Utblick från ett ”fönster”…

 

”Blockaden av Gaza måste hävas” skriver herr Bildt m.m. och jag blev lätt förvånad, men delar nog ”jinges” bild av verkligheten. …om herr Bildt drömmer eller är på väg att vakna återstår att se. Vi får se…säkert är att världen styrs av fel herrar, oavsett om du studerar Israel, Gaza eller resten av planeten...och den som blundar för Israels övergrepp är mer än störd!

…och det är fan ta mig omöjligt att blunda.

( Det ”herrarna” inte vill förstå är att när vi (samarbete) krackelerar till ett vi mot dem (jag mot du) så skapas de klyftor som till slut leder till ”krig”. Gudar finns inga, byt ut ordet ”gud” till orden god värdegrund…och du börjar förstå vad det goda livet handlar om. Det är inte din mängd pengar som styr t.ex. vilken vård du får, utan att du är en av oss, en som lever. Ingen av oss kan skapa liv, vi kan bara konsumera och döda de som ger våra celler (i samarbete) liv. Välfärd betyder rätt att färdas väl genom livet, oavsett vem du är…)

 

Det ”svenska” (Alliansens) sjukförsäkringssystemet ”sade” att jag var frisk nog för att arbeta, alltså vägrade de mig sjukpenning, men ställda inför medicinsk fakta hävdade de samtidigt att jag var berättigad till sjukpension/sjukersättning (det var billigare), så vem i helvete är dum nog att lita på ”herrarna”? Ordet rehabilitering och hjälp är bara ord utan innebörd i dagens Sverige. Tillit är i grunden avgörande för allt samhällsbygge, utan tillit….vad har vi då?

 

Andra ”herrar” kommenterar mina blogginlägg kring Försäkringskassan via nattliga besök då de lägger kommenterade bloggutskrifter i min brevlåda. Jag vet vad jag skriver (, jag vet att jag ändrar, lägger till och drar ifrån) och denna gång såg jag inte vem som gjorde ett nattligt besök, men jag såg att igelkotten var skadad…fy fan för dig, vem du nu än var. Jag har tydligen en ”stalker” som antagligen hatar mig eller har en sjuk syn på ”kärlek”. Vill du säga mig något så knacka på (jag bits faktiskt inte!) …och nej, dina ”olyckor” är inte jag orsak till.

Jag har mött många underbara individer i mitt liv, men också motsatsen. Jag förstår fullständigt varför konflikter uppstår och nog fan är det synd om människorna.

Var hos min läkare idag och fick lite lugnande besked, skönt…och söker ni vårdkvalité i Småland, gå till …ja, jag vet inte om man får göra reklam här?  Bilderna visade i alla fall att jag har en hjärna (haha, fan tror!) … och ”sköter jag mig” får jag behålla den ett tag till. Och jag måste  bara få fråga, vad fan har vi Landstingen till, skall inte vården vara lika för alla och statlig? Andra kan, varför kan inte vi?

På tal om ”vill gärna” så börjar ett porträtt bli klart (se nedan) och ni anar inte hur jag önskar att händerna lydde mig som förr. Konstruktiv färgkritik mottages gärna (någon som känner Claude Monet?). Jag vet att jag kan lyfta fram den främre kinden m.m. med rätt röda ton (komplementfärgen) men det blir lite trist och ”vanligt”.  Och jo, jag vet, jag kan jobba mer med kontraster”, men ett ansikte i fullt ljus, är ett ansikte i fullt ljus! Jag har lovat att bli klar till ”tomten kommer” så det får dröja lite…men ett porträtt är inte bara likhet, det handlar lika mycket om att ”röntga” personligheten och få betraktaren (som känner individen) att känna att det ÄR hen.

Det blir lite personligt det här inlägget, men det blir gärna det och ärligt…är det inte öppenhet och samarbete världen saknar mest? (”Gudarna” kan vi begrava, de är bara maktens falska parasiter!).

 

på g b

Ingen ber om livet, men många ber om att få dö… så sjuk är vår ”värld”. Men ”pengarna styr” och ingen bryr sig egentligen om de så kallade mänskliga värdegrunderna.

…och avslutningsvis, när Sveriges journalister ”talar” skrattar jag så jag får ”magknip”, t.ex: Ebolautbrottet i Västafrika är det värsta någonsin. Hittills har viruset skördat fler än 700 offer och smittat över 1000 personer.”  Förnuft och fakta är något Sveriges journalistkår glömt helt, vi kan kalla dem monsterjournalister, fler dör bara i vårt land av självmord än antalet Ebolaviruset tar …och ser vi  t.ex. till antalet trafikdödade globalt, eller den politiskt skapade situationen i Gaza, så blir siffrorna än mer löjliga, men visst ”lösnummer” och rubriker säljer!

…och ”nya gardiner” är ett stort bekymmer för medelsvensken, tro fan man längtar bort!

 

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min konst! och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Utblick från ett ”fönster”…

  1. ledsen anonym skriver:

    Väldigt bra skrivet! har själv allvarliga skador. tycker verkligen verkligen synd om dig!!!:( jag hoppas ändå att de finner ngt sätt att hjälpa dig på!!! låter otäckt dom där besöken, kan någon ha skadat igelkotten?? Hemskt! Så där är inte ok att göra! Önskar dig verkligen allt gott!!

  2. arrami54 skriver:

    Tack. Nu är det inte så synd om mig, lag får medicinsk lindring (ser man den globala bilden så tillhör jag trots allt de mest lyckligt lottade!)
    Igelkotten var okej natten efter, var här och åt som vanligt. Vad det gäller min eventuella ”stalker” så är jag van, det ÄR mer eller mindre farligt att uttrycka sina åsikter i den svenska demokratin.

Kommentarsfältet är stängt.