Apokalyptens ryttare…

 

 

Apokalypsens ryttare är inte fyra, de är långt långt fler. En av ryttartyperna har alltid letat och letar än, efter hästens huvud. De sitter fram och bak stackarna, med ryggen åt hästens huvud. De är både för rädda och för dumma för att våga vända sig om och eftersom de alltid gjort som de gör så fortsätter de likadant…

Dessa baklängesryttare lyfter sin lans för rädslans och fördomarnas triumf. Det kryllar av dem idag och har så gjort över historisk tid. De kan liknas vid förtryckta och ”slagna” barn som i sandlådan kastar sand på den ”fräknige” och hävdar att dem inte får vara med, de är inte som ”vi” andra. ”Pappa”, Per Jimmie, har också sagt att alla prickiga (fräkniga) stjäl, våldtar och är dumma!

Det är så rasisterna resonerar och aldrig växer de upp och lär sig tänka. Det har ingen större betydelse vad de kallar sig eller om de är en lokal kvarleva från ett utdött riksparti som Ny Demokrati (NyD).  I Ljungby kommun finns en dylik kvarleva som kallar sig Alternativet (se det retoriska exemplet nedan). Insändarskribenten/partiledaren rider likt en baklänges don Quijote och förfasar sig över flyktingar… han är sandlådans tragiska riddare, så tydligt personifierar han rädslans och fördomarnas triumf att jag i dag endast kan le åt tragikomedin. Skribenten tycks ingenting förstå och inser inte att det är nationella politiska beslut om skattesänkningar på runt 140 miljarder, ökade klyftor och allmänt feltänk som dränerat välfärden och gjort Sverige till ett dussinland.

roland

Han, liksom SD:s omedvetna medlemmar m.fl., är rasister. De rider på linjeavlade töntars vis baklänges i strid för moder Svea. SD är sakligt, per definition och strikt objektivt, inget annat än rasister.

Många undviker ordet rasist eftersom det uppfattas som fult, oetiskt och som ett vulgärt utpekande, brännmärkning, av dem som bär rasismens ideologi. Man väljer ”snyggare” formuleringar, ord som främlingsfientlighet, invandringskritisk. Detta är ord som rasisten gärna själva väljer. Men ord-bygget är falsk, osaklig och den bästa hjälp man kan ge rasisterna är att själv använda orden. Ingen som hör SD:s och liknande gruppers argumentation kan blunda för att de lyfter fram allt som per definition är ren politiskt motiverad rasism. Rasism ÄR en politiserad tro, en medveten fördom, om att alla individer i en given grupp är formgjutna individer, fasta människotyper, genetiskt styrda av instinkter och helt oförmögna till förändring. De är inte människor, de framställs som tärande och skadliga ”djur”. SD med flera ”alternativ” rasifiserar medvetet människor på utseende (hudfärg), etnicitet, religion (islam, judendom) och kultur.

Rasism ÄR ett medvetet politiskt projekt där utvalda grupper utpekas som varande kriminella, undermåliga, parasiterande och så vidare. Gruppen, (romer, muslimer, judar, svarta, etc), den för stunden utpekade minoriteten framställs som ett hot mot majoriteten, nationen, vår svenska kultur eller ”den germanska rasen” etc. Den här aktiva och högst medvetna sociala kategoriseringen är att likna vid ett krig, det handlar också ofta om medvetet riktat fysiskt och psykiskt våld. I krig är sanningen och saklighet det första offret, exakt samma sak sker när rasismen börjar genomsyra ett samhälle. Fienden blir ond, avhumaniserad och allt blir ”vi mot dem”, svart mot vitt.

Det blir lite komiskt när ett rasistiskt parti som SD inför nolltolerans mot rasism, än mer tragikomiskt när man läser kommentarsfälten i SD:s bloggar, som till exempel Avpixlat. De rasistiska kommentarerna är vanligare än regndroppar under sommarens mer intensiva åskskurar.

