SD, en konsekvens av dålig linjeavel?

 

Att ondskan finns och ofta vinner går inte att förneka, men hur uppstår den? Att girighet spelar in är givet, Gud med bokstaven l på rätt plats ger ju mänsklighetens främsta Gudom! (Guld!)), men det finns också många andra svar. Ett tror jag ligger i kulturell och genetisk linjeavel, se på lokalpatriotism, nationalism, rasism (främlingsfientlighet) som bl.a. leder till dåligt inflöde av ”nytt blod”, rädsla leder till att människor främst söker sig till det redan kända, det lika, (Ursäkten: ”Så har vi alltid gjort!”, är mycket vanlig. ). Det olika/nya är farligt.

Rasism benämns ofta som ”främlingsfientlighet”, men ordet främlingsfientlig borde vara främlingsrädsla. Detta är ett psykologiskt fenomen många (kanske alla) lider av, mer eller mindre. Främlingsfientlighet är en genetiskt nedärvd skyddsmekanism som styrs av rädsla, fördom och generalisering. Det är samma mekanism som när en människa blir skrämd/biten av en hund och sedan fruktar alla hundar/tror alla hundar är farliga. Rädslan för det främmande är enorm hos många individer, de klarar inte att hantera information som minimerar fördomarna och de söker trygghet i det lika, de som ytligt liknar dem själva i hudfärg, språk, kultur, religion o.s.v.

Människan är främst ett familjeflockdjur, likt vargen, men vi har också blivit beroende av stammen/gruppen vi tillhör. Vilket bl.a. yttrar sig i nationalistiska strömningar, ofta extrema som ”Bevara Sverige Svenskt”. (SD:s grundform och partiet är kvar i den mer primitiva tribalismen). Att linjeaveln (inaveln) gått snett och pågått länge styrks bl.a. av detta och t.ex. religiösa kulturella tongångar. Inavelseffekterna, både de genetiska och kulturella, bör ses över tid, med ett historiskt perspektiv. Gå några hundra, eller hundra år tillbaka i tiden och studera de då rådande stamkulturerna, lever de kvar? (På t.ex. den svenska landsbygden).

Studerar du SD så räcker det med att nämna ordet muslim och de går omedelbart igång på sin rädsla och ser bilden av en lömsk självmordsbombare ”framför ögonen”. Rädslan styr dem och alla muslimer (de som tror på en Gud, samma som övriga abrahamitiska religioners, men de kallar honom Allah) blir genast lömska mördare som flyr hit för att ”ta över”. Det är samma tankegångar SD för fram som vi sett leda till katastrof så många gånger förr, varför upprepar vi  dårskapen och hatet?:

mellan

Exakt samma rädslans effekt ser du hos somliga när de möter någon med en annan hudfärg, de ”klättrar genast högre upp i trädet” i jakt efter skydd och går sedan med i Svenskarnas parti (SvP) eller liknande LBF-grupp! Gruppens trygghet är ju viktigast för dem!  Rasism (kallad främlingsfientlig-/invandrarkritisk) är grunden för all extrem värdekonservativ nationalism som riktar/projekterar sin rädsla i form av främlingshat. Ni vet ”Rädda hundar skäller!” och biter ibland!

Botemedlet heter kunskap (och skolor som tar ansvar för och lär ut en sund demokratisk värdegrund), mångkultur och mer ”friskt blod” som blandas med det ”svenska”.

 

Kultur och positiva möten bygger broar, så mer kultur (kunskap), mångkultur åt folket!

 

 

vacce-sepia1b mellan b

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

40 kommentarer till SD, en konsekvens av dålig linjeavel?

 1. narhvalur skriver:

  Jag kollade för skojs skull på en nazistisk hemsida. Faktiskt var kommentarerna precis lika kommunisternas. De kunde knappast kallas extremhöger, alla hatade tex EU och USA. Stödde Ryssland etc. Jag blev väldigt förvånad.
  Har själv skickat en halvnazistisk reblog i veckan , där muslimer gick till attack mot svenskar. Jag tyckte inte om dom.
  Min bror som är läkare , var mer tolerant och psykologiskt sa att deras hat mot myndigheter, poliser etc har att göra med att de just blivit torterade / trakasserade av poliser, säkerhetstjänst, därav deras hat mot poliser etc.

