Sverige, en korrupt liten ”bananrepublik”?

 

Frågan är inte grundlös och det verkar som om fördumningspandemin eskalerar (?). Korruptionen är lika vanlig här som i övriga världen, den är bara gömd bakom tystnadens vänskapsband. Ett typexempel finner du här!
Ett annat exempel på hur politiker alltmer korrumperas är taktiken att försöka tysta kritiker via uteblivna bidrag. Vilka politiker/tjänstemän jag talar om får du en vink om här.

 

Den svenska journalistkåren har drabbats av samma pandemi, man hävdar att: Småskaligt bruk finfint för arter, men missar (medvetet?) att det småskaliga jord-/skogsbruket alltmer fått stå och står tillbaka till förmån för det storskaliga och industrialiserade bruket. Här driver Centerpartiet och LRF på hårt för att den biologiska mångfalden skall minimeras via medvetna monokulturer.
Givetvis skall vi svenskar skita i FN:s klimatpanel (IPCC) och deras rapporter, vi ökar ständigt artantalet och arbetar effektivt mot klimatförändringarna…alla som påstår någonting i motsatts till detta är misantroper. (Ironi-varning !!).

 

Fotbollens huliganer har skördat ytterligare liv, givetvis står samhället handfallet och få inser att det är samma typ av unga män som ligger bakom fotbollsvåldet som samlas i kriminella gäng och extrema högerpartier. Det är hög tid att skrota fotbollen som företeelse om våldet inte går att stoppa och ingen kan hävda att fotboll är viktigt. (Förbjud unga män mellan 16 och 30 år att vistas bland publiken, den gruppen tillhör det dummaste djur som finns ( läs här! )…jag garanterar att svensk fotboll vinner på förslaget på sikt!).

 

Politiskt blir fördumningspandemin tydligare och tydligare.

Det finns de som medvetet eller omedvetet (på grund av bristande resurser), sprider myter, fördomar, falska siffror och allehanda köksbordspolitiskt hittepå (gnäll) i insändare, s.k. debattartiklar och via falsk politisk propaganda. De säger sig inte vara ”illasinnade”, men oftast är det just det de är. Offren för dessa ”tandlösa gamla rovdjur som väljer enkla byten”, blir främst invandrare och flyktingar.

Man ställer andra främst hävdar man, gamla och unga etniska svenskar skall gå först. Men man saknar helt demografisk information och förstår inte att vi behöver invandring bland annat för att svensken blir allt äldre och vårdbehövande. Man driver myten om att invandringen/flyktingarna är en kostnad (siffran 120 miljarder har nämnts), siffrorna tas ur luften enligt den köksbordspolitiska principen. Bristen på till exempel bostäder har helt andra orsaker och är på inget vis kopplad till invandrings-/flyktingpolitiken, vilket man hävdar.

Myterna är många men är alla krossade vid en lite noggrannare studie:
Flera aktuella internationella studier visar på tydligt positiva tillväxteffekter av invandring. Dessa uppstår bland annat av att invandring bidrar till ökad export, ökad specialisering på arbetsmarknaden samt motverkar kompetensbrist och arbetskraftsbrist. Invandrare har ofta bra utbildning, språkkunskaperna, bra kontaktnät i hemlandet och på sikt ger detta ett bra bidrag till ökad svensk export. Tänker man långsiktigt, inte omedelbart ”kastar yxan i sjön”, så kan till exempel de Syrier vi idag hjälper på sikt hjälpa oss att få deltaga i återuppbyggnaden av landet.
Drygt en tredjedel, 36,6 procent av samtliga invandrade i Sverige har en eftergymnasial utbildning, vilket är ungefär samma andel som för befolkningen i sin helhet, 36 procent. Personer med utländsk bakgrund leder 13 procent av Sveriges befintliga småföretag. Var femte företag som startades 2012 leddes av en person med utländsk bakgrund. Företag som drivs av invandrade har något högre tillväxt än företag i allmänhet. Bland universitetslärare är 25 procent utrikes födda och för läkare är siffran 31 procent.
Majoriteten utrikes födda begår aldrig brott, precis som majoriteten inrikes födda. Det är människor med mindre resurser i mer utsatta situationer som begår flest brott. En aktuell svensk studie visar att utrikes födda och deras barn är marginellt överrepresenterade i brottsstatistiken, men om man tar hänsyn till faktorer som utbildning och inkomst, samt bostadssegregation under barndomen så försvinner brotts-gapet helt för kvinnor och till mycket stor del för män. Polisen ägnar mer tid åt misstänkta brott av invandrare eftersom de är lättare att ”sätta dit”. Invandrare missgynnas i hela rättskedjan. De anmäls oftare än svenskar, fälls oftare, får strängare straff och behandlas sämre inom kriminalvården. Det visar bland annat en rapport av professor Christian Diesen.