Rasistiska partier som SD är inte ”främlingsfientliga/främlingsrädda” mot ”vita” invandrare från övriga Skandinavien, USA eller norra Europa som till exempel Tyskland och därmed är de heller inte ”invandringskritiska”.

Främlingsfientlighet (främlingsrädsla egentligen!) är den misstänksamhet som människor kan känna inför främlingar, osäkerheten inför det nya främmande mötet, det vill säga ett psykologiskt fenomen, till skillnad från den politiskt konstruerade rasismen. Rasism är inte fientlig mot ”främlingar” i allmänhet, utan mot mycket utvalda och specifika grupper.

Den exkluderande rasismen vi ser krypa upp och sprida sig, är ingenting annat än en ytterst destruktiv och vidrigt unken värdegrund som raserar allt som var positivt med demokratin Sverige. Jag skäms när jag ser hur SD och andra ”alternativ” finns representerade i kommunfullmäktige här i Ljungby och i vår riksdag. Vi har fått en skamlig och ful gulbrun fläck på vår flagga.

 

Av ovanstående anledning är det så skönt att läsa och möta människor som tänker, känner och förstår…

ingegärd v

Det finns människor som tänker i flera steg, som känner in, som har empatisk förmåga, etik och som inte endast klistrar på människor etiketter på grund av hudfärg, religion, ursprung, kultur, sexuell läggning … människor som accepterar ”fräknar” och ser innanför det yttre skalet.

…tänk om vi vaknade en morgon och alla rasister kunde tänka! Jag vet att drömmen är naiv, men hoppets lilla lilla bubbla är faktiskt allt vi har.

 

vacce-sepia1b mellan

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Apokalyptens ryttare…

 1. Kicki skriver:

  Jo, drömmen är troligtvis naiv, men har man lite tid över kan man kan ju alltid ”drömma sig bort” en stund..
  Ut ur Kalahari (drömmen om det goda livet) 😉

 2. arrami54 skriver:

  …jo, nog är drömmen ovan naiv, men drömmen är fri och fungerar bra som en parallell intellektuell existens när livet i övrigt är lite ”skit”.

 3. Ursäkta att jag använder ordet, men…

  …många förstår inte innebörden av ordet ”rasist”. De som inte förstår ordet belägger ofta ovetandes oskyldiga människor med ordet eller skapar de facto ”rasism”. Ex. skapar de politik som då missgynnar ”rasen” ”svenskar”.

  Om man använder ordet ”rasism” bekräftar man först å främst att det finns människoraser, något som de flesta forskare är oense med, även jag. Om man är ”rasist” anser man då dessutom att ens egen ”ras” är överlägsen andra s.k. ”raser”, oftas pga. den exakta motsatsen, dvs. att egot försöker kompensera, något jag personligen sett hos mentalt underlägsna människor från alla världens hörn.

  Att kalla SD rasistiskt är därför varken deliberativt, logiskt eller känslomässigt korrekt, kanske t.o.m. olagligt efterom det är kränkande för många människor, oavsett ursprung (ras), som är med i SD. SD är de facto emot kulturer och religioner som är på kollisionskurs med ”kristna värderingar”. Personligen är jag emot alla religiöst motiverade värderingar vilket givetvis innefattas av att vara vetenskapligt lagd.

  Anlednigen att partier som SD oftast inte är fientliga mot människor från övriga Skandinavien, USA eller norra Europa (oavsett ”ras”) är givetviatt de anser att kulturerna är kompatibla. De tittar alltså inte på ”raser”.

