreationisternas olika hemsidor, men har insett det meningslösa i att ens diskutera med dessa hjärntvättade fanatiker.
  Dom som har smittats med religion i barndomen är nog för det mesta hopplöst förlorade och tyvärr så lär deras gudar inte dö inom överskådlig framtid.
  Isis kan man antagligen betrakta som en logisk följd av vad USA (med guds hjälp) ställt till med i arabvärlden. Av desperation söker sig arga unga män till religionen och dom strider som står för dörren där riskerar att bli bland det värsta människan har skådat.
  Vi här i Sverige som inte drabbas direkt av det har ju möjligheten att stänga av nyhetsflödet och ägna oss åt annat och ibland måste man också göra så, men har man en gång engagerat sig för rättvisa och fred, så finns det kvar där någonstans ändå. Så du kommer nog tillbaka in i ringen igen, det tror iallafall jag.
  I valet hade jag tidigare bestämt mig för att rösta på FI, för jag tycker att patriarkatet behöver mer stryk än vad det har fått, men efter deras gullande med liberalerna i EU pladdramentet och oförmågan att se Israels mördande i Gaza med tillräcklig klarsyn, så får det bli V som vanligt.
  En bok om vargen kanske man skulle skriva ja, ingen dum ide…….

 3. arrami54 skriver:

  Sant! 🙂 Vreden har inte lämnat mig, jag är konstant upprörd och förbannad över hyckleriet, våldet, orättvisorna, lögnerna ( http://www.dn.se/debatt/borgs-politik-har-framst-gynnat-hoginkomsttagare/ ) m.-m. och tar nog bara en längre paus. (Man måste vila ibland!). Patriarkatet behöver ett rejält paket stryk, men det kan V ge dem också.
  Det skulle vara kul att få läsa din bok om vargen, antar att den skulle ha en lite annorlunda ton än min!? 😉 I den frågan är vi tydligen inte helt överens och det är kul med motstånd och variation i syn.

  Må bättre än bra!

 4. arrami54 skriver:

  Jodå, även Dolksvansen (Limulus polyphemus) håller med mig, även detta hotade djur är djävligt trött på mänsklighetens vanvett, krig, miljöförstörelse och religiösa stolligheter! 😉 (Lägger in en länk för er som inte känner Dolksvansarna! http://sv.wikipedia.org/wiki/Dolksvans ).

  Må bättre än bra ”fgggmf”!

 5. fgggmf skriver:

  Tror att du missförstod mig.
  Min kommentar rörde din sista mening ”Det finns inget alternativ och ett äkta hjärta är alltid rött!”. Med tanke på att dolksvansar har blått blod och nu gissar jag ett blått hjärta. 😉

 6. arrami54 skriver:

  Okej, jo jag missade din tanke där. 😉 Men jag tror inte att denna ”adliga” levande fossil har ett blått hjärta, blodet är det, men hjärtat har en röd ton. Du blandar ihop dem med svensk (och övrig) adel som har ”blått” blod och grå hjärtan av sten.
  🙂

 7. Kicki skriver:

  Igelkotten har ju traskat hit, ser den varje kväll. Ps. Det var dina inlägg om vargen som gjorde att jag fann din blogg. Du skrev mer om den förut.. men det mesta är kanske sagt nu…

 8. arrami54 skriver:

  Jo, jag har nog tömt min kunskap om vargen och det mesta är skrivet, speciellt eftersom mycket fakta finns i kommentarstrådarna dessutom. Antar att det ligger en del i detta angående min bloggtrötthet, att jag redan skrivit det mesta om mina ”hjärtefrågor” och inte vill reprisera argumentationen i oändlighet… 😉 Det blir nog en bok om varg och vargdebatten.
  Igelkotten tycks mig ha vandrat rejält långt då! 😉

  Må bättre än bra ”Kicki”!

 9. Kicki skriver:

  Fine, skriv du en bok om ämnet, du kan ju alltid hojta till när den kommer ut i upplaga, kanske ..kanske .. kan man få ett ex. signerat?!

  Nja..det kan ju vara en släkting till den som bosatt sig i busken här utanför. 😉

  Jag hoppas du fortsätter skriva trots allt, för du har ett språk jag begriper!

