100 000 i belöning!

 

För den som kan lämna bra information kring vad som hänt Junselevargen (tiken) och hennes hanne. Det är Rovdjursföreningen som erbjuder belöningen på upp till 100 000 kronor. Personligen tycker jag det är fan att inte staten tar krafttag mot tjuvjakten och står för belöningen.

Antagligen är Junselevargen skjuten av någon ur STG-buset (och det är tydligen en enligt staten skyddsvärd grupp med tanke på hur lite staten gör i frågan?).

mellansnn2323pat2_1642485a

Det rika ”gröna” Centerpartiet, som ansvarat för vargpolitiken,

borde betala belöningen och känna skam! Djup skam!

mellan

Men det är inte bara i Sverige som skyddsvärda vargar ”stryker med” på grund av människors hat.

mellan

yellowstone-wolf-lamar-canyon-pack-alpha-female_832f-and-wolf-754-killed-in-the-hunts

Yellowstone’s Lamar Canyon alpha female, also known as the 06 female or 832F, was shot to death last Thursday,  December 6. Her pack mate, wolf  754 on the right, was killed on November 10th. Photo Doug McLaughlin, NYT 

mellan09

 

mellan

mellanyAdJmVAbZxVWrtp-556x313-noPad

This photo from trapperman.com documents the brutal and unethical torture and killing of a gray wolf in Idaho. The man in the photo, whose webhandle on the site is Pinching, is an example of the horrendous animal cruelty being perpetrated by people, including this Forest Service worker, on wildlife, particularly wolves.

mellan

mellanrum 2

Untitled

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till 100 000 i belöning!

 1. Kicki skriver:

  vad kommer det sig att vissa av dina inlägg har sådana här ”håligheter”? Så här brukar inte din sida se ut… Har sett det i flera inlägg den senaste tiden…. Tycker du det är snyggt? Dessutom är ju textstorlek och utseende olika…

  Du får väl ha det som du vill, men jag är van att du skriver och utformar dina inlägg på ett mycket proffsigare sätt….

 2. arrami54 skriver:

  …det är någon teknisk ”bugg” på sidan som gör att typsnitt m.m. ser lite konstiga ut ibland. Jag kan inte ändra och WP:s support existerar tydligen inte (?)…så du får ta det som det är! 🙂
  ”Håligheterna” däremot tycker jag är en kul grej så dem fortsätter jag med…

 3. Kicki skriver:

  Tog fel på textstorlek…de är samma. Men de där håligheterna…så man ser bakgrundbilden i det vita…

 4. Kicki skriver:

  Då är det som det ska vara då…Ok.

 5. arrami54 skriver:

  😉 …jo, det är som det skall, ihåligt!
  Proffsigt eller inte, detta är en liten privat blogg där jag leker med layouten lite som jag vill…min frihet liksom.
  Skulle man lyssna på alla ”tyckare” så skulle man få spinna runt med ett fuktigt finger i skyn ständigt och man förlorar snabbt sig själv, tystnar och blir ett litet blekt fån som är religiös när man möter dylika, och moderat när man springer på sådana, och rasist när man möter en från SD, och sosse när man småpratar med en sådan och man fick måla om alla bilder man gör ständigt och om igen när man möter de som vet vad konst egentligen är…ja du förstår anpassningskarusellen, den typiskt svenska tysta, försynta, hycklande och falska anpassningen till stundens trend.

  ”Du må vara så kysk som is, så ren som snö – du skall ändock icke undgå förtal”
  skrev Shakespeare och orden kan betyda exakt det jag skrev ovan också, folk följer alltid ”Jante”, det du gör är aldrig bra nog, de gör alltid bättre själva eller vet någon som gör det… 🙂 Fast egentligen har de ofta ingen aning och det enda jag känner är ”fatigue”, en stor trötthet.

  Vad tyckte du i sak, om detta att vargar, lodjur m.fl. tjuvjagas i så stor omfattning?