 4. arrami54 skriver:

  Att kalla SD för rasister är inte bara logiskt, det är ur alla synvinklar sant och jag skrattar gott över dina ord om att det skulle vara olagligt att kalla SD för vad de är, nämligen rasister.
  Det finns inga människoraser, men ordet rasism kan i många fall användas i överförd mening, exempelvis baserat på hudfärg, kultur, art eller härstamning. Skillnaden behöver alltså inte avse just ras, utan det avgörande är principen att bedöma individer efter vilka de är och inte efter vad de gör, vilket en ”vetenskapsman” borde förstå! Jag skrev rasifisera: ”SD med flera ”alternativ” rasifiserar medvetet människor på utseende (hudfärg), etnicitet, religion (islam, judendom) och kultur”, ordet rasisms inneboende syfte.
  Det enda du har rätt i är att rasisterna är mentalt underlägsna, rädda och obegåvade.
  Det som gör att jag aldrig lär bli medlem i ditt parti är att du använder exakt samma retorik som man finner hos SD och t.ex. på Avpixlat. Du är tydligen kulturrasist och anser att svensken är överlägsen på grund av ordlekar kring ”kristna värderingar”? Du och jag är svenskar, har en etisk värdegrund som i princip bygger på samma som de så kallade ”kristna värderingarna” och uppenbart har vi kulturer som är inkompatibla, både roande och intressant! 😉 Det vi kallar kultur genomgår en konstant och ständig förändring, en evolution. De som främst är rädda för denna förändring är de religiöst konservativa, de nationalistiskt konservativa o.s.v. och ordet konservativ kan bytas ut mot rädsla för förändring. Att skrämmas av t.ex. flyktingar och flyktingbarn från Syrien tyder på allvarliga mentala problem och enorma brister i den etiska värdegrunden. Det finns ingenting att frukta, Gud minst av alla, då den fan inte finns! 😉
  Du använder ordet ”kränkande” om mitt inlägg och det roar mig oerhört, vad är kränkande i att påpeka de rasistiska strömningar som finns? Du menar att de som verkligen kränker skall få göra så ifred?
  Skulle jag bedöma dig efter det du ”gör” så ser jag en individ som under falsk förespegling om ”vetenskap” försöker framföra i princip samma rasistiska retorik som SD m.fl. via ord om ”olagligt” och svammel kring begreppet rasism, ett ord du själv uppenbarligen inte förstår innebörden av.

 5. Jürgen Habermas som skapat begreppet ”den deliberativa demokrati-diskursen”, eller som han själv kallade det ”diskursiv demokrati” och menar att samtal ska präglas av förståelse för varandras argument. Habermas menar att innebörden i orden måste vara tydliga och exakt desamma för samtalsparterna, annars blir det bara ”käbbel”.

  …och käbbel är just precis att kalla varandra saker som skapar osämja och därmed inte leder till förståelse för varann och heller inte leder till upplysning om tingens verkliga ordning.

  Förfaller man i mediamaskineriets religiösa, ideologiska eller ohövliga käbbel kan samtalet inte bli intelligent, ej heller leda till en politik där människor tar hänsyn till varann och skapar ett samhälle där alla kan trivas. Då söndras samhället och det är ett hot mot demokratin. Så enkelt är det.

  Så låt oss titta på ordens innebörd istället för att käbbla!
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Rasism
  Nej. SD faller inte under denna beteckning. De har dessutom uteslutit människor som gjort rasistiska uttalanden.

  Kultur eller religion är ingen ras och motstånd mot vedervärdiga religioner eller kulturer kan alltså inte betecknas som rasism men måste i såfall gå under en annan beteckning som även jag personligen faller under. Det är alltså att använda ordet ”rasism” felaktigt. Det behöver man inte vara ingenjör eller språkvetare för att inse.

  Att vara emot kulturer som stympar barn är inte rasism för då är nästan alla svenska läkare idag rasister. Att vara emot en religion där profeten ”konsumerar” sitt äktenskap med en nioårig flicka är inte heller rasim för då skulle i princip alla människor enligt den definitionen bli rasister utom de som är aktiva och farliga pedofler. En religion kan heller aldrig vara en ras eftersom tro inte beror av ras och vem som helst vilken dag som helst kan bli jude, muslim, kristen eller lyckligt nog vetenskaplig.

  Godmorgon.

