It´s A Fragile World.

 

fragile ram

Det ÄR en ömtålig värld med känsliga ekosystem, vårt totala beroende av naturen är något den ”visa” människan lätt glömmer: ”En enkät som American Museum of Natural History gjorde 1998 visade att 70 % av de tillfrågade biologerna såg den nuvarande tidsperioden som en tid av massutdöende. En del, såsom Edward Osborne Wilson vid universitetet Harvard, förutspår att människans påverkan på jorden med förstörelse av biosfären skulle kunna utrota hälften av alla arter under de kommande 100 åren. Forskning och ansträngningar för att bevara arter, såsom IUCNs årliga Röda listan, pekar på att vi går med en tid av allt större utrotning av arter.”

Vi vill ha guld och skiter i om det ger döda skogar, hav och mark. I sin rädsla vänder sig den obegåvade människan till ”Gud” och vägrar se orsakssammanhangen, accepterar orättvisor via dårens dröm om att själv hamna högre upp i hierarkin eller att ”smulor” skall falla från den rikes bord.

 

Den ”rike” tittar inte ens ner utan gnäller om sin ”frihet”, utan att ha en aning om att frihet bortom ansvar inte finns. De giriga är lite oroliga inför vänstervinden, förstånd och solidaritet.

 

Det är en störd värld vi lever i och inte lär ”Almedalen” ge några nya visioner om rätt väg, vi lär springa som yra höns i jakt på ökad konsumtion av varor vi inte ens behöver.

Det är synd om vår vackra lilla planet, den är drabbad av ett virus…
(Ordet ”virus” kan du byta ut efter tycke och förstånd, det kan vara synonymt med okunnighet, religion (Gud), girighet, lättja…o.s.v. …)

 

 

 

vacce-sepia1b mellan

Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till It´s A Fragile World.

  1. narhvalur skriver:

    Rolling Stones är dock still going strong. Man måste beundra dom! :)))

  2. arrami54 skriver:

    …jo, än rockar gubbarna! 😉

Kommentarsfältet är stängt.