Rasismens falska ”vi är de goda”-taktik.

 

Dagens lokaltidning innehöll en insändare skriven av en änglalik ”alternativ”-politiker. Alternativet är ett SD-liknande lokalparti som uppkom i vågen av Ny Demokrati. Partiet har arbetat intensivt mot att vi tar emot några få flyktingar och flyktingbarn i kommunen, de har så gjort genom åren och uppenbarligen har de nu bytt retorisk taktik.

De utmålar sig som ytterst vänliga själar som aktivt möt flyktingarna i sina egna hem, hjälpt dem på alla sätt och vis och hävdar att eftersom vi inte kan ta emot dem perfekt så skall vi överhuvudtaget inte ta emot dem. (Skall vi börja ställa krav på perfektion så bör vi nog lägga ner all offentlig verksamhet, som skola, sjukvård, åldringsvård m.m.). Personligen köper jag inte dessa alternativpolitikers nya änglalika framtoning, det är bara ytterligare en retorisk lögnvariation och inte fan hjälper de några flyktingar.

Flyktingar/tiggare/utvalda invandrare från Nordafrika, Mellanöstern beskrivs inte som människor, som levande medmänniskor av partiets medlemmar, de beskrivs som ”färgklickar”100_6047 (med mångkulturell anspelning). Hatet och föraktet är enormt och partiet glömmer helt att de flyr hit av en anledning, de flyr för att överleva. De glömmer medvetet t.ex. krigets fasor i Syrien och att flyktinglägren i närområdet är överfulla. Vi når aldrig perfektion i mottagandet, en anledning är att det i Sverige finns många rasister som omöjliggör detta. Kampen mot rasismen måste vara prioritet nummer ett.

Insändarskribenten visar sin änglalika medkännande kärlek genom att försöka stoppa flykting barn/flyktingar med hänvisning till att Sverige inte är perfekt. Hon avslutar också sin insändare på känt rasistiskt maner genom att insinuera att de konflikter och den småkriminalitet som finns i Lidhult är flyktingarnas/invandrarnas fel. Ingen är fälld eller straffad, men ryktesfloran gör gällande att det är flyktingar som är problemet, svenskar är ju perfekta och begår aldrig brott. I småbyarna runt Ljungby firar rasismen och SD triumfer via ca 20% anhängare, problemen bottnar nog mest i den kultur vi kan benämna dåligt linjeavlade svenska rednecks.

Insändarskribenten avslutar med uppmaningen: ”Tänk om!” Jag ler och tänker: Ja, tänk om rasister kunde tänka!

Nu är det inte bara tankeförmågan som brister med hänvisning till deras krav på perfektion, det brister allvarligt i deras empatiska förmåga, deras medmänsklighet m.m. Deras hänvisning till att de har invandrare på valbar plats i lokallistan används som bevis på att de inte är rasister, som om rasism är en unik svensk samhällsplåga.

 

100_6046

Den ”goda rasisten” fick ett bra svar i Smålänningen den 18:e juli från MP. Tyvärr har MP varit tyst i kampen mot SD och övriga lokala rasister under åren som gott sedan förra valrörelsen, men det är i alla fall bra att Miljöpartiet ”tar bladet från munnen” i valtider, alltid något…men svaret nedan var bra!

100_6164

vacce-sepia1b mellan b

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Rasismens falska ”vi är de goda”-taktik.

 1. kyrkis skriver:

  Det är väl bra att man tar upp problemen. Men lösningen är ju inte att stänga gränsen. Lösningen är ju ett bättre mottagande. Tänker jag.

 2. arrami54 skriver:

  Exakt, lösningen är ett bättre mottagande, inte stängda gränser. Och vi kan bli långt bättre på att ta emot flyktingar/invandrare om vi börjar med att ta död på den rädsla som föder hatet och rasismen.

 3. morgan skriver:

  man ”måste ta in invandrare för att sverige har stora pensionsavgångar inom 15-20 år….varför säger man inte ett ord om svenskars svenskfödda barn som är födda på 2000 talet och framåt…oavsett yrkesval varför duger inte dom som kommande arbetare i egna landet ???…inget parti nämner kommande svensk ungdom som en kommande resurs

 4. arrami54 skriver:

  Med tanke på den svenska åldersfördelningen så räcker inte svenska ungdomar långt, den demografiska kurvan pekar på en allt äldre befolkning, men SD får väl se till att medlemmarna avlar fram tio-femton barn per medlem…bara att gno på liksom. 😉 Givetvis är svensk ungdom också en resurs!