 6. pybusa skriver:

  Bevisen på att korkskallleheten dominerar visar detta. Vore det så att korkskallarna vore i minoritet så skulle vilda djur fått leva i frid och ro. Även om någon ”Bevisar” och gör anspråk på belöningen så blir det nog bara ett ”FY”! Av rättsväsendet.

 7. arrami54 skriver:

  Tack. Ha en riktigt skön helg nu! 😉

 8. arrami54 skriver:

  Troligen, många inom rättsväsendet är ju ”jägare”.

 9. Iréne skriver:

  Jag tycker vi S K R I K E R för T Y S T om tjuvjagandet! Vem och vad gömmer dessa fega kräk? De mest skrämmande är att de finns runt oss, i vår närhet, kanske bland våra närmaste?
  Hamnade inne på en sida på fb som heter våga vägra varg och jaaa…vad säger man…Det är skrämmande, sorgligt och patetiskt! 😦
  Vår sittande regering är ena fega stackare..

 10. arrami54 skriver:

  …kan bara hålla med dig i varje ord!
  Skrev själv en skröna om ”Våga vägra varg”. Tror orden i inlägget tydligt säger vad jag tycker: https://varghjarta.wordpress.com/2013/03/20/vaga-vagra-varg/

 11. Iréne skriver:

  Ja just ja, vet du, är det inte dags att börja skriva en roman? Eller du kanske sitter och knåpar redan 😉 Du har ju uppslag redan!

 12. arrami54 skriver:

  😉 …uppslag, ja kanske, men jag saknar nog både kompetens, tid och lust för en hel roman. Jag är dessutom dyslektiker och har stora problem med att skriva och nacke/rygg ger intensiva smärtor i ”nävarna”, så det skulle ta åratal att skriva något läsvärt på trehundrafemtio sidor (eller mer). 🙂
  …nä, det blir ”kortisar” i bloggform även i framtiden!

 13. Ping: Skrämskottet. | Varghjärta

 14. Ping: Våra Rovdjur. | Varghjärta

 15. Hanna Bengtsson skriver:

  Personligen tycker jag det är sorgligt att staten inte tar ansvar och krafttag för det djur som de själva planterat in. Varför ska befolkningen ta ansvar och hänsyn för ett djur som staten själva inte bryr sig ett dugg om om som folket inte heller valt? Som det har varit och är, springer dessa vargar vind för våg, noll koll på korrekt antal, var de befinner sig och vad de ställer till med. De ställer till det för djurhållarna och de som vill vistas i naturen. Vi ska ha öppna landskap och vi ska ha landsbygd, samtidigt som vi ska ha vargen boende på samma ställe där vi håller djur. Du tycker det är helt okej och att det harmonierar med varandra?. Du har väl inte missat alla djur som strukit med i o m varg och vilka problem vanligt folk har? Vill du byta med de drabbade så kan du väl höra av dig till en fårägare eller hundägare som vistas ute i sin egen trädgård och som förlorar får och hästar i sina hagar, och hundar dödas på löpande band.

 16. arrami54 skriver:

  Jösses, du har verkligen koll på verkligheten du!
  Dina ord bottnar i total okunnighet och vargen/rovdjuren tar en promille av Sveriges fårbestånd. Detta lyckas de med eftersom fårhållarna har stängslat dåligt. Därtill tar varg få hundar om du jämför med trafiken och t.ex. vildsvin. Vargen ser dessutom inte människor som bytesdjur och är i princip helt ofarliga för oss. En levande och biologisk mångfald förutsätter att de okunniga flyttar in i staden, bosätter sig på tredje våningen och stannar där…gör så!
  Jag är så djävla trött på individer som odlar sin okunnighet och dumhet att jag hellre ser dem dö bort än att en enda varg skjuts!

  Kram och ha en skön Jul (i staden!).

Kommentarsfältet är stängt.