SD och hatet mot tiggarna…

 

…är en historisk repris, vi har hört orden, hatets och fördomarnas retorik förut! Det går inte att förneka likheterna även om SD ( och andra ) desperat försöker förneka sin rasistiska ton. En ton som bygger på rädsla, för islam, för Romer, för tiggare o.s.v. men också på ren cynism, rasism, främlingsfientlighet och medveten spridning av fördomar.

mellan

Det är mil mellan fakta och SD:s fördomar!

SD:s retorik ÄR okunnig, bygger på medveten lögn, saknar empati, är helt i avsaknad av medmänskliga känslor och är bara tom egoism! De talar aldrig om seriös hjälp, bara om hur vi skall underblåsa hatet, hur vi skall missakta, hur vi skall exkludera, hur vi skall förakta…

…SD:s följare och ledarskap är en repris på de ynkliga vi en gång såg explodera i medveten  ondska!

mellan

Givetvis skall vi fredligt protestera mot hatet, den illa dolda rasismen, den medvetna okunnigheten och spridandet av fördomar. Vi skall argumentera emot dem, inte hindra dem från att uttrycka sin åsikt, (hur illa vi än tycker om den) för hindrar vi andra att tala, med vilken rätt talar vi då själva?

mellan

Ett viktigt argument är att SD:s retorik idag ÄR en kopia av nazisternas vansinniga argumentation och människosyn från åren kring 1933. De som köper SD:s falska argument, köper också det onda hatets repris de vill genomföra…

mellan

svarta triangelnmellanSDtiggeri2mellan

Stoppa tiggarplågan”, “stoppa det organiserade tiggeriet”, “yrkestiggarna är en plåga”, “tiggare ägde 50.000 mark”.

I september 1933 hade varje tysk tidning braskande rubriker om att tiggeriet “måste stoppas” och tidningarna konkurrerade med varandra om att avslöja bisarra detaljer om det “organiserade tiggeriet” i Tyskland.

I Hamburg krävde Hamburger Nachrichte och Das Hamburger Fremdenblat den 15 september ett stopp för tiggarplågan i staden och i det Tyska Riket. Konkurrentbladet Das Hamburger Fremdenblat förklarade att tiggeriet var ett “organiserat, inkomstbringande yrke”. Som bevis för detta nämndes att en tiggare setts tigga i en stad och i en annan stad hade han haft en skinande ren, ny hästkärra som han kört. Sådant är “yrkestiggeriet” skrev man.

Völkische Beobachter, nazistpartiets partiorgan, skrev samtidigt varje dag i en veckas tid artiklar med temat “ingen behöver tigga”. Artiklar om “underjordiska tiggarorganisationer” som styrde tiggarligor som drog från stad till stad. Artiklar om hur tiggare och romer bedrog “sociala hjälporganisationer” och städers “socialhjälp” spreds också via partiorganet. Givetvis med uppmaningar till folk att sluta ge till tiggarna.

I Bayern dök artiklar upp i alla tidningar med rubriken “ett slut på tiggarplågan” upp. Tidningarna publicerade ett upprop från den Bayerska Statsregeringen med uppmaningar till medborgarna att inte stödja “yrkestiggare och bedragare”. Om man gav tiggarna pengar så gav man pengar direkt till de “underjordiska tiggarorganisationerna” som styrde tiggeriet. Dvs den organiserade brottsligheten.

Det fanns inte mobiltelefoner på den tiden så det kunde inte nazisterna åberopa som “bevis” på att tiggarna egentligen var förmögna. Däremot dök det upp påståenden om att de bar en massa pengar. Överallt i landet dök det upp artiklar om hur tiggare som polisen arresterat hade haft en smärre förmögenhet på sig.