Man kan tycka det är ”gulligt” att de som så villigt ställer sig till vänster på normalfördelningskurvan för att följa så kallat ”invandrarkritiska” partier, nu fått ett eget politiskt riksdags-hemman. Men ser man till de negativa konsekvenserna av dessa individers enkla tänkande, så blir bilden mest skrämmande. Studerar man SD lite mer ingående så hittar man en tom och innehållslös påse, vackert blågul på utsidan och dekorerad med nationalism, konservativa slogans kring ”vi mot dem”. Men påsen är inuti helt tom och passar bäst i närmsta pappersåtervinnings-container.

 

Det finns stunder när man önskar att man var en katt!

 

pepsi sover c

 

( Förklarar på förekommen anledning ”Normalfördelningskurvan”. Den s.k. normalfördelningskurvans mittpunkt är vad du kallar ”Mainstream”, de normalbegåvade, de till vänster är de svagbegåvade och de till höger de högbegåvade. Normalfördelningskurvan kan t.ex. användas om alla våra multipla intelligenser. empatisk förmåga m.m., det är alltså en retorisk omväg för att slippa skriva att de som röstar på/sympatiserar med SD är ” okunniga/dumma på riktigt”.
Tar ett förtydligande statistiskt exempel: Betyg. Mellan åren 1966 och 1995 använde man sig i gymnasieskolorna i Sverige (1962-1994 i grundskolan) av det så kallade relativa betygssystemet. Det relativa betygssystemet byggde på föreställningen att kunskapsnivån hos alla som läste samma ämne var normalfördelad (följde normalfördelningskurvan) och att betygen därför också skulle vara det. Betygen sattes på skalan 1-5 där 7 % av eleverna som läste samma kurs skulle få en 1:a, som var det lägsta betyget, 24 % en 2:a, 38 % en 3:a, 24 % skulle få en 4, och 7 % skulle få en 5:a, vilket var det högsta betyget.
De med lägsta betyg står längst till vänster i normalfördelningskurvan…det handlar alltså inte om politisk inställning! ).

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD!, Natur och miljö., Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

45 kommentarer till Sverige, en korrupt liten ”bananrepublik”?

 1. narhvalur skriver:

  LRF är emot stora fåglar, som dom tycker utgör skada på grödan. Det finns dock i det en sanningshalt, men bönder kan lätt söka kompensation.
  Det senaste från LRF är att dom vill minska restaureringen av våtmarker:(((((((

 2. arrami54 skriver:

  …jo, sant och det är tyvärr så att Centerpartiet och LRF …ÄR våra största miljöbusar! ( Se bara på miljöproblematiken kring Östersjön och vilka som främst gynnar övergödning m.m.).

  Må bättre än bra! 😉

 3. narhvalur skriver:

  :)))

 4. pybusa skriver:

  Ge småskaliga ekologiska bönder skattefrihet. Snart har vi ingen matproduktion i landet. Vad ska vi då med ett försvar till exempelvis. Den lede fi behöver bara strypa matfrakten så blir vi rätt magra ganska fort. För en stor del vore det ju positivt till en början.
  Kostnaderna för den skattefriheten kan vi lägga på en ”Fantasilöneskatt”. Allmänhälsan bör ju också förbättras med en sundare kost utan medvetet tillsatta gifter och därmed minska kostnaderna för sjukvården. Men att tänka så långt? Är verkligen vårt styre så korkade som dom verkar? Jag häpnar över handlingsförlamningen hos de vi betalar lön för att få samhället att fungera. Jag vill inte förolämpa med att jämföra dem med djur, det vore en kränkning av djuren. FYYYY FAAAAN!

 5. arrami54 skriver:

  …de ÄR så korkade som det verkar och värre! 😉
  Klok idé att värna småskaligt, ekologiskt och hållbart jord-/skogsbruk via kraftiga skattelättnader. Skatten lägger i på den ”småfeta” och lika dumma medelklassen och de med fantasilöner. När jag läste IPCC:s rapport idag insåg jag att det är bråttom nu….

