…appropå cynism.

 

…och prestigefyllda mentala kadaver. Jag har varnat för Smålands mer linjeavlade byhålor tidigare men en som bör nämnas med extra tyngd är Markaryds kommun. Där härskar ”jantelagen”, cynism, rasism, prestige och ”Guds” ord. Den som inte arbetar skall heller inte äta, är populära ord där och de ledande politikerna/tjänstemännen kissar på svensk lag av ren illvilja. Påstått ”kristna” här nere brukar pinka lite här och där…så att de viker upp kjolen och pinkar på nationell lag och domstolsbeslut förvånar inte undertecknad.

I Markaryd härskar en värdegrund som är ytterst lik den SD predikar, men hatet riktas lite hit och dit…

100_6323100_6321OBS: klicka på bilderna så blir de mer lättlästa (i ett nytt ”fönster”).

 

Politikerna i Markaryd har inte förstått demokratins mest grundläggande principer, låter tjänstemän härja fritt och bryr sig varken om lag eller domstolsbeslut:

”Ordförande i socialnämnden, Kurt Persson (KD), säger att han signerat en överklagan till Högsta domstolen.

– Som politiker går man väl inte in och ändrar i förvaltningens beslut. Föräldrarna ska hand om sin dotter. De har ett boende för henne, säger han till Smålänningen.

Men kammarrätten slår ju fast att föräldrarna inte har någon skyldighet?

– Jo, men som förälder ska man väl ta hand om sin dotter? Jag har många barn och skulle direkt ta hand om alla, oavsett ålder. Vi kommer att kämpa för att få rätt.”

Kristdemokratiska politiker läser uppenbarligen ”den heliga skrift” exakt så som fan läser den och glömmer medvetet både lag och etik. Allt vad ni vill att människor skall göra er, det skall ni göra dem.” m.fl. bibelord är glömda i Markaryd, där gäller egna linjer och principen om att var och en är för sig själv, då Gud har en bestämd plan, ett öde utstakat för var och en…

…och den som inte jobbar, t.ex. är sjuk får föräldrarna ta hand om, eller så får de svälta ihjäl enligt Guds vilja.

 

Det finns en rätt kul historia från Markarydsområdet som hävdas vara sann. Det var två bröder som ofta kom hem halvt sönderslagna och med rejäla blåmärken. Det som gjorde att folk reagerade var att de såg ut så lite varje dag, hade det varit efter en fest en fredag/lördag hade ingen reagerat, för lite slagsmål efter helröret anses normalt. Men de kunde komma hem fulla av blåmärken även en vardagseftermiddag. Bröderna var äldre än byxmyndiga och en viss oro spred sig, så några myndiga individer beslöt sig för att undersöka saken. De smög helt enkelt efter bröderna en dag. Det de såg var tämligen underligt, pojkarna gick till skogs och tycktes välja ett par höga träd som stod nära varandra…och så klättrade de högt upp i varsitt. Plötsligt hörde de den ena brodern ropa: ” – Är du färdig?” Svaret från den andra kom genast: ” – Nog är jag det. Nu faller vi!”

Så föll de ner från träden och det hördes att de slog sig rejält. Personerna som följt efter dem rusade fram och undrade vad de höll på med?

– Vi leker fallfrukt! ” Var svaret de fick…

Ryktet gör gällande att den ena brodern är politiker och idag besitter en plats i Markaryds kommunfullmäktige, den andre är tjänsteman i samma kommun.

Personligen har jag i dagarna inte svårt för att tro på historien och LBFS (Low Brain Funktion Syndrome) behöver inte vara genetiskt, skador kan som bekant uppstå på andra sätt och vis…

 

Ett gott råd, undvik Markaryd!

 

vacce-sepia1b mellan

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till …appropå cynism.

 1. narhvalur skriver:

  Katastrofalt lite betalas ut till den som tex är sjuk. Faktiskt undrar jag hur man klarar sig ????

 2. arrami54 skriver:

  …de får svälta en eller två veckor. Cynikerna menar att det är nyttigt och de tror ju på principen att ”hungriga vargar jagar bättre”…jagar jobb alltså. Att man inte kan jobba som sjuk, ja detta struntar cynikern i….om hen inte själv drabbas förstås! 😉

 3. narhvalur skriver:

  Undrar om sjuka kommer att få mer pengar med en vänsterseger i valet? Dom har ju i alla fall en bättre miljöpolitik!

 4. arrami54 skriver:

  Inte om Socialdemokratin tar rodret, de har helt och fullt accepterat Alliansens skattesänkningar och hur skall de fixa lugn i de oroliga leden bland poliser, sjuksköterskor, lärare m.fl. i offentlig sektor som begär och behöver löneökningar? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19265144.ab

 5. Tarmo Lindholm skriver:

  Reinfeldt och kompani kastade ut ett ” bete ” 2006 i form av att man skulle sänka Skatten, Jobbskatteavdrag,,,,och Svensken svalde den med hull och hår, och 2010 upprepades ” tricket ” och resultatet blev lika framgångsrikt. Nu står de duktiga Idioterna som röstade på Alliansen med byxorna nere och undrar varför det blev som det blev…!

 6. arrami54 skriver:

  …exakt. Det är lätt att köpa folk, lite svårare att få ett samhälle att fungera som en verklig välfärdsstat. Men fördumningspandemin skapar ”nyttiga idioter” och det sitter gott om dem i vår riksdag, i våra landsting och i våra kommuner.

 7. Anonym skriver:

  Ja alliansen, eller morderaterna, tycker tydligen att vi ska gå bakåt i utvecklingen till reptilstadiet, där allt handlar om styrka, slughet och där empati ses som ngt negativt.”äta eller ätas”- politik där människor uppmuntras till att gå bakåt i utvecklingen, och inte ifrågasätta rangordningen, psykopaterna som tvingar folket till slavliknade omänskliga arbetsförhållande, och sparkar på de som är sjuka och överger lämnas att dö? reinfelet kan väl inte ha fel? och kristdemokraterna är knappast kristna, liksom en del som påstår sig vara kristna inte agerar som det. ” det är lika svårt för en rik att komma till himlen som för en kamel att ta sig genom ett nålsöga” eller hur det var? Jesus levde väl som en enkel man med de fattiga? inte så många kristna som gör? den rumänsk familj med liten bebis hade enligt dom, om jag förstod dom rätt, nekats även av en kyrka, att få hjälp med tak över huvudet, de sa att de sagt till dom- go away! om det är sant, så tror jag knappast det är ett agerande Jesus hade gillat.

 8. arrami54 skriver:

  …jo, och hårddrar vi deras principer så återgår vi till djurstadiet och tar allt ifrån dem, det skulle vara rätt kul, att sätta dem på tiggarens plats och låta tiggaren njuta av deras rikedom istället. 😉 Religion är hyckleri, rent allmänt även om det finns några få goda undantag. Se t.ex. på ISIS (extrema muslimer) härjningar, primitiva apor som vill återgå till rent medeltida principer. Nu är inte de extrema kristna så mycket bättre, även om deras våld bygger mer på ideologi och sned byråkrati.

Kommentarsfältet är stängt.