…läs mer här!

mellan

För övrigt anser jag att arbetet, kampen mot rasismen är viktig. Dagens Nyheters ledarskribent Hanne Kjöller kallar det lite nedsättande för en ”hobby”. Retoriken är typisk från ”liberalt” högerhåll då de vet att SD:s tysta stöd kan innebära fortsatt ”makt och härlighet” för författaren till ”Det Sovande Folket” och deras övriga vänner. Men jag personligen hoppas verkligen att…

svenska-flaggan

mellanvacce-sepia1b mellan b

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

34 kommentarer till SD och hatet mot tiggarna…

 1. kyrkis skriver:

  Jag tror att alla är chockade över mängden av tiggare. Visst kan jag förstå resonemanget om att om ingen gav skulle de försvinna. Men vart? Och om man inget får i tiggeriet? Är då inte nästa logiska tanke att de hamnar i kriminalitet? Jobb har de inga för ingen vill anställa dem.

  Det är inget charmigt jobb att vara tiggare. Det sliter på kropp, själ och ande. Otänkbart att någon valt detta istället för vanligt jobb. Men det finns en organisation bakom. Någon/några som bekostar resorna och sen vil ha betalt ur tiggarskålen. Det är ingen som får en skälig levnadsstandar på detta vis. Men jag ger. Trots allt.

 2. arrami54 skriver:

  Personligen blir jag inte chockad, men jag vet hur det ser ut i Rumänien och på Balkan i stort och hur starkt rotat hatet mot Romerna är. https://varghjarta.wordpress.com/2014/02/09/blogglasare-fran-rumanien/ Det är främst dem som kommer hit för att tigga. Att inte ge, inte hjälpa är ett dåligt alternativ, för att överleva gör vi människor i princip vad som helst och i desperata situationer uppstår kriminaliteten.
  Vi kan organisera att de får hjälp och hyfsade tillfälliga bostäder, de kan t.ex. jobba med enkla trädgårdsuppdrag i parker, runt sjöar/åar. Städa upp skräp, rensa städerna från kastade sopor. Det finns gott om små jobb om vi och politikerna bara ville hjälpa dem. Vi har också råd att ge dem en hyfsad timpeng för jobbet, låt oss säga ca 70:-. Samtidigt skall vi sätta press på t.ex. Rumänien att använda de pengar EU ger för att bekämpa romernas fattigdom och utanförskap. Fortsätter Rumänien att vägra, så uteslut dem från EU.

  Givetvis är romerna organiserade i familjegrupper. Det är deras bästa överlevnadsstrategi att hålla ihop storfamiljen. Resorna hit är organiserade av vanliga små bussbolag. Problemet är att romska kvinnor luras hit för att bli prostituerade av brottslingar. Sexuell människohandeln är inte ovanlig på Balkan.
  Jag ger också, när jag kan.

  Må gott ”kyrkis” och njut av sommardagarna nu! 😉

 3. Leon skriver:

  Genom EU-s utvidgning in i de postsovjetiska länderna i centraleuropa har vi (d v s det ”demokratiska” västeuropa) givit dessa länder möjlighet att utveckla ”nationella identiteter”. Dessvärre har också ”dörren lämnats vidöppen” för en i många stycken vedervärdig etnocentrisk nationalism. En nationalism som oftast innebär ett hävdande av den etniska majoritetens betydelse på bekostnad av de nationella minoriteterna som ”demoniseras” i retoriken. Och plötsligt har den i många av dessa länder närmast endemiska ”antiziganismen” blivit ”insläppt i finrummet” även i de västliga demokratierna. Om inte annat så tyder diverse högerpopulistiska och i många stycken rasistiska partiers (bl a SD) användning av ”antiziganismen” för politisk vinning på detta. Det är nu inte bara detta som ”plockats upp” ur natonalismens ”unkna källare” även den likaledes endemiska ”antisemitismen” gör sig alltmer påmind i den nationalistiska retoriken. Om dessa vedervärdiga värderingar vinner alltmer acceptans inom europeisk politik är vi farligt nära en utveckling som ”förra gången” ledde till Majdanek, Sobibor, Belsec o s v.

 4. arrami54 skriver:

  …exakt, EU har stärkt destruktiva “nationella identiteter” som ger bl.a. dessa konsekvenser och EU har i princip inte gjort någonting för att motarbeta utvecklingen, snarare släppt in det unkna i finrummet. Du har helt rätt och vi är på väg mot en otrevlig repris av etnisk rensning och hat.

 5. Fredrik skriver:

  Ta hem en av tiggarna så att de slipper sova ute om du nu tycker deras välfärd är så viktig.