 2. arrami54 skriver:

  Likheter finns, men också stora skillnader mellan de högerextremt mörkblå och de mörkröda. Tror din bror har rätt i sin snabbanalys, studerar du många länder i Mellanöstern så är det inga platser man vill bo på eller besöka, korruptionen är utbredd, tortyr och våld är vardag, religiös fanatism/fundamentalism vanligare än här, fattigdom och undermålig skolning vanlig o.s.v.
  Men det jag avhandlar i inlägget är rasismen och ”ondskans” grund, nämligen rädsla. Är ofta inne och läser t.ex. Avpixlat och andra liknande hemsidor/bloggar, men inte är det mycket som skiljer dem från t.ex. Aftonbladets kommentarsfält. 😉
  Det är nog så att nätets framväxt, sociala medier som bloggar, hemsidor m.m. synliggjort avarterna, extremism och den utbredda okunnigheten, fördomsfullheten…informationssamhällets bakgård.

 3. narhvalur skriver:

  Egentligen har jag noll intresse för invandrarfrågor då jag mest är ute själv i skogen, och sköter bara mitt. Jag bor långt från ett ghetto, där det verkligen måste vara destruktivt och glädjedödande att leva.

  Däremot är jag alltid för djuren och avskyr religiös slakt.

 4. narhvalur skriver:

  Sedan är det pengarna. Jag har en kompis som lider av ADHD och har haft missbrukarproblem. Hennes inkomst per månad inklusive bostadsbidrag är ca 10 000 kronor, och en hyra på 6000 kronor per månad.
  Vad jag förstått så får invandrarna mycket mer pengar än en svensk fattigpensionär. Plus gratis tandvård , möbler, bostad direkt etc.

 5. arrami54 skriver:

  Jo, jag har anat detta och orden bär inte ett spår av kritik. Du tycks leva nära naturen och njuter med all rätt av den. Jag är ofta inne och tittar på dina bilder, läser din blogg och kan ibland känna en mild avund inför alla dina fina möten med djur och natur. 😉 Det finns också en vacker och skön harmonisk mildhet i din själ som lyser igenom och berör.
  Gillar ju själv djur och vad det gäller slakt så slaktade jag själv många djur på vår gård en gång i tiden, men mitt ”hjärta blödde” för hårt och jag upphörde med denna ”syssla”.
  Att döda djuret man vårdat och värnat för att äta det blev mig för mycket…i dag dödar jag bara djur för att förkorta lidande (som inte är botbart!).

 6. arrami54 skriver:

  …nja, de får initialt hjälp med egen bostad, pengar till möbler m.m. (startbidrag) men i övrigt får de försörjningsstödets miniminivå, ungefär det din väninna lever på. Så något överdåd bjuder vi inte på. Det din väninna och många andra lever på är ”fattigpension” vilket är lågt i en ”välfärdsnation” som Sverige. Men orsaken är inte kostnaderna för flyktingmottagande/hjälp utan grundar sig mest på en politisk inställning som lett till sänkt välfärd via skattesänkningar och idén om att ”var och en är för sig själv”.
  Den som inte jobbar, är sjuk, arbetslös, handikappad skall inget ”bröd” ha ovanför svältnivån.
  Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.” Sid. 112 i boken ”Det Sovande Folket” skriven av vår käre Fredrik Reinfeldt… 😉

 7. narhvalur skriver:

  Ja, som sagt superskandal att så lite pengar delas ut till dom mest behövande.

  Jag skall avslöja något här , som jag inte förrut har skriviet. Jag har en läkarutbildning, men nej jag jobbar inte som läkare pga att jag försökt ta livet av mig, min handledare tyckte då inte att det var lämpligt att någon som försökt att ta livet av sig skulle jobba som läkare.
  Jag jobbar på ett sjukhem några dagar per vecka och har en superlåg inkomst och har inga bidrag men klarar mig hyfsat endast pga att mina föräldrar som försäkrade mig.

