…viktiga ord.

 

”Går vi från ett ansikte till ett annat måste vi ställa om oss och bygga om från grunden, vi måste byta alla mått och förutsättningar. Ingen av de kategorier som var lämpliga när det rörde sig om en viss människa – blir kvar när vi står inför en annan.”

…liksom dessa: ”Trots de snabbt försvinnande möjligheterna finns ingen annan lösning än den som folkrätten pekar på, tvåstatslösningen. Men den genomför inte sig själv. Historia, religion, en dos kolonialt tänkande och västerländsk skuld har skapat två ojämlika parter där den svagare förväntas anpassa sig till den starkare, som i sin tur ser sig som offer. Om bibeln eller koranen blir lagfart upphör all förhandling. Det är utifrån folkrätten som den rådande asymmetrin i konflikten måste utmanas.”

Hur många oskyldiga barn skall dö bara för att världens ”herrar” är hycklare och medmänskligt inkompetenta cyniker som tjänar en ”slant” på vapenproduktionen…?

Henrik som barn…och jag tänker inte bara på situationen i Gaza.

 

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min konst!, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.