 6. arrami54 skriver:

  Har faktiskt gjort så herr Sjölin och mycket mer, bl.a. kört hjälpsändningar till Rumänien och träffat många Romer där: https://varghjarta.wordpress.com/2014/02/09/blogglasare-fran-rumanien/
  …frågan är vad du gjort, mer än gnällt och hatat? 😉

 7. pybusa skriver:

  Man kan inte se ”Tiggarna” som en grupp. För en del är det en livsnödvändighet och en tillfällighet. Den jag såg förra helgen satt med Madonna och Jesusbild framför sig. Så bra! Då får väl Gud, Jesus, Madonnor och allehanda heliga, en del obildgörliga, Profeter hjälpa denna tiggare. Det vore ju kränkande för den troende att en otrogen ser till att den troende får det bättre. Släpp tiggeri fritt OM! personen har en skylt med förklaring med orsaker och bakgrund om varför personen behöver tigga. Det skulle jag göra om jag hamnade i den situationen. En stor skylt med en förklaring om varför jag inte får in några slantar på ett för vårt samhälle godtagbart sätt.

 8. arrami54 skriver:

  Jag personligen skulle inte förnedra mig genom tiggeri, hamnar jag i samma situation som dem som idag tigger väljer jag utan tvekan att bli kriminell. (…och välja offer/byte ytterst noga!)
  Vi vet vilka tiggarna är DN har gjort en bra granskning http://www.dn.se/stories/stories-sthlm/dn-granskar-tiggeriet-i-stockholm/
  …och jag vet efter egna resor hur t.ex. Romer har det i Rumänien. Jag är inte förvånad över att de flyr hatet och försöker tigga här för att överleva.
  Vad det gäller Gud och allehanda profeter lär de troende få vänta förgäves på hjälp. 🙂

 9. pybusa skriver:

  En fråga ingen ställer är ” Varför behöver dom tigga”???? Svaret på den frågan misstänker jag att jag har en pusselbit till. Att i evighet diskutera symptom leder inte till någon lösning. Jag vet att orsaksanalyser leder utvecklingen framåt. Helhets globaltänkande.

 10. pybusa skriver:

  Visst är väl mitt skyltförslag både humant och rättvist? Utvecklingsmässigt så kanske det är en hint att tänka på?

 11. arrami54 skriver:

  Ända sedan de kom till Europa har de ställts utanför, de får inte tillträde till samhället, ställs utanför skola m.m. När de t.ex. kom till Sverige på femtonhundratalet trodde vår stolle till kung att de var utsända mördare…sedan dess hatas de!
  https://varghjarta.wordpress.com/2011/06/04/romerna-den-svenska-rasismens-legitima-offer/

 12. arrami54 skriver:

  Vad säger att någon tror på ”skylten”? Många väljer att anklaga i stället och mumlar: ” – Det är bara lögn!”

 13. pybusa skriver:

  Romerna bevisar bara hur groteskt illa det är ställt. De flesta grupper av människor utsätts av förtryck av olika grad. Upplevelsen av förtryck är alltid relativ till vad individen vuxit upp med från födseln. Det riktigt jävliga är att våra problem, jag och Du. Är ganska banala jämfört med Romernas problem. Jag klagar, Du klagar. Livslycka ligger nog i att jämföra eländet med ett ännu jävligare elände. Där har den enkla människan uppfunnit Gud och Helvete.

 14. arrami54 skriver:

  …exakt, tänk dig att alltid hatas bara för ditt ursprung! Vi genomsnittssvenskar tillhör de 2-3 % av världens befolkning som har det bäst…och vi gnäller ändå! Tragiskt.

 15. pybusa skriver:

  Exakt! För oss är våra problem stora nog. Men ändå upplever vi dom på garanterat samma jävelusiska retande nivå som Romerna. Fan! Nu börjar vi komma in på relativitet. Här finns mycket relativ kunskap.

 16. pybusa skriver:

  Morfar sa ” Tala alltid sanning, Pojkjävel”!