 8. narhvalur skriver:

  Tack för din vänlighet! :))))

 9. narhvalur skriver:

  Det jag vill ha är kanske ett samhälle , där sjuka mm lever ett värdigt liv och att de som har inte skall ha mer. Ffa inte vinster i vården, mer pengar till väfärd och gärna högre skatter för höginkomstagare.

  Jag är egentligen en hippie som arbetat på Greenpeace, en anarkist som inte röstar för jag tycker dom flesta politiker är ganska slemmiga.

 10. arrami54 skriver:

  …och jag går sjuk, inte sjukskriven då F-kassan underkänner alla läkarintyg, AF har slängt ut mig med hänvisning till att jag är för sjuk. Så jag lever i ingenmansland! 😉

 11. arrami54 skriver:

  …mer ärlig insikt än vänlighet, men tolka det gärna som vänlighet! 😉

 12. arrami54 skriver:

  Du låter rödgrön, gillar… och även orden: ”Jag är egentligen en hippie som arbetat på Greenpeace, en anarkist som inte röstar för jag tycker dom flesta politiker är ganska slemmiga”, ger dig en grön stjärna i boken! 😉
  Men du låter i mycket som en vänsterpartist (ett röstningstips i all ödmjukhet!) 😉

 13. narhvalur skriver:

  Ja , det blir nog vänsterpartiet! LOL!

 14. narhvalur skriver:

  :)))))

 15. narhvalur skriver:

  Ja, herregud det här med F-kassan. Min brorsa sa att F-kassan inte längre vill att läkarnas ord skall vara allenarådande som förut.

  F-kassan är djävlig faktiskt, dom djävlas på riktigt och sänder tillbaka intyg etc , fast allt egentligen är OK.

  Inte klokt i det rika landet Sverige. Hoppas att Reinfeldt är skitskraj i sommar för han är jätterädd för en vänsterseger.Kanske allt vänder då????

 16. arrami54 skriver:

  Mina läkare bara skakar på huvudet när de eller jag nämner F-kassan av idag. De är typexempel på byråkrati av gammalt Sovjetsnitt.
  Tror herr Reinfeldt är lite orolig inför höstens ”dom” och förhoppningsvis avsätts han. Problemet är att SD kanske växer och de agerar stödtrupp till honom i riksdagen.

 17. arrami54 skriver:

  Glädjer mig! 😉

 18. pybusa skriver:

  ”Ondskan” är ett trubbigt och tröttsamt slitet gammalt ord med kopplingar till fantasyromaner och begränsat ordförråd där också latheten visar sitt tryne. Jag förstår ordet men ser ursprunget i en sammansättning av degenererade egenskaper. Mycket av det som ses som helt normalt idag ser jag som äkta ”Ondska” såsom vinstbegär utan hel och långtidssyn. Egoism i kombination med enstegstänkande är väl ändå den riktigt vidriga ondskan som ligger som grund för diverse tydlig enkel traditionsondska. En enskilt utdelad käftsmäll straffas hårdare idag än att odla monokulturellt, som äventyrar allas vårt väl och inte ens ses som ett brott . Att organisera svammel och humbug ses som en självklar rätt. Att bygga bukfetma på naturens och andras bekostnad ses väl som framgång?

 19. arrami54 skriver:

  ..jo, jag håller med dig: ”En enskilt utdelad käftsmäll straffas hårdare idag än att odla monokulturellt, som äventyrar allas vårt väl och inte ens ses som ett brott” , helt sant, men hur många klarar en holistisk ekologisk tankegång? ”Ondska” som ord är ett samlingsnamn för en mängd destruktiva beteenden, egoism, girighet, lättja, högmod, o.s.v.

 20. pybusa skriver:

  Ett så viktigt begrepp som ”Ondska” får inte fastna i traditionens kvävande grepp. En riktigt skadlig form av ondska är nepotismen. Den är extremt skadlig och kostsam. Nepotismen är inte ens på tankenivå att ens börja bekämpa.

