Kyrkklockorna varnade…

 

i två timmar ringde de ut sin varning, fara! (Men som vanligt vill det dolda och infantila hatet tysta även dem!)

Rovdjuren vandrar igen, varnade kyrkklockorna.  Nej det var inte vargen som kom, det är ett långt, långt farligare djur, det är homo homini lupus. Människor som är som rovdjur för andra människor, människor som hatar, rasister som ynkligt bespottar demokratins alla bärande principer men som kräver att demokratin skall värna dem.

De är den farliga sorten, de som ”står för en ideologi som förespråkar dödligt våld mot politiska motståndare och människor de avskyr. Judar, svarta, muslimer, homosexuella, vänsterintellektuella.

En politik som i sig utgör hets mot folkgrupp.”

Klockorna varnar inte i onödan, hotet är reellt och vi har sett det krypa upp ur kloakerna många gånger förr. Men dagen, den första Maj, blev också demokratins seger, fredligt tystades hat-ropen från det s.k. Svenskarnas parti. En liten ynklig grupp som inte talar för Sverige, de förfular landet och drar skam över oss. De liksom SD och övriga av samma mörka sort.

De är inte ofarliga, eftersom de används, nyttjas, av andra mörkrets män. Den ”vanliga” högern vill gärna ha dem, som skyddsköld mot vänstern. Hatet mot vänstern är lika utbrett där som bland nazisterna…och jo, det har hänt förr att högern använt nazister för att krossa ”hotet” från vänstern och vi lär se det se igen, historien tenderar att repriseras…

Mänskligheten lär sig aldrig helt sin historia.

mellan

Men vi vet att omtanke och solidaritet bygger bättre samhällen än girighet och hat. Arbetarrörelsen har alltid vetat det och vet det i dag, det är därför det drar en mild vänstervind över landet…

Mänska är du för eller mot till slut?” sjöng poeten och visst är jag för demokrati, jämställdhet, frihet under ansvar för miljö, alla andra liv och ordet solidaritet. Men jag tror inte på fred till varje tänkbart pris!

…bakom klockornas varning ljuder orden tyst, aldrig fred till varje tänkbart pris, aldrig att jag accepterar det odjuret, det vi benämner homo homini lupus. Hellre beväpnar jag mig med ”röda vingar”, väcker vargen och tar strid…

mellan

mellanvacce-sepia1b mellan b

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

23 kommentarer till Kyrkklockorna varnade…

 1. narhvalur skriver:

  Det riktigt otäcka i dagens värld / samhälle är att man inte riktigt vet var man har varandra. Alla verkar lika giriga, från riskkapitalister till stalinister.
  Man ser hur saken utvecklas bla i Ukraina, där det verkar vara Putin mot neofascisterna. Det riktigt otäcka är sedan när man läser att Ryssland stödjer Le Pen, Jobbik och Golden Dawn som är super nazister.
  Man såg också när Greenpeace fängslades i Ryssland , hur glada SD och konservativa media internationellt var att Putin hade arresterat dessa ” sk Huliganer”.
  Här hemma på djurskyddsfronten har vi dom otäcka riskkapitalisterna Perfect World Foundation, som dödshotar mig och skriver brev undertecknat med Sieg Heil. Jag har varit tvungen att be polisen om extra skydd och fått detta. Man patrullerar 2 ggr per natt mitt hus. Dom är högerextremister med oljebolaget Petrogrand som investerar i olja i Ryssland

 2. arrami54 skriver:

  Sant, man vet inte…”vem kan man lita på?”? Girighet och narcissism har utvecklats väl under den kalla högervindens skydd. Alla tycks stödja neofascisterna om det gynnar ”egot”. Det tycks mig som om tystnaden och rädslan växer, över hela Europa och detta allteftersom de riktigt mörkblå blir starkare. De blå egoisterna liksom neofascisterna bryr sig inte om miljö-/klimathot, de gynnas av växande klyftor och leds alltid av ”ledare” som vill ha guld och makt för egen del.

  Tråkigt att läsa att även du hotats. Men jag är glad att samhället ställer upp och försöker skydda dig. Även jag har hotats och jag vandrar alltid ”beväpnad” och med en ”varg” vid min sida…vi är inte lätta ”att ta” om inte sen har skjutvapen förstås! Om klyftorna och neofascisterna fortsätter växa blir Ukraina inget undantag i Europa, du har mörka krafter som marscherar i Ungern, i Grekland, i Italien, i Frankrike o.s.v.

 3. kyrkis skriver:

  Kyrkklockorna ringde när Olof Palme mördats… Men kanske bara en timme eller så. Det bads i alla kyrko nästan den dagen.