 17. arrami54 skriver:

  …jo, och rätt hade han! 😉

 18. Anonym skriver:

  Frågan är, är det inte på tiden att diskutera att förbjuda rasistiska partier?! För rasism handlar inte om yttrandefrihet! rasism handlar ju om verbal och fysisk misshandel, mobbing, och när det tillåts växa, massmord!! vi accepterar massa regler och lagar, så varför inte en lag som förbjuder rasistiska partier?! en gåta för mig, kanske för att rasismen är också så strukturell på alla nivåer i Sverige, även inom media och rättsväsendet? Om man tex ser ett barn på skolan bli utsatt för mobbing, i form av verbal, psykisk eller fysisk misshandel- vad är då det mest korrekta bästa att göra då?! ” vända ryggen till ”? – nej, knappast! det bästa då är förstås att ingripa! Överrösta, handgripligen ta förövaren där ifrån, och Ev anmälan! många föräldrar lär sina barn att inte mobba andra, men föräldrarna ägnar sig åt detta själv, i form av rasism. dubbla budskap. fel signaler, det hjälper inte bara att vända ryggen till. det rätta vore att rättsligt stoppa de som utövar rasismen, förbjuda, om man vill lösa detta.

 19. arrami54 skriver:

  I grunden håller jag helt med dig, frågan är HUR vi kommer fram till detta och om det ens är politiskt möjligt? Jag personligen lägger min röst på din sida i sakfrågan. Kloka ord du kom med! 😉

 20. Anonym skriver:

  Tack så väldigt MK själv för alla DINA kloka träffsäkra ord som man fått ta del av här på din blogg! är tacksam för att jag hittade hit och ser någon som delar mina åsikter kring en hel del! annars domineras nätet mest av rasism, upplever jag. mitt förslag är väl att se rasismen för just det jag skrev och agera och döma utifrån det! och kanske man behöver justera och ändra vissa paragrafer, regler. att också se dessa rasistiska partier som rasistiska organisationer, som förövare, som måste stoppas, inte få utöva makt på det sättet att få tillträde till riksdagen. då de även bryter mot mänskliga rättigheter, (vilket inte är det enda partiet som gör.) just nu verkar det inte hända ngt positivt för de som tigger! de får varken vara här eller där, inte ens vara på tröskeln, de tycks kräva att de bara ska försvinna med ett trollslag, upphöra existera!

 21. arrami54 skriver:

  Tack till dig!
  Visst går det att juridiskt och främst på etisk grund förbjuda rasism. Problemet är att det finns ett politiskt motstånd som blir svårt att ”besegra”. Tiggeri borde inte behöva förekomma, men människan är ett lättpräglat djur och inget präglar så hårt som myter och fördomar.

 22. Anonym skriver:

  Tror helt klart att det kan bli bättre gäller bara att dra i rätt trådar. genom att tex ta upp detta driva på mer i media om att förbjuda rasistiska partier, man kan ställa den viktiga frågan vad skall gränsen gå för att ett parti skall förbjudas? tex går det bra att grunda ett parti som hetsar att göra inbrott eller mörda?! skall det ej finnas några gränser? och om, varför skall gränsen dras tex vid inbrott, men inte rasistiska aktioner, mobbing? anser alltså svenska folket, politiker att tex stöld är värre än rasistisk mobbing?!- utveckla! just i nu är vi inte en demokrati längre eftersom vi låter det odemokratiska utöva makten! det finns ingen annan lösning, som jag ser det! vi förbjuder annat våld så borde även gälla rasistiskt verbalt och fysiskt våld. rasistiska partier borde likställas med en brottslig organisation. och dömas utifrån det. de behövs insändare, skribenter som dig i media, dina otroligt träffande, smarta åsikter här behöver spridas till många fler. detta tror jag skulle hjälpa mycket.

 23. Anonym skriver:

  Dessutom behövs det synliggöras mer offentligt och tas itu med, att rasismen dominerar så kraftigt på nätet, detta tror jag också är en stor bidragande faktor, att rasismen blivit värre. till en början fungerade kanske nätet som utlopp för de med sjuka avvikande åsikter, men just för att de kanske inte fått respons för dessa åsikter irl, har de tagit ut detta maniskt på nätet, till följd av det, har dessa åsikter blivit dominerade,+ att jag misstänker människor är mer lätt manipulerade än vad man kanske vill medge. nu när de flesta tillbringar tid på internet dagligen, så kan man tala om hjärntvätt, när det är rasisterna som dominerar. man borde även göra ngt åt sökmotorn då man tex googlar ”invandrare” eller ”tiggare” osv är det uteslutande rasistiska forum bland det första som dyker upp, vilket ej är uppenbart för en naiv människa, tyvärr. där allt vinklas till invandrares nackdel. värst är den största(?)sajten ”flashback” som ger sig ut för att vara för ”yttrandefrihet på riktigt”, men som är..

