Mirakelpastorer, helvetet och pengarna.

 

De hör intimt ihop de tre, mirakelpastorn, helvetet och pengarna. Jag läste en intressant artikel idag, av Andreas Söderlund, om den danska ”profeten” Jens Garnfeldt. Jens hävdar, givetvis utan bevis och i strid mot all vetenskap, att han återuppväckt döda. Jag finner det häpnadsväckande och otroligt att dessa bedragare får gå lösa. Det handlar nämligen om bedrägeri, Gud finns inte och kan givetvis inte lämna budskap om att ”dårarna” skall fylla Jens Garnfeldts fickor med guld.

Under helgen var mirakelpastorn Jens Garnfeldt i Jönköping (Smålands Jerusalem). Med sig hade han ett budskap från Gud. Herren hade talat direkt till honom (hallucinationer på grund av överdrivet drogintag?) och sagt att det finns tio Jönköpingsbor – som kan ge 10 000 kronor till Jens Garnfeldt. (Funderar på att bli profet! 😉 )

När mötesdeltagarna öppnat sina plånböcker föll den heliga andens eld över dem (undrar om de fick brännskador?). ”Fire” skrek Garnfeldt, och deltagarna föll mot golvet (finns det försäkringsbolag som betalar ut om fallskadorna blir allvarliga?). Musiken spelade lovsånger medan en kvinna låg kvar mellan kyrkbänkarna och skakade som av ett epileptiskt anfall (finns det alltid läkare på plats? Det tycks mig behövas!) medan Kanal 10-pastorn Owe Carlsson hängde över henne och skrek: ” I Jesu namn” (undrar om de skriker likadant när de troende handjuren njuter av hustruns varma goa lilla grotta?)

En god vän presenterade en bildidé för några dagar sedan och frågade om jag vill vara med i projektet. Jag svarar JA! Tänk er en bild på en katolsk präst bakifrån med full kyrklig uniform, i hans ena hand hänger en ung pojke, fyra-fem år, som blöder kraftigt från stjärten. Bredvid honom går en motsvarighet från Islam, en trogen tjänare till fanstyget Allah som bär en lika ung flicka i ena handen, hon liksom pojken blöder kraftigt efter penetrationen.

Bilden är tydlig för dig?

Tänk nu in en tredje dåre, som går mellan dessa två och bär en säck med pengar. Det jag funderar över är hur i helvete denna typ av religiöst bedrägeri kan vara lagligt och om det inte är dags att bygga ut den svenska mentalvården kraftigt och storsatsa på ”avprogrammering” av sektoffer. Finns det någonting sjukare än religiös kultur?

Tankarna går direkt till Marjoe Gortner, ateisten som lekte pastor när han behövde pengar. Antar att några av dagens ”pastorer” studerat hans inkomstteknik?

 

 

Den mänskliga kulturen bär på en hel del rejält sjuka saker, religion är bara en!

 …men: ”Religionen är den självständiga tankens fiende nr.1.”

 

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Religionskritik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Mirakelpastorer, helvetet och pengarna.

 1. narhvalur skriver:

  LOL!

 2. arrami54 skriver:

  🙂 Sant, man kan bara skratta åt dårskap!

 3. Anders Åberg skriver:

  Men det värsta med religionen är inte att det tycks finnas en påfallande överrepresentation av pedofiler, bedragare och knäppgökar bland de olika prästerskapen, utan att den, sedan åtminstone den neolitiska revolutionen, varit överhetens och maktens bästa redskap för att kontrollera våra tankar. Utan den kontrollen hade sannolikt det tidiga formerandet av stora armeer varit snudd på omöjligt och således även dom flesta stora krigen. Maktgalna individer kanske hade hittat på något annat om tron inte hade fungerat, men nu blev det religionen som blev deras redskap. Att få en jordbrukarson att göra något så hjärnskadat som att döda en annan människa han inte har något otalt med, bara för att en rik typ som egentligen är hans verkliga fiende säger det är svårt att föreställa sig, men om man kan få honom att tro att den rika typen står i förbund med gudarna och att han slåss för den ”rätta läran”, plus att han, jordbrukarsonen alltså, kommer till helvetet om han inte lyder, men till himmelriket om han gör det, så ökar risken kraftigt för att han faktiskt kommer att lyda.
  Religionen är den självständiga tankens fiende nr.1.

 4. arrami54 skriver:

  Exakt! Jag ger din kommentar stående applåder! Mycket kloka och korrekta ord: ”Religionen är den självständiga tankens fiende nr.1.”

 5. Ping: Tro på Gud är hädelse | Blickens Äventyr

 6. Ping: ”Guds avbild” eller ett virus? | Varghjärta

 7. Ping: Det är något speciellt med religiösa… | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.