 6. arrami54 skriver:

  …hahaha..jo, godmorgon! Din länk till Wikipedia hänvisar ju just till det jag skrev ovan: ”Ordet rasism kan i många fall användas i överförd mening, exempelvis baserat på hudfärg, kultur, art eller härstamning. Skillnaden behöver alltså inte avse just ras, utan det avgörande är principen att bedöma individer efter vilka de är och inte efter vad de gör”. Att rasifisera grupper, kulturer, hudfärg m.m. är just vad SD gör. Du gör detsamma när du använder exempel på vad individer gör som bevis för att dessa grupper ej är kompatibla med vår kultur. SD:s antirasism och uteslutningar handlar mer om maktkonsolidering och göra partiet mer smakfullt för större väljargrupper, ser du inte taktiken så kan du inte heller se den rasistiskt betingade falskheten. Kopplingen mellan SD och den rasistiska hatsajten Avpixlat är också mer än uppenbar, den är bevisad!
  Religioner är av ondo, därom är vi säkert överens, men är inte pedofili bevisat vanligt bland katolska präster? Bland muslimer är inte pedofili vanligare än hos oss och långt ovanligare än inom katolska kyrkan som ju t.o.m. försökt negligera och tysta ner pedofilskandalerna. Religionskritik är en sak, rasism någonting annat, blanda inte ihop korten tack.
  Du hänvisar till en religiös text om profeten och hans nioåriga hustru och dömer alla muslimer efter detta, snygg Avpixlat-retorik. Du ser inte vad individer gör, du ser ursprung, kultur och bakar ihop alla i samma form efter vad de är, exakt det rasister gör! Läs Bibeln, det gamla testamentet, det kryllar av skit även där!
  Att gifta sig med ett barn, att stympa ett barn o.s.v. är vidriga kriminella handlingar och skall bedömas som sådana. Kriminella pedofiler som de vi har och har haft kastar givetvis ingen skugga över alla svenskar, eller hur? ( http://sv.wikipedia.org/wiki/Englamordet ). Vill du kämpa för feminism och motverka det historiska, kulturella och konservativa patriarkat som fortfarande härskar, så bör du rösta på FI.

  Bäst var om du lade ner ditt parti och röstade på V, MP eller FI. Dessutom bör du återvända till lärdomens källa och stanna där ett bra tag innan du blir politiskt aktiv igen!
  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jimmie-akessons-dragning-till-hogdjuren/
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article17877758.ab
  http://www.dn.se/ledare/signerat/flera-nyanser-av-brunt-1/
  http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/jag-har-sett-sverige-bli-unikt-pa-fel-satt/

  Må gott, god middag och adjö!

 7. Nåväl. Jag är tveksam till att du verkligen bedömmer individer efter vilka de är och inte efter vad de gör. Naturligtvis måste vi definieras enligt vad vi gör. Kan vi egentligen bedömmas på annat vis? Om man bedömmer varje religion eller kultur efter vad de faktidst gör är givetvis resultatet beklämmande för de flesta religioner och i synnerhet för vissa religioner.

  Om en majoritet av individer gör saker i en jultur som helt tydligt väcker avsmak för humanistiskt lagda människor i vår kultur är givetvis inte dessa grupper generellt sett kompatibla med vår kultur.

  Vad SD:s anti-rasism beror av kan man enbart spekulera i, men man måste, som jag ser det bedömma människor efter vad de faktiskt gör. Jo. Avpixlat är uppenbarligen starkt knutet till SD. Avpixlat tar upp kontroversiella ämnen och avpixlar foton på individer som begår vederstyggliga brott i Sverige. Att de som begår brott ofta är invandrare har givetvis sina naturliga sociologiska förklaringar, men det tar inte de vanliga dagstidningarna upp utan väljer i stället att avpixla individerna. Varför? Det är en slags rasism det också, eftersom det öppnar upp för just Avpixlat.

  Att det är en ”hatsajt” kan jag inte helt hålla med om. Jag anser att de rapporterar det som vanlig kapitalistägd och styrd media väljer att censurera.

  Bra att vi är övverens om något. Religioner är av ondo.

