När ”fan” talar!

 

Jag läste nyss en artikel på SvD-opinion. Det är en kristen katolsk filosof som ”talar” om ”Den heliga vreden från vänster”. Han vill hävda att faran med nazismen är försumbar och ingenting att frukta ty deras våld, ”deras terrorism är enstakheter”.

Här har vi ett typexempel på hur den kristna högern står tyst inför rasister och nazister, precis som den katolska kyrkan stod tyst i leende bön under nazisternas förintelse av Europas judar.

Högern och främst den ”kristna” högern är sig lik.

mellan

Den 30 januari 1933 bildade ett av de tyska högerpartierna en koalitionsregering med nazisterna.

Denna regering satte igång med förföljelser mot socialisterna – socialdemokraterna men framför allt kommunisterna. Tusentals socialdemokrater och kommunister utsattes för förföljelse.

Tysklands nästa val hölls den 5 mars 1933. När den nya tyska riksdagen träffades den 23 mars 1933, lade Hitler och några av de borgerliga partierna fram ett lagförslag som skulle ge Hitler och nazisterna oinskränkt makt – en lag ”för att häva folkets och rikets nöd”, som man kallade det. ”Nöden” definierades som ett hot från kommunismen. Detta lagförslag kallades Ermächtigungsgesetz. Vid det laget hindrade tysk polis samtliga kommunistiska riksdagsledamöter (trots att kommunisterna var Tysklands tredje största parti) och många socialdemokrater från att närvara i riksdagen.

Samtliga tyska borgerliga partier röstade ja till Ermächtigungsgesetz.

Därmed gav de Hitler både exekutiv och lagstiftande rätt. I en vanlig parlamentarisk demokrati, delas makten mellan regeringen (som är verkställande, alltså styrande) och riksdagen, som är lagstiftande. Genom Ermächtigungsgesetz fick Hitler fullkomlig makt. Den folkvalda riksdagen gjordes betydelselös. Med andra ord avskaffades demokratin och Hitlers nazister fick total makt”.

Konsekvenserna vet vi, de var fruktansvärda!

Jag upp står för yttrandefriheten och finner det bra att SvD publicerar orden, de visar med tydlighet vilka som är nazisternas bästa vänner.

Samma dag publicerar SvD en klok artikel om det reella hot Europa och demokratin står inför.

Våld är ingen politisk metod, inget argument och skall aldrig användas annat än som strikt nödvärn och då bara så mycket som krävs för att stoppa attacken.

Den ”katolska” filosofen jag länkar till överst är ett typexempel på när fan kryper in i kyrkan och sprider sin ondska, sitt vänsterhat. Glädjande nog är många långt klokare än så!

Jag tackar avslutningsvis herr Poirier Martinsson för hans avslöjande klarhet och visar en bild som än mer tydliggör den kristna högerns diktaturfrämjande ”helighet”…

mellan472fda956c6c2b40a3a4037c310863be
mellan

vacce-sepia1b mellan b

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD!, Religionskritik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till När ”fan” talar!

 1. Christer Brodén skriver:

  Poirier Martinsson är ologisk: ”Att spraya hakkors på en lokalreporters bil är inte ett hot mot yttrandefrihetsgrundlagen eller vår vilja att försvara den. Det är ett lokalt och personligt och potentiellt livsfarligt enstaka hot.”

  Om det vore enstaka, skulle andra meningen vara korrekt, men under alla omständigheter är den första meningen fel. Jag tror att dödssynden vrede alltid kommer nerifrån, och den kallas dödssynd därför att den dödar förnuftet. Tyvärr är Poirier Martinsson lika normal som många andra.

  I hans, men även i andras tankevärld gäller den gamla regeln, att när Far svär, så är det rätt. Därav följer, att när bror pangar rutan, så är det OK, och när Mor snattar, så är det också rätt eller i alla fall ursäktligt.

 2. arrami54 skriver:

  Det handlar inte bara om ologiskt tänkande från ett avlidet förnuft i en enstaka mening, det är en primitiv projektion där han överför personligt tänkande och egenskaper på andra, vilket du beskriver bra i dina avslutande meningar.

 3. kyrkis skriver:

  Som väl var så fanns det en bekännelsetrogen kyrka som vägrade foga sig efter Hitler. Inte så få fick betala med sitt liv. Bonhöffer är väl mest känd, men inte ensam. Men många anslöt sig till den nya kyrka Hitler anmodade. Anpasslighet är ett virus i alla sammanhang. Så även idag.

 4. arrami54 skriver:

  …jo, anpasslighet är ett virus, tyvärr kallar många anpasslighet för ”intelligens”…
  Jag vet att det fanns kristna som vägrade foga sig, som gjorde motstånd. all heder till dem. Sann etik oavsett vad vi benämner dem/oss…fogar sig aldrig i/till tyranni eller tystnar och anpassar sig.
  (Du förstår symboliken i bilden (?), det att fan även gömmer sig i den s.k. kyrkan ).

 5. Trerk skriver:

  Reblogga detta på Torerik och kommenterade:
  Väl värt att reflektera över. Gå inte på högerpopulistiskt svammel från kristna högermänniskor. Jag ursäktar inte gatstenskastning, men tänk på vad bloggaren skriver.

 6. arrami54 skriver:

  Kul, det är ett äldre inlägg och jag hade själv glömt bort det. Den kristna högern ÄR släkt med fan själv!

Kommentarsfältet är stängt.