 21. pybusa skriver:

  Att inte kunna se en holistisk ekologisk tankegång ser jag som en form av ”Ondska”. Begreppet ”Ondska” behöver få över och underavdelningar. Vi har förenklat detta viktiga till något flummigt som tagits över av till stor del religionen. Det går att precisera på mycket skarpare nivåer.

 22. pybusa skriver:

  Dumhet ser jag som en av de vidrigaste formerna av ondska.

 23. pybusa skriver:

  Visst talar Du med flera samtidigt just nu?

 24. arrami54 skriver:

  Sant, nepotism (att gynna ”släkten”) liksom korruption är en rejält farlig sjukdom och tyvärr oerhört vanlig. Det bästa sättet att se, upptäcka och bekämpa nepotism/korruption är öppenhet och transparens, tyvärr drar samhället mot motsatsen, tystnad och mörkläggning.

 25. arrami54 skriver:

  Det som hände på Påskön repriserar vi i stor skala, ren ondska i full blomning:

  Tyvärr är det få som har en holistisk ekologisk syn och tankegång, inte ens MP:s ledning klarar detta: http://www.fria.nu/artikel/114635

 26. arrami54 skriver:

  Inte just nu, men för en stund sedan. 😉

 27. arrami54 skriver:

  …och lättjefullt vald okunnighet!

 28. pybusa skriver:

  Hur visste jag det?

 29. arrami54 skriver:

  …jag verkade antagligen lite disträ?! 🙂

 30. pybusa skriver:

  Näää, Långsam!

 31. pybusa skriver:

  Datorsatan låste sig och jag klickade frustrerat på samtliga knappar. Ett så kallat megaklick! Fan! Det verkar fungera! Ibland?

 32. arrami54 skriver:

  …det blir så när Daniel är hemma på besök, Zahara vill gå ut, det ligger långa kommentarer jag behöver tänka igenom innan jag besvarar, kaffe skall bryggas, Whiskey vill kela och telefonen ringer. Samtidigt har jag en målning i huvudet och jag hör Fotbolls-VM från vardagsrummet…du vet män lär inte kunna cykla och tugga tuggummi samtidigt! 😉

 33. arrami54 skriver:

  Megaklick? Du slår hela näven i tangentbordet? :-))))

 34. pybusa skriver:

  Exakt! jag förstår. Men det var ju rätt. Du har mycket att göra. Jag ska berätta om ett siande om framtiden. Ett mönster som nu har visat sig i sitt första stadium i praktiken.

 35. arrami54 skriver:

  Nä, mitt huvud är alltid fullt upp, jag har egentligen inget jag måste göra! 😉
  Okej, väntar på ”siandet”….

 36. pybusa skriver:

  En rent praktisk teknisk fråga. Jag måste växla mellan hotmail och wordpress för att kunna se svar. Det händer ingenting på respektive sida. Mycket frustrerande! Troligen en inställningbrist icke utförd av en ”ITiot”. Jag själv.

 37. arrami54 skriver:

  Problemet ligger i en långsam anslutning…köp kabel och jobba inte trådlöst i Lagan, det går ju inte och din leverantör ”blåser” dig!
  😉

 38. pybusa skriver:

  En gång i tiden fanns det en värld då man kunde kalla en korkad sate för ”Pappskalle”! Nu idag så som det ser ut och utvecklar sig så kan man ju välja ordet ”Apskalle”! Men det vore en kränkning av Aporna. Nu väljer jag ordet ”Appskalle”! Själv är jag en ”Itiot”. En hopplöst otrogen det digitala, en katastrof som motarbetar tro på alla nivåer och med noll respekt för masspsykos lägger en liten del av mitt liv på att motarbeta och gyckla kortidstänkarna, fåntelfonsdyrkarna och det normalt tänkande människodjuret. Och det bör en som vi som art tåla utan att bli kränkta!

 39. arrami54 skriver:

  Apropå ”Pappskallar” så ser jag ofta detta uppspelat när jag möter dem, byråktrater, F-kassans personal och andra som totalt misslyckas i sitt tänkande:

  ITiot är jag också, en total ITiot! 😉 Vi bör tåla en del, vi som så djupt kränker allt övrigt liv på denna planet…

Kommentarsfältet är stängt.