 5. Anonym skriver:

  Så j-a klockren som vanligt är du!! Tack för att du formulerar och träffar så rätt!! det är nog ännu värre än den uppenbara tydliga rasismen, när den lindas in och försöker ge sig ut för att vara ngt annat! är så otroligt trött på pressen när de försöker ge ett sken av att de är för ” multikulti” så tar de tex bara in främlingsfientliga insändare och högerpropaganda, och alltid dessa frågeställningar till läsarna ” ska vi ta emot flera flyktingar ?” osv för att sedan presentera hur många procent som tyckte det eller ej. allt för att man som invandrare ska känna sig enbart som ett icke önskvärt objekt i Sverige. tänk om man istället frågade ”ska vi ha flera svenskar här, eller är det förlegat? ” tex ,kanske svenskar skulle förstå lite vad de utsätter andra för konstant! och detta ständiga mantra som dumma rasister skriker till invandrare! – åk hem! men stick hem då om det inte passar! då svarar jag, – stick hem till Helvetet, där hör sådana som ni hemma, med sådan åsikter, eller ett land täckt av is! 🙂

 6. morgan skriver:

  var finns information om åldersfördelningen….ungdomar bli städse äldre och erfarnare med och kanske skapar fler barn än deras föräldrar gjorde

 7. arrami54 skriver:

  Sveriges framtida befolkning 2009–2060 Sammanfattning Statistiska centralbyrån 11
  Sammanfattning
  Kring mitten av förra seklet hade Sverige en befolkning på drygt sju miljoner. Sveriges folkmängd passera de åtta miljoner i slutet på 1960-talet och nio miljoner under 2004. År 2024 beräknas tio-
  miljonersgränsen att passeras och i slutet av prognosperioden upp-skattas Sverige ha en befolkning på 10,7 miljoner. Medellivslängden för kvinnor antas i prognosen öka från 83 år 2008 till 87 år 2060. För män antas medellivslängden för samma period öka från 79 till 85 år. Fruktsamheten antas på sikt minska från dagens 1,9 barn per kvinna till 1,8 barn per kvinna. De senaste åren har nettoinvandringen varit rekordhög, över 50 000 per år. På sikt antas Sverige ha en invandring på 76 000 och en utvandring på 57 000. Det ger en nettoinvandring på drygt 19 000.
  Fler äldre
  Medellivslängden ökar alltjämt och det faktum att vi lever allt längre får också konsekvenser på befolkningens åldersstruktur och medför en ökad tillväxt av antalet äldre. Idag finns det 1,6 miljoner som är över 65 år, 18 procent av
  Sveriges befolkning. Den äldre delen av befolkningen har ökat både i antal och andel och så kommer det att förbli. I slutet av prognosperioden beräknas antalet över 65 år att vara 2,7 miljoner eller 25 procent av befolkningen. Om
  pensionsåldern ligger kvar på 65 år, så betyder det att var fjärde person skulle vara pensionstagare om drygt 50 år. År 2060 beräknas andelen barn och unga minska med 2 procent-enheter till 22 procent medan antalet uppskattas ligga kvar på den nivå vi har idag på drygt två miljoner. I framtiden beräknas andelen 20–64-åringar minska samtidigt som antalet ökar något.

  Läs mer här: http://www.scb.se/statistik/_publikationer/BE0401_2009I60_BR_BE51BR0901.pdf

 8. arrami54 skriver:

  Slår man ihop den vanliga med den inlindade, lite dolda rasismen så ser man en arme av LBFS-folk som borde bosätta sig i ett väldigt kallt land, eller i det varmaste som finns…exakt som du skriver! 😉

 9. morgan skriver:

  diger fakta..vi får se vad som händer.tack

 10. arrami54 skriver:

  Fakta är alltid det man skall bygga sina åsikter med! 😉 Varsågod. Njut av vår sommar!

Kommentarsfältet är stängt.