  Jag dömer givetvis alla som underkastar sig en religon där profeten de följer är pedofil. Vad jag vet finns bara en pedofil-religion. Om dessa människor vill frigöra sig kan de alltid bli vetenskapliga och i samma ögonblick som de blir det födömmer jag ingen av dem längre utan berömmer uppvaknandet.

  Jo visst kryllar det av skit i de flesta religioner. Därom är vi rörande eniga.

  De vidriga moraliskt kriminella handlingar som existerar i religionerna måste fördömmas och lagföras även genom våra egna lagar och får aldrig bli skyddade under beteckningen ”mångkultur”. Det är givetvis det moraliskt riktiga att göra.

  Hade vi svenskar inte lagfört kriminella pedofiler hade vi givetvis haft en skugga över oss som svenskar, eller hur? Skammen det innebär att låta barn utsättas för religioner och vidriga kulturer är givetvis stor om man i PK-anda är för feg för att sätta ner foten.

  Vid Englamordet verkar det ytterst rimligt att det kan finnas en hjärnskada orsakad av en trafikolycka med i bilden, vilket givetvis kan jämföras med den skada religion orsakar i hjärnan för många som utövar dem, där de underkastar sig vidriga och omoraliska beteenden i namnet av dem.

  Fi är helt klart ett intressant parti om det inte vore för att de vägrar att valsmaverka med andra partier mot 4%. De har som parti nummer två uppmärksammat tillväxtens absurda logik och det är absolut ett sundhetstecken. Att de låter rabiata lesbiska agressiva kvinnor husera fritt och dra ner populariteten för partiet förvånar mig dock en aning. Detta kan givetvis enkelt stävjas ungefär såsom SD stävjar rasismen i sitt parti.

  V är givetvis också ett intressant parti. Dels kommer de över 4% och dels är de för fred i världen.

  Precis som Birger Schlaug har jag gått ur MP eftersom partiet varken är grönt eller rött i min egen mening.

  Klickar inte på ”de facto”-rasistiska länkar från tidningar ägda av medlemmar av en rasistisk religion/folk som förtrycker och landsförvisar ett annat folk och anser sig utvalda av Gud, eftersom jag är emot den ”de facto”-rasism som denna mainstream-media de facto skapar tillsammans med de fega partierna.

 8. arrami54 skriver:

  Huruvida jag bedömer folk efter vad de gör och inte efter vad de är bör vara en fråga för dem som känner mig väl, jag försöker alltid bedöma efter vad folk gör, inte efter vad de är. Huruvida jag alltid lyckas får andra och tiden utvisa ..och vem är perfekt? 😉
  Några pedofil-religioner finns inte bland de stora religionerna och ingen känner de abrahamitiska religionernas profeters sexliv, vi antar en massa. Det kan vara så att ”äktenskapet” var en politisk betingad taktik mer än en sexuell handling. Maktbehov styr både politik och religioner och ingenstans är väl kvinnoförtryck och våldtäkter vanligare än i Asien?
  Det kom en utsökt kommentar kring religion under mitt senaste inlägg om ”Mirakelpastorer, helvetet och pengar”: ”Men det värsta med religionen är inte att det tycks finnas en påfallande överrepresentation av pedofiler, bedragare och knäppgökar bland de olika prästerskapen, utan att den, sedan åtminstone den neolitiska revolutionen, varit överhetens och maktens bästa redskap för att kontrollera våra tankar. Utan den kontrollen hade sannolikt det tidiga formerandet av stora armeer varit snudd på omöjligt och således även dom flesta stora krigen. Maktgalna individer kanske hade hittat på något annat om tron inte hade fungerat, men nu blev det religionen som blev deras redskap. Att få en jordbrukarson att göra något så hjärnskadat som att döda en annan människa han inte har något otalt med, bara för att en rik typ som egentligen är hans verkliga fiende säger det är svårt att föreställa sig, men om man kan få honom att tro att den rika typen står i förbund med gudarna och att han slåss för den ”rätta läran”, plus att han, jordbrukarsonen alltså, kommer till helvetet om han inte lyder, men till himmelriket om han gör det, så ökar risken kraftigt för att han faktiskt kommer att lyda.
  Religionen är den självständiga tankens fiende nr.1.”

