SD = ”Allvarligt angrepp mot Sveriges kvinnor.”

 

De påminner mer och mer om KD, partiet som kallas SD. Att de är antifeminister och abortmotståndare är en del av den värdekonservativa nationalistiska linjen, liksom den uppenbara flörten med rasismen. När de förnekar sin öppet rasistiska ton samtidigt som de göder dem maligna hatsajten Avpixlat, blir förnekelsen direkt löjlig.

I gårdagens partiledarintervju med DN berättade Jimmie Åkesson (SD) varför han vill sänka dagens abortgräns från 18 till 12 veckors graviditet. Idag får han mothugg från landets läkare:

– Ett foster kan bli medvetet först efter vecka 23 om det råkar födas. Innan dess saknar fostret ”själ” och då bör abort accepteras, säger senior­professorn Hugo Lagercrantz vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Överläkaren Kristina Gemzell Danielsson säger att förslaget saknar vetenskaplig grund.

– Försök i andra länder visar att restriktivare lagar inte har någon effekt på antalet aborter. Däremot så leder det till att fler kvinnor gör osäkra och i värsta fall livsfarliga aborter.

Det finns en ”komisk” ton i detta att SD vill styra kvinnors rätt över sin kropp, påminner lite om islams unkna gubbar som helt vill äga och totalt styra sina kvinnor! Men puerila män är sig lika världen över.

Det är mest tragiskt att SD sitter i Sveriges riksdag och på så många (tomma) kommunfullmäktige stolar. Demokratins stolar bör kanske inte medvetet överlåtas till dylika stollar, även om demokratin också innebär en risk att den omedvetna och missnöjesgödslade okunnigheten vinner.

Vad det gäller aborträtten har jag skrivit i frågan för och SD:s representant protesterade vilt då och menade att de inte ville sänka gränsen till tolv veckor, SD svamlar som vanligt och har inte en aning om det vilket de talar kring.

Min inställning är att nuvarande svenska abortlagstiftning ÄR en god kompromiss och att det i enlighet med den ÄR kvinnans rätt att välja och oavsett valet hon gör så skall hon ha fullständigt stöd av omgivningen…då detta ÄR den enda etiskt korrekta, kärleksfulla och hänsynsfulla hållningen!

De som tänker sig ”missnöjesrösta” på detta värdekonservativa mörkblå borgerliga högerparti i protest mot Alliansens politik tycks mig lätt obildade, det som drar måste vara den tydliga rasismen…vilket gör bilden av SD:s medvind än mer tragisk. Är verkligen ca en tiondel av svenskarna så okunniga?

 

de brinner för sitt hat

SD:s ledning nynnar sin egen version av de ”Nya” Moderaternas och Alliansens kampsång, för ökade klyftor, mer utslagning/utanförskap med små fantasifulla rasistiska och antifeministiska tillägg…

 

 

vacce-sepia1b mellan b

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till SD = ”Allvarligt angrepp mot Sveriges kvinnor.”

 1. Anders Åberg skriver:

  Dom har sina meningsfränder i dom helgalna kreationisterna, kolla här. http://newtonbloggen.wordpress.com/2014/02/19/abort-forintelsen/#comments

 2. arrami54 skriver:

  …jo, jag vet. Därav min koppling till KD där det också finns de som ”skriker” om ”Abort Förintelsen”. Kul att du gav mig länken ang min syn på somliga som varande ”linjeavlade stollar”. 😉
  Religion föder uppenbarligen mängder av mänskligt vanvett och idioti, läste hela tråden (håller med dig!) och såg den ena stollen efter den andra ”tala i Guds namn”. SD hittar verkligen sina väljare och vänner inom ramen för normalfördelningskurvans yttersta vänsterkant.

  Mitt svar till NO-läraren som tror så mycket: Min inställning är att nuvarande svenska abortlagstiftning ÄR en god kompromiss och att det i enlighet med den ÄR kvinnans rätt att välja och oavsett valet hon gör så skall hon ha fullständigt stöd av omgivningen…då detta ÄR den enda etiskt korrekta, kärleksfulla och hänsynsfulla hållningen!
  Det är skrämmande att läsa hur ”religiösa” individer likställer aborträtten med nazisternas utrotning/utrotningsläger. De som säger sig ”tala för Gud” är uppenbarligen en samling oetiska, kvinnoföraktande och totalt ologiskt tänkande män utan spår av medkänsla och intelligens. ”Gud” är ett sagoväsen och fullt jämförbar med gamla tiders hustomtar, vättar och troll.

 3. T skriver:

  Nu tvingas ett litet oskyldigt spädbarn leva på sveriges gator. det enda alternativen är att leva på gatan i sverige för detta lilla spädbarn eller att svälta ihjäl i rumänien! MK att välja på, precis som att detta lilla barn kan välja! det är ju barnet som skall få lida för att barnet och dess föräldrar diskrimineras och utsätts för sån rasism, att de tvingas leva i svåra fattigdom och barnet riskerar att dö- så resonerar högerpolitiker och SD tydligen! de har inget val PGR av rasisterna! att inte hjälpa detta lilla barn, då kan man ej känna genuin empati, när man gör sån skillnad på barn och barn! att denna skillnad också handlar om leva eller dö!! detta är det största brott sverige kan göra att utsätta ett litet barn för detta! är de några som borde förlora vårdnaden om sina barn är de nazisterna- inte de som blir utsatta för rasismen och till följd av den tvingas leva på gatan! sverige är ett hycklande land, och de som nu bestämmer kring detta kan knappast ha förmåga till empati!

 4. arrami54 skriver:

  Det är så att mänsklig förmåga till empati m.m. varierar från individ till individ. Skalan går kanske från noll till hundra, eller ett till tio, men det är bevisat att mänsklig förmåga till känslor varierar. En psykopat får sin diagnos för att hen helt saknar känslor och faktum är att empati/känslor/förnuft/kunskap (IQ) och EQ varierar enormt från person till person…och jag delar helt din bedömning att de längst till höger, liksom mer eller mindre uttalade rasister står längst till vänster på normalfördelningskurvan…de saknar alltså helt eller delvis, empatisk förmåga. Den typen av människor skall vi aldrig acceptera som ledare!

 5. T skriver:

  Situationen är akut!! Bebisen lever ute på gatan och nekas hjälp av både kommunen och härbärge! Finns det någon vänlig själ här som kan hjälpa, avvara bara ngt rum eller så för en natt eller flera – kan ni lämna mailadress här så jag kan kontakta er! det enda alternativet för denna lilla bebis är att svälta ihjäl, då de saknar vatten där borta i Rumänien! är själv svårt sjuk, svårt för mig bara skriva här, och i svår sits (vill vara anonym)-, men de måste få hjälp akut! så försöker på detta vis medla -Någon måste ju kunna hjälpa dom!!

 6. arrami54 skriver:

  Var, i vilken kommun, händer detta?

 7. T skriver:

  Vet ej om kan lämna ut det här, kanske kan vara risker med det. bättre om någon ger sin mailadress för vidare konversation ,eller om någon här vet ngt ställe som kan ta emot dom! Ge då gärna telenr till stället som kan ta emot dom! -Tack på förhand!

 8. arrami54 skriver:

  Att berätta vilken kommun i Sverige det handlar om är nog helt ofarligt, speciellt med tanke på omständigheterna. Mitt enda och bästa råd är att du vänder dig till kyrkan, frikyrkorna (de är ju mer etiska än andra hävdar de) eller till Rädda Barnen/Röda Korset och dylika organisationer.

Kommentarsfältet är stängt.