Visst kan vi hjälpa tiggarna!

 

Ja, det går att hjälpa tiggarna i deras fattigdom och samtidigt sätta ekonomisk, etisk och politisk press på hemländerna. Rumänien får t.ex. miljarder ur EU:s fonder för att förbättra Romernas situation, men stödet och ramverket är inte juridiskt bindande och ingenting positivt händer. Sverige är stor nettobetalare till EU. Av de ca 37.7 miljarder vi betalar i medlemsavgift, får vi ca 12 miljarder i retur. Nettoåterstoden ca 26 miljarder kan användas för att hjälpa de romer som kommer hit och tigger för att överleva. Säg inte att det inte går, det handlar bara om lite vilja, mod att förhandla och politisk ryggrad!

Romerna är en exkluderad grupp i många av Europas sydöstra nationer (Balkan) och EU behöver sätta press på det korrupta rasistiska styret i dessa länder ( och ta en titt på de egna leden, där många är lättköpta och korrupta!). Vi i Sverige kan ge ”tiggarna” enkla jobb som betalas med ca 70:-/tim och vi kan debitera hemländerna för kostnaden. Vi håller helt enkelt inne motsvarande summa från medlemsavgiften tills hemländerna betalar och agerar. Allt kan administreras av kommunerna, nya jobb skapas och staten betalar tills vidare med medel ur vår nettobetalning till EU. (Idén jag nämner kom från två sköna själar, herr och fru Ring, som tagit sig en funderare kring problemet, något politiker sällan gör ärligt).

De enkla jobb jag främst tänker på är t.ex. städning av våra städer. Det finns mycket bråte vi slänger och som skapar en ful och miljöfarlig nedskräpning. Bilden är densamma utmed våra vägar. Därtill finns det gått om småjobb i våra parker, sjöstränder och områden kring åar m.m. som behöver städas/rensas. Jobben behöver inga större språkkunskaper i svenska och är lätta att leda, administrera. Vi kan dessutom ordna bra och tillfälliga bostäder och ge sjukvård.

Kostnaderna debiteras fullt ut till hemländerna med hänvisning till det stöd EU:s fonder ger dem. Betalar inte hemländerna så drar vi kostnaden på medlemskapsavgiften. Allt detta förutsätter politiker här hemma och i EU som har lite ”stake” och ryggrad. Det duger inte längre med en inkompetent avsaknad av problemlösningsförmåga, avsaknad av vilja att hjälpa gruppen. Vilket bl.a. vår Alliansregering visat tydligt.

Det får vara slut med inkompetent vackert pladder och tid för aktivt agerande för att styra Europa bort ifrån fattigdomens utanförskap. Det är dags att sätta stopp för det på rasistisk och fördoms-grund spridda och accepterade hatet mot Europas fattigaste och mest utsatta, exkluderade grupp, nämligen Romerna. (Hänvisar även till mitt förra inlägg!)

 

tiggare vb

För övrigt anser jag att Apixlat är en typisk rasistisk hatsajt som uppenbart repriserar nazisternas hatpropaganda jag skrev om och länkade info om i mitt förra inlägg. Texten till nedanstående film på Avpixlat var:

”TIGGARPLÅGAN Dessa scener är fotade och filmade i Stockholm, och illustrerar väl hur charlatanerna gör sitt bästa för att framstå som hjälplösa tiggare, något nyttiga idioter inom det svenska etablissemanget verkar ha väldigt stora problem med att förstå.”

 

Tiggaren i filmen behöver inte vara tiggare, han kan lika gärna vara köpt av den avpixlade individ som gjort filmen, bilen kan vara ägd vem som helst och kryckan kan ”tiggaren” ha hittat och gett till någon som behövde den. SD:s och Avpixlats propaganda är alltid falsk, vinklad och andas samma hat som under nazitidens 1930-tal.

SD och Avpixlat är ett hot mot det demokratiska och mänskliga Sverige, tiggarna är det INTE!

 

”Det är rasismen som är det verkliga problemet i Sverige – inte de antirasistiska protesterna.”

vacce-sepia1b mellan

 

Detta inlägg publicerades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Visst kan vi hjälpa tiggarna!

 1. narhvalur skriver:

  Romerna skulle förbättra sin sociala status om dom tex städade! Vem har inte gjort det!!!!

 2. arrami54 skriver:

  ..exakt, och de vill ha jobb, bli socialt accepterade…och detta är väl det minsta vi kan ge dem!

 3. Pingback: SD och hatet mot tiggarna… | Varghjärta

 4. Anonym skriver:

  Det är verkligen en skam för ett rikt land som Sverige att vi inte hjälpt dom med tak över huvudet än! barn går och är hungriga och hemlösa i sverige idag!! istället för att hjälpa lägger man pengar på polisiära som att jaga och avhysa dom! detta är inte annat än trakasserier, misshandel och rasistisk aktion, av myndigheter! detta kostar betydligt mer än att faktiskt hjälpa dom! om det plötsligt hade kommit en miljon, hade man fått fråga sig om man verkligen har råd, och om inte andra också borde hjälpa till, men antalet är ju en droppe i havet! man måste ju utgå från nuläget som är akut, om man ska rädda liv, och vara human! det går ej att vänta! när politikers argument bland annat för att jaga och ej hjälpa med tak över huvudet, är, att de är ”rädda” att fler ska komma hit?denna påstådda ”rädsla”är alltså större än rädslan för att de ska fara väldigt illa, bli allvarligt sjuka och dö?! vad säger detta?om inte avsaknad av empatiförmåga och fruktansvärd människosyn isf?!

 5. arrami54 skriver:

  …håller med! 😉

 6. Pingback: Moderaterna och ”det organiserade tiggeriet”. | Varghjärta

Kommentarer är stängda.