  Politik handlar också i mycket om maktbegär och egoism. Dogmerna är likartade de vi finner i religionerna och det kan vara svårt att hitta rätt tråd i trasslet. 😉 SD är rasistiskt, vi som följt dem från grunden vet detta och känner total avsky och att Avpixlat ÄR en rasistisk hatsajt är mer än uppenbart. Kriminella handlingar skall lagföras enligt de rättssäkerhetsprinciper som ligger, folk skall inte dömas via skvaller, ”tissel och tassel”, fördomar, myter och rasistisk unkenhet. Att dra generella linjer över folkgrupper är inte bara dumt och onyanserat, det är därtill farligt och skapar onödiga konflikter.

  Orkar inte besvara allt du skriver, men Englamordet var bara ett av många exempel på vidriga brott begångna av svenskar, det finns inga styrkta skillnader i brottsbenägenhet folkgrupper emellan. Att utanförskap och fientlighet ökar brottsbenägenheten är tämligen givet. Din fixering vid de lesbiska i FI roar mig och jag undrar lite roat om du överhuvudtaget känner några homosexuella kvinnor. Jag ser ingen skillnad på dem och andra kvinnor. V är ett bra parti, men jag tror ingen levande man eller kvinna vill ha fred till varje tänkbart pris, vill du?

  Att du inte läser alla tycks mig tragiskt, att sovra på grund av fördomsfullhet är farligt. Jag försöker läsa allt och de som står långt ifrån min övertygelse är ofta läsning som ger insikter om ”djuret” homo sapiens.

 9. Jo. Politik handlar givetvis generellt sett mycket om maktbegär och egoism, men för fåtalet även om en vilja att göra gott och altruism, dvs. långsiktig egoism för framtidens generationer. Jo visst är dogmerna likartade i de flesta partier precis likt de vi finner i religionerna och visst kan det vara svårt att hitta rätt tråd i trasslet.

  Men varför inte låta en riktig journalist undersöka huruvida SD är rasistiskt!? 😉 https://www.youtube.com/watch?v=tB9E9E-KPg0

  Jo. Att dra generella linjer över hela folkgrupper är inte alltid bra, men ibland, när man undersöker tingens ordning är generaliseringen de facto helt riktig. Det har jag funnit i ett speciellt fall. Därmed inte sagt att alla i olika folkgrupper är helt lika. Det finns alltid mer eller mindre av undantag.

  Om det finns styrkta skillnader i brottsbenägenhet folkgrupper emellan skulle inte alls förvåna mig. Låt mig undersöka saken innan jag har åsikter! …

  http://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2014/06/12/tva-fragor-finns-det-raser-ar-nagon-ras-overlagsen/

  Jodå. Jag känner några homosexuella och bisexuella kvinnor. Intressant att du inte ser skillnad på dem och andra kvinnor. 🙂

  Vill man inte ha fred till varje tänkbart pris tror jag inte att man helt förstår vad krig är och vad det gör mot människor, djur och natur.

  Att jag bojkottar mainstream är ett medvetet val byggt på logiken att om alla gör det att denna media kommer tvingas till förändring, eller omvandlas till något bättre snabbare. Jag tycker mig redan se förändringen. Enskiljda bloggare och bloggare i grupp ersätter idag mainstream mer och mer. Tacksamhet för det.

 10. arrami54 skriver:

