…illusioner!

 

Vi går på dem, våra små illusioner…och nej, jag tänker inte på religiösa hallucinationer, det sistnämnda är en miljöbetingad sjukdom, en form av hjärntvätt som överhuvudtaget inget har med realiteter att göra.

Men tyvärr är illusioner och falska sådana, vår vardag. Du hör t.ex. fågelsången nu på våren och njuter…antagligen. Men hörde du de små ”kråkorna” på svenska språket upprepa samma sak: ” Boet är här söta flicka, kom och titta!” ” Boet är här söta flicka, kom och titta!” ” Boet är här söta flicka, kom och titta!” …upprepat i timmar, så skulle njutningen avta.

Var du än tittar, studerar, läser…så ser du menigheten fångade i vackra illusioner, som det här med människors lika värde, etik, att människoliv skall värnas, rättskänsla, känsla för proportioner med mera i oändlighet…

Untitled

Polisbefälet anses därför ha varit oaktsam och döms för tjänstefel.”

Oaktsamhet kallas det och polisbefälet får böter på totalt 14 000 kronor för att medvetet ha dödat två unga män? Han anses duglig därtill och får behålla jobbet…min illusion om ett fungerande svenskt rättssystem dog slutligt idag.

( En ung man som snattat lite bensin bedöms vara värd 7000 i böter om han avlivas av ett LAS:at ”snutarsle”…är det modern svensk rättsskipning? )

Vill du studera verkligt retarderat ”råbus” som älskar överdrivet våld bör du kanske studera Sveriges ”Kling och Klang”-myndighet lite noggrannare…

Untitled

PS. Jag älskar att höra fågelsången, speciellt nu om tidig vårmorgon. Jag älskar det trots att jag vet vad de sjunger. Alla krossade illusioner till trots så vinner sångfåglarna alltid visavi mänskligt evighets-pladder, dåliga ursäkter och tissel tassel… 🙂 DS.

Untitled

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till …illusioner!

 1. pybusa skriver:

  Det var en gång en pojke som alla var rädda för i skolan. Vi kan kalla honom ”Plågaren”. Han skapade fysisk smärta och rädsla hos många elever. En annan pojke hoppade från mycket stor höjd bara för att komma undan Plågaren. Buskar och mossa lindrade fallet. Jag själv pissade ner mig av rädsla vid ett möte. Det leende som plågaren hade när han orsakade smärta skulle platsa i en Stephen King -film. Till och med en lärare som rättade pojkens uppsats blev mörkrädd när Hen läste de bestialiska tortyrmetoder som skrivits ner. Den pojken blev Polis! som vuxen.

 2. arrami54 skriver:

  …jo, det borde vara en dröm för den sorten att få ”pistol, bricka och makt” och nog borde poliser lämplighetsprövas psykologiskt, innan tjänst och konstant då och då under tjänst.
  Vem vet, ”Plågaren” kanske jobbar som ”polisbefäl” idag och öppnar broar!?

 3. pybusa skriver:

  Jag ska kolla upp när jag är uppe. Ska kolla om Han lever. Kan var tufft att vara elak. ”De man varit elak mot som små kan växa upp och bli ännu elakare än man själv varit”. Minns att Plågaren via yrket sitt, missade sällan ett tillfälle att trakassera vissa gamla skolkompisar då, i trafiken.

 4. arrami54 skriver:

  …vem vet, du kanske inte hittar honom…plötsligt en dag så försvann han i ett gammalt gruvhål… ?

 5. pybusa skriver:

  Det får mig att tänka på flera ”Monster” som fanns då. En som gick omkring i svart läderrock och var allmänt farlig. Han flyttade till Sydafrika. Hatade färgade människor och tog apartheid till sitt hjärta. Ett annat monster som inte ens blev polis var jag riktigt rädd för. Men den tog en jag känner itu med, och slog ihjäl fanskapet. och fick naturligtvis sitta för det. Många sa att han borde fått medalj. Ett annat monster var känd djurplågare. Den hatade jag mest av allt, och var en kväll ute och sökte fanskapet med en stor kniv i jackan. HAHAHA! preskriberat. Tur för mig NU så kom han undan.

 6. arrami54 skriver:

  …låter som om du hade en spännande uppväxt. Du borde kanske berätta mer och skriva om den?
  Det glädjer mig att du inte fick tag i djurplågaren…du är bäst fri liksom! 😉

 7. pybusa skriver:

  Det var ingen ”Skyddad Verkstad” då. Den tidens barn var nog mycket mindre bevakade än idag. Folkets lag betydde mer än Statens lag. Trimmad moped vid 12, klättrade i öppna gruvgångar som är stängda idag, allihop. Lekte med elden och var mycket ute i naturen. Upptäcksfärder och spontana infall. Fiskade och pimplade (mellanöl). Åkte skidor, hittade på och hade roligt och levde farligt. Naturligtvis slutade det med olycka för många. Men livskvalitet är väl mer värd än livstid? Sen den erfarenhet som de som lever idag har, får nog inte dagens barn i dagens rädda verkstad och ”kränkevärldsmode” värld. Vi skulle inte betecknas som huliganer idag.

 8. arrami54 skriver:

  …delar din bild av barn och ungdomsåren. Barn/ungdomar lever generellt mer skyddade idag på gott och ont…men problemet med ”skyddad verkstad” är väl tydligast hos den del av befolkningen som är LAS:ade och ängsligt skyddade av andra LAS:ade ”arslen”?

 9. pybusa skriver:

  Vad gick snett? Är det fördummningspandemin? Eller är det alla kemiska ämnen som kretsar i vår metabolism? Ja vet fan int! Vad kom först? Rädslan eller ”Pandemin”?

 10. pybusa skriver:

  Sa du LAS? Svär inte!

 11. arrami54 skriver:

  …här får man svära, om det ger rätt krydda åt orden. 😉 Tänk bara på vår store konstnär i Ljungby, en svordom i varje mening…minst! (…och alla log, tyckte det var chict!).

 12. arrami54 skriver:

  …först kom rädslan (hatets, rasismens m.m. stora moder) sen kom de kemiska ämnen som nu alltmer upptar vår metabolism….pandemin kom sist men ökar konstant och när vi når kemisk mättnadsnivå lär det ta ”hus i helvete!”

 13. pybusa skriver:

  Holyhallejujjashit! Då hoppas jag inte vara med. Tror Du har rätt.

 14. arrami54 skriver:

  …du vet att jag har rätt. Överallt finner vi idag de kemikalier vi släppt ut i naturen, ingen biotop är skyddad. Östersjön t.ex. är snart mättad av kemikaliesoppan och studera hur de gigantiska öar av plast som flyter i våra världshav bryts ner och sprids…i kemisk nanoform över hela vår planet.

 15. pybusa skriver:

  LAS var från början tänkt att skydda ”Obekväma” arbetare från att få sparken. Idag skyddas bekväma arbetare av LAS. Även våra lagar följer degenereringen. Slapphet och lathet är idag så självklart att det avfärdas med fraser som ” Alla kan ju inte vara duktiga” ”Alla har ju inte samma nivå” m.m.

 16. arrami54 skriver:

  …jo, jag vet, vi bor ju båda i en kommun som behärskas av den ängsligheten parad med ett stort mått av nepotism. 😉

Kommentarsfältet är stängt.