 24. Anonym skriver:

  Forts.. men som är i grunden grovt rasistisk sajt, men detta är man inte ärlig med, att denna skl ” yttrandefrihet” sträcker sig enbart till de med extremhöger rasistiska åsikter, smarta antirasistiska argument raderas kontinuerligt av dom rasistiska moderatorerna, medans dom grova rasistiska hoten och tillmälen, rasistiska propaganda hets, får stå kvar, dagligen, i tråd efter tråd! denna tillsynes opartiska sajt, domineras av maniskt, besatta empatistörda rasister som inte gör annat en manipulerar unga osäkra människor! och inte nog med det, har dom flesta bytt, och har fler nick än ett, så medlemsantalet är kraftigt missvisande, vilket antagligen understiger 20000 om man räknar ca 4-5 nick per skalle, kanske ännu lägre antal. och då är bara en bråkdel av dessa aktiva – psykopaterna och rasisterna! men det får sajten att verka mer populär, att man lurar att antalet medlemmar är högre än det är egentligen. här verkar även politiker hänga mest! här finns väldigt mk att göra! Och åt sökmotorn på nätet!

 25. Anonym skriver:

  Problemet är också att man bekostar rasistiska övergrepp och aktioner via skatten genom polisiära övergrepp som jakt och avhysningar mot de hemlösa som ej har ngt annat alt än att tigga för att de och deras barn ska överleva! detta är inte annat än grov rasistisk misshandel från myndigheternas sida! i detta avseende är alla partier vid makten lika rasistiska och onda som SD! när man bussar polisen på dessa utsatta människor, så de inte ens får vila under en bro eller bo i det mest primitiva koja för att överleva, detta är inte annat än medhjälp till allvarlig försämring och mord,!! och denna rasistiska övergrepp bekostar vi skattebetalare! fast det hade kostat mindre att hjälpa dom!! Idiotism och ondska kombinerat! sedan snackar rasisterna o även rasistmedia som gillar att objektivisera invandrare med mätningar och kostnader, och så även nu det sanitära, allt för att få chansen att förnedra de hemlösa tiggare som nekas det mest basala och tillträde överallt.

 26. arrami54 skriver:

  Sant, vi har en i princip inbyggd och strukturell rasism i det svenska samhället. Speciellt tydligt blir det när vi ser på hur vi behandlar romer som kommer hit för att tigga/överleva. Romer/tiggare är ett fullt ut accepterat ”hatobjekt” även från myndigheterna och vår historia är INTE snygg härvidlag: https://varghjarta.wordpress.com/2011/06/04/romerna-den-svenska-rasismens-legitima-offer/

 27. arrami54 skriver:

  Se svar nedan!

 28. Anonym skriver:

  Forts De primitiva rasisterna och nazisterna gillar att vältra sig i b-js i synnerhet andras, de märker man i rasistforumen.som deras egna b-js vore finare.skit som skit.men förstås tar inte rasistmedia upp hur mk all renhållning sanitärt och nedskräpning kostar!alla överfulla äckliga bajamajor tex! men det är tydligen skillnad om skiten är svensk eller från någon annan.dessa idioter fattar inte att om de tvingats leva ute på gatan hade de också blivit smutsiga och nekats det mest basala och primära,hade de tvingats till exakt samma sak!rasisterna har bara sig själva att skylla om de blir besvärade,rätt åt dom!men de är så korkade så de tror tydligen att de som tigger har någon typ av ” smutsgen” så även om de får tillgång till rent vatten blir de ej rena. precis som de anklagar de sjuka tiggare för att fejka, ja tydligen har de någon överlägsen gen då, som gör att invandrare o tiggare aldrig kan bli sjuka,handikappade, råka ut för olyckor!de kanske tillhör ”de utvalda folket”enligt de korkade rasisterna!