  …hahaha…nja, även en ”gammelgädda” som Jan Guillou kan nog bli lurad. Frågan är om han studerat strömningarna under partiledningen och ledningen noga nog (?). Studerar du Avpixlat länge nog blir rasismen uppenbar. Det finns många andra författare och journalister som undersökt saken och som på bra grund hävdar SD:s rasistiska tendenser, det finns flera på Expo och en annan är Henrik Arnstad, författaren som skrev boken: ”Älskade fascism: De svartbruna rörelsernas ideologi och historia”.
  Generaliseringar är aldrig bra och ett perfekt sätt att missa alla nyanser på.
  Du kan uppenbarligen tänka dig leva i en totalitär diktatur om du hävdar fred till varje tänkbart pris och även fred innebär ofta katastrof för annat liv, ta Östersjöns stora döda områden som exempel.!
  Vad det gäller bisexuella och homosexuella kvinnor så syns det inte utanpå vilken läggning de har, frågan är hu du ser det…du kanske får ett nej när du stöter på en homosexuell kvinna och då förstår du om hon nämner orsaken (men gör hon inte det så vet du aldrig).
  Sen finns det ingen ras som är överlägsen, det låter mest som du dammar av gamla rasbiologiska tankegångar från 1900-talets början och du bör känna till vad dessa idéer ledde till. Pekar på 1930-1940 talets judeutrotning m.m.
  Att du bojkottar det du kallar mainstream media är ditt val, jag hävdar att det är oklokt då även denna media kommer med mycket som är bra och vetenskapligt välgrundat. Bloggar är ett demokratiskt alternativ och ger mycket, själv har jag ca 200 000 läsare sett till unika ip-adresser och besök, att de kommer från över hundra länder är också ett plus. Men bloggarna lär aldrig helt tävla med mainstream media…vi saknar deras ekonomiska resurser och tid. Men det är ofta kul och intressant att läsa bloggare, studera kommentarstrådar och att själv ”skriva av sig”. Konstruktivt och sakligt motstånd utvecklar den egna tankeförmågan och man lär sig ständigt nya saker.

  Du kanske kan hitta marginella skillnader i brottsbenägenhet, men då handlar det oftast om marginaliserade grupper som är utstötta, hatade och i fullt utanförskap.

 11. Nåväl. Antag att Jan Guillou har blivit lurad. Då måste vi på något vis bevisa att han blivit det. Enskiljda medlemmars rasistiska uttalanden på Avpixlat kan knappast räknas in för då blir fler partier, ex. moderaterna i valstugeavslöjandena, att betrakta som rasistiska även flera stora dagstidningar. Det är givetvis helt orimligt.

  Du måste bevisa att det finns systematisk utfrysning som beror på utseende eller härkomst i så fall och vad jag hittar i den saken så verkar det vara precis tvärt om. Det verkar faktiskt som om kristna ur andra invandrade folkgrupper går med i SD för att bekämpa Islam, inte pga. rasism, dessutom verkar det som om de lyfts fram trots vissa tal-handikapp. Här är ett tydligt bevis på detta: https://www.youtube.com/watch?v=NreAHO3CzqI

  Studerar du vad som helst länge nog hittar du uppenbar rasism. Det är även min blogg full av, ofta under benämningen ”de facto”-rasism och det är givetvis inte så att folk anser att de själva är rasister, men ”de facto” är det så att det som de sysslar med kommer leda till mer rasism.

  Personligen anser jag att grundaren till Expo är rasist.

  Generaliseringar är en naturlig del av sanningsökandet där modeller skapas som beskriver sanningen. Visst kan man missa nyanser, men då har man möjlighet att beskriva dessa kvalitativt och individuellt.

  Vetenskapliga partiet har en viss mängd to totalitär diktatur inom partiet genom deliberativ diskurs och konsensus där slutligen jag, partiledaren, avgör om konsensus inte kan nås mellan vetenskapligt lagda individer.

  Jisses. Hur innebär fred katastrof för annat liv i Östersjön?

  Om du vill se människors sexuella energi måste du lära dig meditation. 🙂

  Du får inte nej för om du mediterar stöter du inte på kvinnor som inte har sin sexuella enregi påslagen

  Det verkar som om olika raser är överlägsna på olika saker.

  Hitler var vegetarian, se vad vegetariska tankegångar ledde till! Här gör du ett vetenskapligt kardinalfel. Sanningen är att andra länder invaderat världen långt innan Tyskland gjorde det, samt fortsätter att göra det. Ingen nämner i media hur många andra folk som mördades samtidigt som judarna mördades heller, inte ens du nämner det. Fråga dig varför det är så!

