Centerpartiet, det stora miljöbuset!

 

I dag har OECD presenterat sin granskning av svensk miljöpolitik under tio år. Sverige når bara upp till ett av 16 uppsatta miljömål. Svensk miljöpolitik under Alliansen och miljöminister Ek, herr jordbruksminister Eskil m.fl. kan bara benämnas med ett ord: FIASKO.

Den biologiska mångfalden utarmas allt mer i Centerpartiets Sverige. De representerar mest en mentalt lätt efterbliven medelklass som vill ha mer, oavsett konsekvenser för miljö och klimat. Vi kan ta Östersjön som ett exempel på Centerpartiets käbbel om ”positiv utveckling”. En sjättedel av havsbotten är helt död och situationen förvärras. Det döda området är nu större än Danmark och tillhör de största som är kända globalt, enligt Dagens Nyheter. Under vattenytan håller livet på att dö ut i Östersjön, om motsvarande yta dött synligt, på land, då hade herr Erlandsson och fru Ek sysslat med någonting annat än politik nu.

Östersjön lider av kraftig övergödning. Varje år läcker 70 000 ton kväve och 30 000 ton fosfor ut i vårt känsliga innanhav. Vi göder havet tills det kvävs och Centerpartiet är höggradigt aktiva i arbetet med att avliva vårt känsliga innanhav. Det var Centerpartiet som krävde att skatten på handelsgödsel skulle bort och idag står Sveriges bönder för en stor del av pågående övergödning.

En röst på Alliansen/Centerpartiet är en röst för de stillasittande skinkornas strategi, det att ingenting göra!

 

 

10304338_10204008161985492_2584105410340479966_n

vacce-sepia1b mellan

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.