 29. arrami54 skriver:

  Jag håller i princip helt med dig och rasism är en utveckling av klassisk mobbning. Men Sverige agerar inte mot mobbning likt andra länder t.ex. Frankrike läs t.ex. här: https://varghjarta.wordpress.com/2011/06/21/ingen-svensk-arbetsgivare-ar-domd-for-mobbning/
  Rasismens framväxt bygger på politiskt medveten populism och på ren okunnighet. Problemet med okunnighet är att den går inte att förbjuda. När det gäller rasism, ”hets mot folkgrupp” och individer så finns det juridiska verktyg. Att verktygen inte används handlar om politisk ovilja och du får aldrig glömma att många inom rättsväsendet också själva är mer eller mindre utvecklade rasister.
  http://www.dn.se/debatt/invandrare-missgynnas-i-rattskedjans-alla-led/

  Din analys är klockren/klok och jag håller med dig. Problemet är gigantiskt och växer, eftersom vi har för få modiga, visa och mogna politiker som vågar agera. Det blir bara vackra ord på ett dokument och ingenting händer. Vi får hoppas att de politiker som vill förändra det primitiva ”revirtänkandet” som psykologiskt ligger i problematikens grund, växer fram och blir en stark kraft. Under tiden får vi hålla på att peka på rasismen som det stora och vidriga samhällsproblem det är…

 30. arrami54 skriver:

  En sak är klar, rasister lider generellt av LBFS (Low Brain Function Syndrome). 😉

 31. Anonym skriver:

  Som det är nu, att poitikerna inte hjälper dessa hemlösa tiggare, vill jag uppmana er som har möjlighet och utrymme att låta dom få vara hos er! jag har umgåtts lite med några tiggare, och något som varit så gott som genomgående, med risk för att generalisera då men,är en genuin värme empati!tycker det är djupt förkastkligt och jag skäms över att vara människa, när de finns så många som har utrymme och kan hjälpa men ändå inte gör det. men jag uppmanar er att inte gå på rasist- och skrämmselpropagandan som förekommer på nätet och även irl och försöka tänka mer självständigt, våga prata med någon som tigger och bilda en egen uppfattning. har även förslag på, i väntan på att politiker börjar agera humant, att några friska eldsjälar kunde kanske sätta igång en namninsamling på stan och på nätet till folk som kan tänkas erbjuda övernattning, boende åt dessa tiggare? det kan rädda liv! men vet ej om detta är lagligt, kanske är koppleri?så det måste man ju kolla upp först! -mk snack o lite verkstad bland politiker!

 32. arrami54 skriver:

  Det finns många som faktiskt gör detta, agerar. Det finns kyrkor, församlingar, andra organisationer, privatpersoner som försöker hjälpa dem, tiggarna och andra fattiga/hemlösa. All heder till er!

 33. Anonym skriver:

  Rättelse av min kommentar nr 10: fick tydligen inte med där, ” … rasistmedia redovisar förstås inte hur mycket allt sanitärt, nedsmutsning, nedskräpning, renhållning, avloppsystem osv kostar som FÖROSAKAS AV SVENSKAR! och när svenskar campar eller på festival tex, och bidrar till alla överfulla äckliga bajamajor, eller tältar i skogen, här kan vi nog tala om astronomiska summor som långa vägar överskrider det några få hemlösa eventuellt kan ha skräpat ned, till följd av svenskarnas rasistiska aktioner att neka dom de mest grundläggande basala! jag kan nog urskilja vad som är mest smutsigt här och det är rasisternas smutsiga sinnen!hur mk dom än skulle använda tvål o vatten, hur mk dom än spacklar på utsidan tränger deras smutsiga onda sinne igenom, och gör dom riktigt fula ändå!

 34. arrami54 skriver:

  Bara i min hemkommun kostar städning av staden och vandalisering/nedskräpning minst 250 000 kronor/år. Räknat nationellt blir kostnaderna riktigt stora och det är pengar som kunde används bättre.

Kommentarsfältet är stängt.