  Människan har blivit mer egoistisk och mindre tolerant mot andra. Det ligger i tiden att roffa åt sig utan urskiljning för det ” är man värd”. De som kommer efter på vägen får skylla sig själva. Individualismen har fått slagsida och det kan leda till samhällsupplösning. Och då har starka mörka krafter en spelplan. Avkristningen har nog också gjort folk mindre rädda för att skada andra.

 4. arrami54 skriver:

  Håller med, men…
  Avkristningen är betydelselös i sammanhanget, Sverige är väl det mest avkristnade landet och det är inte här situationen är värst. Kyrkan är också ett politiskt ”slagfält” där du hittar allt. T.ex. budordet ”Du skall icke dräpa!” och hur man kringår detta: ( https://varghjarta.wordpress.com/2013/08/10/du-skall-icke-drapa/ )
  Budordet jag har som rubrik omtolkas ofta, en känd kristen tolkare är C.S. Lewis, som skrivit Narnia-böckerna, är också ett stort namn inom den kristna rörelsen. I boken ”Kan man vara kristen?” redovisar han att han anser att dödsstraff är okej och att kristna unga män bör få chansen att döda fiender på ett muntert och hängivet sätt. Jag citerar:

  ”Idén om riddaren – den kristne väpnaren till försvar för en god sak – är en av de stora kristna idéerna.” ”Vad jag inte kan förstå är den sortens halvpacifism som förekommer i dag och som får folk att tycka att man visserligen måste slåss, men att man bör göra det motvilligt och som om man skämdes för det. Den känslan berövar mängder av beundransvärda unga kristna i väpnad tjänst något som de har rätt till, något som av naturen går hand i hand med att vara tapper – ett slags munterhet och hängivenhet.”

  Så här skriver han också: ”Tänk på att vi kristna tror att människor lever i evighet. Vi får döda om det är nödvändigt, men vi får inte hata eller gilla att hata. Till och med när vi dödar och straffar måste vi försöka känna på samma sätt för fienden som för oss själva – önska att han inte vore så hemsk, hoppas att han någon gång, i denna värld eller nästa, blir botad. Det är vad Bibeln menar med att älska honom: att önska honom väl, inte att tycka om honom eller att säga att han är hygglig när han inte är det.”

  Boken trycks om och om igen. I det ofta högerkristna USA förstås, men även här i Sverige. Nu hävdar dagens utgivare att man skall betänka att han skrev orden under pågående världskrig. Jo, det kan tyckas vara en ursäkt, men även senare krig har välsignats av kristna (de abrahamitiska religionernas) ledare, liksom de accepterar dödsstraff med mera. (Studera bara religionens roll i pågående krig i Syrien).

 5. narhvalur skriver:

  Jag fick en sådan ångest när jag hade dödshotads. Dom kom även in på min tomt , och det var då polisen tog det allvarligt. Polisen är faktiskt OK!

 6. narhvalur skriver:

  Jag bar också alltid kniv.

 7. arrami54 skriver:

  …tror säkert polisen är okej! 😉 Jag förstår din ångest och oro…och ingen skall behöva uppleva detta! Ingen!

 8. arrami54 skriver:

  …nja, kniv bär jag aldrig, det är ett brott mot knivlagen… 😉 …däremot har jag via en enkel konstruktion förvandlat hundkopplet till en effektiv ”nunchaku” som lätt krossar en tegelsten.

 9. narhvalur skriver:

  En minikniv……

 10. arrami54 skriver:

  …jo, jag förstod det. 😉 Och en liten kniv är okej, det har jag alltid en för att rensa pipan!

  🙂

 11. kyrkis skriver:

  Lewis hade flera sidor. Och han var ett barn av sin tid. Pacifism var inte särskilt vanligt då under och strax efter två stora krig. Jo, i mellankrigstiden fanns det en form av naivitet. Och ”fred i vår tid” ville väl många tro på. Själv är jag kluven, ibland måste man kanske i alla fall försvara sig och de sina. Ibland blir synden nödvändig för att överleva. Den här världen är inte god. Ibland får man välja det minst onda.
  Dödsstraff är fel. Men jag vet att högerkristna i USA hyllar detta barbari. Men det kan inte hela kristenheten lastas för.
  I Syrien är det så tragiskt att varken rebeller eller regimen står för något som kan uppfattas som ett alternativ. De kristna flyr… Som i Palestina…

  Sverige är avkristnat. Och det märks i att många spärrar släppt. Vi har inte längre en gemensam norm. Det är inte längre viktigt att värna det gemensamma, att göra rätt för sig, hålla sig inom lagens ord. För det finns inte något det yttersta goda att förhålla sig till. Bara individen existerar.