  Här är en man som kanske kan upplysa dig om den saken:

  Pga. att man inte kan lita på när media kommer med mycket som är bra och vetenskapligt välgrundat samt när de manipulerar oss, är det vist att bojkotta och läsa enbart det som är välgrundat.

  Kul att du har ca 200 000 läsare sett till unika ip-adresser och besök. Vistt tävlar redan bloggarna med mainstream media, det är de facto så att tidningarna har fått ångest inför detta faktum och slutat länka tillbaka till bloggosfären och dessutom censurerar den i sina bloggportaler när det passar dem och ofta ersatt blogglänkar med facebook-kommentarer istället.

  Jag är enig i att skillnader i brottsbenägenhet oftast handlar om marginaliserade grupper som är utstötta, hatade och i fullt utanförskap, i länkarna i den länk jag bifogade finner du mer om underliggande generella orsaker.

  EU-medlemskapet och den arbetslöshet EU skapar som ”de facto”-rasisterna är för gör givetvis inte saken bättre.

 12. arrami54 skriver:

  Vi lever i fredstid och Östersjön dör på grund av all skit och gödsel vi kväver vårt lilla innanhav med, vet du inte detta? Nästan en sjättedel av Östersjöns botten är död. Det motsvarar mer än hela Danmarks yta. http://www.dn.se/valet-2014/ostersjon-forskarnas-nya-upptackt-vacker-oro/

  Givetvis kan du hitta främlingsrädda rasister i alla grupperingar/partier, men det är inte partiernas huvudfråga. Den rädsla som grundlägger rasismens tillväxt handlar nog mest om rädslans kulturella, genetiska och allmänna ”linjeavel” (läs mitt senaste inlägg! https://varghjarta.wordpress.com/2014/06/14/sd-en-konsekvens-av-linjeavel/)
  Rasism benämns ofta som ”främlingsfientlighet”, men ordet främlingsfientlig borde vara främlingsrädsla. Detta är ett psykologiskt fenomen många (kanske alla) lider av, mer eller mindre. Främlingsfientlighet är en genetiskt nedärvd skyddsmekanism som styrs av rädsla, fördom och generalisering. Det är samma mekanism som när en människa blir skrämd/biten av en hund och sedan fruktar alla hundar/tror alla hundar är farliga. Rädslan för det främmande är enorm hos många individer, de klarar inte att hantera information som minimerar fördomarna och de söker trygghet i det lika, de som ytligt liknar dem själva i hudfärg, språk, kultur, religion o.s.v.

  Vad det gäller Jan Guillous uppvaknande så är det allmänt känt, han beskrev saken bl.a. här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article16211171.a

  Att SD använder ”nyttiga idioter” är väl en gammal känd taktisk metod och tror du seriöst rasism är någonting svenskt? SD ÄR ett värdekonservativt nationalistiskt och rasistiskt parti som de facto är ett hot mot Sverige. De är en populistisk protest för de som inte tänker och släktskapet med Kristdemokraterna är enormt. De saknar helt seriös klimat-/miljöpolitik och flummar allmänt ut i ett tänkande som ingenstans leder.

  Partier med ”diktatoriska” ledare som avgör riktning hör inte hemma i en demokrati, i en demokrati avgör medlemmarna via kongressen riktningen, demokrati är folkmakt.

  Att Hitler inte var historiens första massmördare är tämligen välkänt, studera bara Europidernas indianutrotning i Nordamerika.

  Du har några små korn, men så mycket mer är det inte och avslutningsvis, jag är relationstrött (har fått för mycket ”godis”) och mediterar av andra skäl än att se kvinnors sexuella energi. Dessutom går det att väcka även en ”sovande” sexuell energi om man vet vad man gör. Det handlar om ton, känsla och handlag! 😉

 13. Ping: ”SD och De andra”. | Varghjärta

 14. Ping: Två frågor – Finns det raser? – Är någon ras överlägsen? | Vetenskapliga partiet

Kommentarsfältet är stängt.