  Må Gott du med ”Arrami”

 10. pybusa skriver:

  Tack Varghjärta! Det går att bota sig själv från ITioti. Digitalibanerna, Appskallarna, IT-fundamentalisterna och de levandedöda mjuk och hårdvarudyrkarna tar över mer och mer. De som levt i en relativt IT, fungerande värld blir färre och färre. De som föds idag kan ju inte sakna något de aldrig upplevt. Den nya tidsåldern ”Digitala medeltiden” tar tid genom dess grundfunktion, stillasittande framför en skärm som gör människan fetare och fetare och dummare och dummare och fulare och fulare och mer inskränkt än människan någonsin varit. Mer och mer fjärmad från världen utanför digitalskärmen och dess svans av funktionshaverier som tar all vår tid. Datorer är ett instrument och verktyg för högre forskning och studier!!! Inte en livsstil globalt spridd bland den globala idiotpöbeln, enstegstänkarna, ”Skäggigafarbrodersdyrkarna” och enlivsfilosoferna vars följe av kreativitetsbefriade vaneföreställningsförhärligande sömngångare som utan att tänka bara sväljer…….sväljer och sväljer tills det inte går att svälja mer digital gnisselfunktion. ”Om Du vill bli nådd” sa reklamen i begynnelsen. ”I helvete heller” sa jag. Ta vilken text som helst som handlar om missbruk och byt exempelvis ordet ”Knark” mot IT så stämmer den övriga texten.

 11. arrami54 skriver:

  Jo, givetvis skall du få ett ex. 😉 Det är en sak att skriva en bok, en annan att få den utgiven. Men jag har kontakter och har blivit publicerad förut, så det går nog.
  Detsamma! 😉

 12. arrami54 skriver:

  Sant, det går att bota sig från ITioti. Jag har varit med i svängen sedan nätet skapades och ser tydligt hur fördumningspandemin spritt sig. Det finns givetvis fördelar med ”nätet”, men nackdelarna är stora…ja, du har sett detta! Ser fram emot vårt konstnärliga samarbete och dess utveckling långt mer än jag ser fram emot tiden på nätet. Din sunda ”galenskap” får mig att växa! 😉

 13. Ett juste gäng strängbändare i första videon med traditionell blues! Nej man ska aldrig säga aldrig, problemet med att bli helt tyst är förstås att man mister de läsare som dagligen brukar svepa förbi, sådant kan man både ha och mista, men så länge de inte _kräver_ att man ska skriva något varje dag så behöver man ju inte vinka hejdå. Eller hur?

 14. arrami54 skriver:

  Sant, du är klok du ”jinge” och nog var både video ett och två bra blues!?…du har nog rätt, men jag har annat att göra en tid än att blogga. Kanske det är bättre att skriva mer sällan, men skriva allt mer noga, genomtänkt och kraftfullt? Tänkte skriva ner min bok om vargen, denna viktiga symbolfråga om oss och den så viktiga biodiversiteten… och fokusera på min gåva, den att måla… vi får se, vinkar ”hejdå” gör jag när jag vandrat min ”gröna mil” och min tid börjar bli ”knapp”, dags att tänka mer på vad som skänker mig ro och glädje (omvärlden gör inte det)?!!!
  Såg den filmen ”The Green Mile” (http://www.imdb.com/title/tt0120689/) i natt igen. Den är en absolut favorit och är extremt tankeväckande.

  Må bättre än bra!

 15. Kicki skriver:

  ..saknar dina små inlägg.. Hoppas du mår bra. /K

 16. arrami54 skriver:

  Tack, jag mår hyfsat och målar…det lär dröja innan jag skriver igen, har liksom inte tid! 😉 Må bättre än bra själv!

 17. Kicki skriver:

  Vad glad jag blev att du svara. Skönt att du inte helt gått under jorden i alla fall. Tiden ja… ja jisses… det fanns en tid, då tiden inte fanns – till sådant som då var av verklig betydelse. Tiderna förändras..och vi med den.

  Ha de bäst. / K

 18. arrami54 skriver:

  …jo, tidspilen rör sig ständigt. Detsamma! 😉

 19. Eaqhan skriver:

  Du har rätt. Det finns inget annat alternativ. Kalasjnikov duger inte. Vi är för få helt enkelt. Be till gud? Det har du redan avfärdat. Jag också. Det gjorde jag för minst 55 år sedan. Då var jag fortfarande barn. Jag hade inte ens börjat i skolan.

  Men ändå tänker jag som så, att Fi kan behöva komma in för klarar de inte spärren så får de nog så det nästan räcker upp. Nästan är ju mycket och det är synd om så många röster går förlorade. Så jag stödröstar. De kommer nog att stödja V ganska så mycket.