 12. arrami54 skriver:

  Att värna de grundläggande etiska principer som bl.a. rebellen ”Jesus” stod upp för är alltid viktigt och en grundläggande sten i demokratibygget…men kyrkan har aldrig garanterat godheten, kyrkan (religionerna) har ockuperat etikens landskap, inte värnat detsamma! En god etik har inget med religion att göra, det handlar om individens val…vi väljer alltid väg själva. Med orden ”Men det kan inte hela kristenheten lastas för” försöker du skydda dem du ser som goda, helt okej men ingenting som talar för kristenheten eller Gud. Psykologiskt är det bara ett högst mänskligt försvar för gruppen (stammen) du tillhör och ingenting jag ifrågasätter…men kristenheten globalt är ingen garant för hög etik eller godhet, har aldrig varit och kommer aldrig att bli! Även inom kristenheten är principen du nämner om att ”Bara individen existerar” extremt utpräglad.
  Rent självförsvar är givetvis okej, men hur många ”välsignade” krig har handlat om det?

 13. kyrkis skriver:

  Inga krig är välsignade. Inte ens USA:s interventiering i Kosovo. Eller Tanzanias i Uganda. Eller Vietnams i Kambodja. Men i en ond och skadad värld kan det handla om det minst onda.
  Jag försöker inte skydda de som jag ser som goda. För det finns inga goda. Vi är alla fallna. Och den insikten är moralens grundpult.

 14. pybusa skriver:

  Vi är alla korrupta! Vi kan alla köpas! Fyra mille i ett öppet kassaskåp gör mig till tjuv. En hittad plånbok med sextusen! Som tillbakagives, är självklart. Att luras och planera i lång tid för att tjäna fyra miljoner skulle jag aldrig göra. Men om det tar några sekunder? Ett nytt liv! La Dolce Vita! Naturligtvis aldrig stjäla av en som förtjänat pengarna. Bara från en som tjänat pengarna. En form av hederligt tjuveri?

 15. arrami54 skriver:

  …nja, det finns gott om kyrkliga ledare som välsignat soldater och uppdrag. Ur ett moraliskt perspektiv är vi alla fallna, sant, men resningen ligger i vår hand, inte i Guds. Moralens grundbult är ansvar, inte att lägga den på andra, på Gud eller annan fantasi, utan på att ta etisk ställning i varje val, alldagligt som större. Enola Gay, personalen och ”The Hiroshima mission” välsignades, vilket säger en del om kyrkan, liksom katolska kyrkans tystnad under judeutrotningen…o.s.v.

 16. arrami54 skriver:

  …sant, vi kan nog alla köpas. Mitt pris ligger nog högre dock, men för femtio ”mille” gör jag nog en del! 😉

 17. pybusa skriver:

  Vore intressant att göra en undersökning bland många vid vilket pris i förhållande till den eventuella situationen de säljer sig. Om någon visar sig vara osäljbar? Och vid tester visar sig vara det? Där har vi en bra politiker! En ledare! Observera att situationen är viktigare än summan. Bill gates skulle ha råd att låna ut lockbetet. Eller någon Wallenberg.

 18. pybusa skriver:

  Kyrkis! Skulle du sälja dig för en gigantisk summa? Om du visste att Du skänker bort pengarna till behövande av resurser? Säg ett pris! Om? Arrami! Summan var bara en symbol! Det var ju så länge sedan och med inflationen så är det närmare femtio idag.

 19. pybusa skriver:

  Gatsten, En påk av hårt trädslag, Baseboll är kul vid rätt situation, Vikingatidens yxor är funktionella. Bara rena kunskaper om människan är ett bra försvar. Egenmalt pulver av egenodlad kryddväxt slår ut vilken buse som helst. Ett lockbete som förvirrar ger ingen tid till eftertanke hos eventuell angripare.

 20. kyrkis skriver:

  Förstår inte motsatsen. Vi delar insikten om människan och samhället. Jag tror på en väg ur denna förbannelse. Du är inte långt från det jag tror.

 21. arrami54 skriver:

  Vi är lika i mycket, helt sant, men vi vet båda var skiljelinjen går. 😉 Din tro på skaparen är min övertygelse om att människor skapat gudarna, i övrigt kan vi oftast mötas med likartad syn på världen, varat och etiken.
  Kram (och kul med olika!) 😉

 22. arrami54 skriver:

  …självförsvarets variationer! 😉

 23. arrami54 skriver:

  …den omutbare är alltid sökvärd! Kanske inte så lätt att finna däremot. 😉

Kommentarsfältet är stängt.