Djur, människor och ”sovhjärnor”.

 

Åskan är i antågande, sist slog den ut min hemtelefon…så nu drar jag ut alla sladdar. Vill inte att min ”älskling” skall skadas (min dator alltså!). Informationstekniken bär både gott och ont (t.ex. hatsajten Avpixlat), men utan den vill jag inte vara.

Vi är teknikberoende djur och frågan är om det inte är andra djur som lockar fram de vackraste bitarna av oss? Se dessa två filmer nedan, bevis nog kanske?

 

 

 

…och angående våra politiska lögnare, ”sovhjärnor” lär de benämna sig själva, så avslöjar Jan Guillou den pågående politiska lögnen väl i en artikel om ”Det sovande folket”.

…och en sak ÄR djävligt säkert!:

9m

Avslutar med ett ovanligt bra inlägg från vår riksdag. ”Medborgarlön” skulle lösa många problem, ge individen reell frihet och det är väl antagligen därför motståndet är så stort?

 

 

vacce-sepia1b mellan b

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Djur, människor och ”sovhjärnor”.

 1. Tarmo Lindholm skriver:

  Möjligheterna för en seger för Reinfeldt Regeringen torde vara lika med Noll…!
  Mutpengarna är slut för Reinfeldt Regeringen, det finns ingenting som kan användas för att ” locka” medelsvensson med längre, inget Reformutrymme..!

 2. arrami54 skriver:

  …sant, men jag är lite oroad, får SD bra siffror så är risken stor att de ger ett tyst okej till Reinfeldt igen. De kan kanske inte locka lika väl längre ”De nya Moderaterna” och deras välfärdslögner bör alla se igenom, men de kan skrämma medelklassen…och den är nog lättskrämd! (?)

 3. Anders Åberg skriver:

  Valresultatet skall vi nog inte ta ut i förtid, det kan säkert gå lite hur som helst, men so what, politiken lär inte ändras ändå.
  Medborgarlön är en spännande, men ack så naiv ide. Den skulle, om den inte blir väldigt låg, minska konkurrensen om jobben och därmed också pressen neråt på lönerna, vilket i sin tur skulle äventyra en av grundbultarna i EU, nämligen prisstabiliteten. Makten kommer aldrig att frivilligt gå med på något sådant. Möjligen skulle ett sådant förslag på sin höjd kunna resultera i en omdöpning av socialbidraget.

 4. arrami54 skriver:

  Sant, högerpolitiken lär bestå även om S vinner och bildar regering. Förslaget om ”medborgarlön” kan ses som naivt i dagens sjuka värld, skuldbördan ökar och världens fattigaste lär få betala, bara Europa har en gigantisk ”skuld” och då räknas inte den sociala skulden in, ej heller miljö-/klimatskulden. ”Under första kvartalet 2014 uppgick euroländernas samlade skuldberg till 9 056 miljarder euro”. (http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/skuldberget-nar-rekordniva_3779068.svd)
  Vi behöver en verkligt ”rödgrön” rörelse i rätt riktning och en gigantisk ”skuldsanering”…exakt hur vi genomför revolutionen får jag återkomma till. 😉

 5. Anders Åberg skriver:

  Vi väntar med spänning på nästa sändning…….

 6. arrami54 skriver:

  Du får vänta…och svaret har du, det ligger där, i vår historia. Ett jämlikt samhälle måste befrias från ”adeln” och byggas på socialismens solidariska grund, förstatliga banksystemet och återreglera ”marknaden” (den är idag ”rabiessmittad” och svårt sjuk!). Läs vår grundlag om rätten till bostad m.m. Vi vet svaren på frågan ”hur?” men vi måste tyvärr invänta uppvaknandet…och det dröjer! 🙂

 7. pybusa skriver:

  Jag drar också ur när åskan går. Men bara för att jag vill ta kål på datorn själv. Tor ska inte bestämma när avlivningen ska ske.

 8. arrami54 skriver:

  …men hej där! 😉 Funkar datorn m.instal. som den skall nu? Inte skall du ta död på datorn och låt inte Tor göra det heller…datorn är bara en kär men lite tjurig vän. 🙂

Kommentarsfältet är stängt.