  Ha en fin helg och röj inte för länge med att skriva.
  /Skvitt

 20. Pingback: Jag får väl pusha | eaqhan

 21. arrami54 skriver:

  …sant och vi får hoppas på starka vindar för V, Fi och Mp…då sätts det även press på S att de skall bli rödgröna! 😉

 22. Eaqhan skriver:

  Vi verkar vara överens 😉

  /Skvitt

 23. arrami54 skriver:

  …ofta är det så! 🙂

 24. Eaqhan skriver:

  Vilket jag blir glad av! 🙂

  /Skvitt

 25. arrami54 skriver:

  😉 …delad glädje är dubbel glädje.

 26. minnet skriver:

  Göran Persson (S) sa att ”svenska folket kommer att bli förbannade då de förstår vad vi har gjort” angående omgörningen av pensionssystemet.

  dessutom

  När Lars Ohly var partiledare sa han sittandes i tv-soffan ”män ska flytta på sig för kvinnor” men när Lars Ohly avgick var det en man han flyttade sig för. Nour El Refai satt bredvid som medhummare och Lars Ohly framstod som en riktig kvinnokämpe, försökte han manipulera män att flytta sig? kanske några flyttade på sig för att känna sig politiskt korrekta men egentligen blev de bara lurade av en kommunistisk makthavare. Jinge tycker detta är att gå åt för hårt, det var ju faktiskt detta som hände, ska verkligheten glömmas bort?

 27. arrami54 skriver:

  Du kan alltid hitta fel hos makthavare, debattörer, i systemen, hos mig och hos dig. Enfalden liksom mångfald är storheter som är konstanta, det finns ingenting nytt under solen därvidlag. Att pensionssystemets haveri mest drabbar kvinnor är solklart, eftersom kvinnor tvingats ”vårda” under dåliga arbetsförhållanden och lön. T.ex. så har den svenska skolan blivit en östrogenfälla och lönerna har blivit därefter. Skolans kris är skapad av dem som gynnade tanken på ”Var och en för sig själv”, via bl.a. ”smarta” slogans som ”Satsa på dig själv”. Göran Persson m.fl. visste att pensionssystemet hade sina brister och ingenting har blivit bättre av finanselitens återkommande ”bubblor” och kriser. Det patriarkala systemet gynnar givetvis ekonomiskt välgödda och makthungriga män. Att Lars Ohly efterträddes av en man betyder inte att inte feminismen är stark inom vänsterpartiet. Du menar att den är starkare inom Alliansen? Skall du använda nicknamnet ”minnet” bör du aktivera arbetsminnet med flera minnen!

  Enfald skapar en öken av lika, mångfald skapar en rik djungel av olika. Orden staplas, ”Vi gillar olika”, ”Alla får plats”, men den reala normen säger: Var lik, är du olik blir du utanför!
  Det är mest tragiskt när enfalden blir en dominerande storhet och nog är det denna utveckling vi främst ser? Enfalden och traditionen pressar tillbaka kvinnornas löneutveckling, arbetsvillkor m.m., inte att Ohly efterträddes av Jonas Sjöstedt.
  ”Trygghet och tradition” är ord som ofta används idag, trygghet för vem? För kvinnorna, för sjuka, arbetslösa, åldringar…för barnen?
  Det tycks mig som om ”trygghet” blivit synonymt med rikedom och gott om ”lördagsgodis”. …och nog är ”tradition” detsamma som tankekonservering. Rädsla är traditionens bästa vän och ingen lögn är så väl konserverad som den om ”främlingars” farlighet?
  Harmoni är en känsla, disharmoni är verklighetens realitet.
  ”Jinge” skriver klokt och jag tycker han har helt rätt, du ”går åt för hårt” och vänsterpartiet är inte kommunistiskt, det är socialistiskt och exakt så som Socialdemokratin hade varit idag om de inte helt glömt sin ideologi.
  En röst på Vänsterpartiet (även Fi och Mp) är ett klokt val bort ifrån enfalden…så gör så, rösta på dem, rösta klokt!

 28. minnet skriver:

  Internt i vänstern skriade protesterna högt när en man valdes, jobbar man i partiet vet man men utåt sett ska det vara hemligt. Skrien var så genljudande att de gick genom maktkvarterets väggar, det gick tom att läsa om i våra tidningar.

 29. arrami54 skriver:

  …bara en tolkning och demokrati bygger på transparens, kongressen jobbade öppet…så det hemliga var nog snarare en öppen process. Vi ser världen lite olika. Dessutom är problemet enkelt att lösa, en av varje kön som partiledare, se på Mp:s lösning med två ”språkrör”. Ingen går före eller efter, de går bredvid varandra…det är det vi skall göra, gå bredvid varandra. Lika lön för lika arbete är självklart.liksom jämställdhet och feminism.

 30. Inhumana Sverige skriver:

  HELT J-A OBEGRIPLIGT MAN ENS KAN ÖVERVÄGA ATT RÖSTA PÅ ALLIANSEN EFTER ALLT DE STÄLLT TILL MED OCH DERAS BRIST PÅ EMPATI!! DET ÄR VERKLIGEN ÖVERTYDLIGT NU HUR MEDIA LÅTER SIG KÖPAS AV HÖGERSIDAN, MÖRKAR ALLT SKIT DE STÄLLT TILL MED OCH VINKLAR FRAMHÄVER SOM NÅGOT BÄTTRE! Så förbannat korrumperat! och folket låter sig luras manipuleras som vanligt! – CANCERSJUKA BARN RISKERAR ATT DÖ PGR AV ATT ALLIANSEN VALT ATT LÄGGA PENGAR PÅ ANNAT ÄN VÅRDEN! Detta borde vara tillräckligt för att MORDeraterna inte klarar riksdagsspärren en! men folk är verkligen lätta att manipulera!! helt obegripligt!! SJÄLVMORDEN HAR ÖKAT I SVERIGE MED ALLIANSEN VID MAKTEN! Ser vi också detta på ngt löp?!, nej förstås inte! SKOLAN går sämre på alla vis efter att alliansen tog makten OSV! men efter alla år vid makten skyller man ändå på tidigare regering! Ett extremt smutsigt psykopatiskt spel av både media och alliansen, att mörka och skylla ifrån sig på någon annan och spela teater, spela oskyldiga! Sverige är åt Helvete!

 31. arrami54 skriver:

  Ord och ”inga visor”! Du har helt rätt, men svenskarna har kanske den regering de förtjänar? Du får aldrig räkna bort enfalden i ekvationen, den är en storhet som inte bara är konstant, den tycks mig växa…

 32. Anonym skriver:

  Hej igen! jag förstår verkligen om du ej orkar/vill eller inte kan skriva mer om politik och rasismen(förstår detta, är själv illa däran, svårt att skriva) men om du känner att du klarar nu bara inför valet, skulle det göra väldig skillnad, tror jag alltså om du orkar, kanske kunde kopiera det du skrivit och likt högerns sympatisörer och rasisterna, invadera media och pressen? kanske det enda man kan göra, försöka använda samma metoder så gott det går. för det ser riktigt illa ut nu, väljarstödet är för jämnt mellan blocken nu, enligt mätningarna och många har inte ens bestämt sig! och jag äger inte ens en dator, kan tyvärr inte kopiera text. men förstår verkligen om du ej orkar eller kan, knappt så jag kan själv det. problemet är också MEDIAS MAKT som till största del styrs och ägs av högern, det är lika onda som alliasen, när det väljer att inte skildra verkligheten- en objektiv verklighet, som faktiskt visar på att MK blivit sämre med alliansen, istället återges en falsk bild av hur det ser ut i Sverige!

 33. Anonym skriver:

  Forts: journalisternas uppgift är just detta : att skildra verkligheten byggd på vetenskap och fakta, Inte att vinkl till någons fördel och dölja resten, eller att i bästa fall försöka vara ”rättvis” i sin kritik när verkligheten visar ngt annat, att det ena blocket kraftigt försämrat välfärden!- då har man skyldighet att informera om detta! det är som någon på jobbet tex begått brott och skapat mk elände eller någon som dopat sig inför en tävling- men då skulle man hålla tyst om detta eller få de andra att framstå som brottslingar också, för att vara” rättvis” men det är ingen rättvisa man ägnar sig åt då utan lögner!det är extremt lite media ägnat åt att kritisera regeringen trots alla år vid makten istället ägnar man sig åt förlöjligande löp på oppositionens partiedare och letar ivrigt ngt negativt att skriva om .Medans Moderaterna hyllas ständigt, omskrivs som uteslutande positivt.Ej så konstigt då att många felaktigt tror att det är sant.Medias makt att lura och manipulera. Önskar dig allt gott!!

 34. arrami54 skriver:

  Detsamma tack! 😉 Som du märker orkar jag inte skriva, vi får ta det till nästa val!

Kommentarer är stängda.