 6. Eaqhan skriver:

  Bra skrivet, men en sak förstår jag inte. Menar du att SD ligger till vänster?
  ”Man kan tycka det är ”gulligt” att de som så villigt ställer sig till vänster på normalfördelningskurvan för att följa så kallat ‘invandrarkritiska’ partier, nu fått ett eget politiskt riksdags-hemman. Men ser man till de negativa konsekvenserna av dessa individers enkla tänkande, så blir bilden mest skrämmande. Studerar man SD lite mer ingående
  Jag får faktiskt det intrycket. Å andra sidan känner jag dig som en mycket klok person. Kan det vara så att du har uttryckt dig så att du blir lätt att missförstå här? Eller är det bara jag som är trögtänkt?

  /Skvitt

 7. arrami54 skriver:

  …nja, ser ingen risk för missförstånd. Normalfördelningskurvans mittpunkt är vad du kallar ”Mainstream”, de normalbegåvade, de till vänster är de svagbegåvade och de till höger de högbegåvade. Normalfördelningskurvan kan t.ex. användas om alla våra multipla intelligenser. empatisk förmåga m.m. du förstår, det är en retorisk omväg för att slippa skriva att de som röstar på/sympatiserar med SD är ”dumma på riktigt”.
  🙂
  Tar ett förtydligande exempel: Betyg. Mellan åren 1966 och 1995 använde man sig i gymnasieskolorna i Sverige (1962-1994 i grundskolan) av det så kallade relativa betygssystemet. Det relativa betygssystemet byggde på föreställningen att kunskapsnivån hos alla som läste samma ämne var normalfördelad (följde normalfördelningskurvan) och att betygen därför också skulle vara det. Betygen sattes på skalan 1-5 där 7 % av eleverna som läste samma kurs skulle få en 1:a, som var det lägsta betyget, 24 % en 2:a, 38 % en 3:a, 24 % skulle få en 4, och 7 % skulle få en 5:a, vilket var det högsta betyget.
  De med lägsta betyg står längst till vänster i normalfördelningskurvan…det handlar alltså inte om politisk inställning! 😉

 8. Eaqhan skriver:

  Aha!
  Då fattade jag helt fel.

  /Skvitt

 9. arrami54 skriver:

  …jo, att vara politiskt ”vänster” innebär att man står till höger på normalfördelningskurvan! 😉

 10. pybusa skriver:

  Likheterna mellan Stalin och Hitler var väl fler än skillnaderna. En kommunist (Vänster)och en nationalsocialist (Höger). Båda förstatligade och undanröjde motståndare med brutalt våld och försåg sig själva och ” Lika leka bäst ” med enorma resurser . Som jag sagt tidigare. Ingen ”Ism” fungerar utan väl tänkande människor i majoritet. Att då ingen ”Ism” hittills har fungerat måste då bero på………………?????

 11. pybusa skriver:

  Ofrånkomligen får normalfördelningskurvan mig att tänka på vilka möjlighets möjligheter och begränsande begränsningar har (Vi tar under svenska förhållanden) den som står högst upp på kurvan? Helt enkelt en supermega ”Svensson”

 12. pybusa skriver:

  Att vara katt och bara mysa, äta, leka, och vila, helt utan ansvar? Ja Tack!

 13. arrami54 skriver:

  …ja, tänk på din katt och på min lilla Whiskey…bättre kan man inte ha det! 😉

 14. pybusa skriver:

  Å vara snabb, smidig å ha vassa klor och tänder å äta rått kött………..

 15. arrami54 skriver:

  …att stå högst upp, i mitten alltså, är att stå rädd i mitt-filen och aldrig våga avvika, att vara ”supermega” normalt lagom och inte på något sätt sticka ut passar nog många ”Svensson/Johansson”….men inte mig! 😉

 16. arrami54 skriver:

  …båda var maktkåta galningar och mot den typen av ”sjuka” skyddar ingen ism!
  Du har så rätt, majoriteten är mer tyst än tänkande…

 17. arrami54 skriver:

  …personligen vill jag nog ha köttet välstekt! (Och lite grönt till!) 🙂

 18. pybusa skriver:

  Tänk om någon orkade testa gränserna, både uppåt och neråt? För normalkurvan.
  Och plita ner resultatet på papper. Publicera hela dravlet och vänta på effekterna.

 19. pybusa skriver:

  Jojo! En bortskämd katt vore nog skönast. Men det gröna är jag skeptisk till.

 20. arrami54 skriver:

  …studera samhället och du ser resultatet. Vi har ett samhälle med enorma problem framför sig, en gigantisk bostadsbrist, en järnväg som håller på att rasa, ett välfärdssystem som krackelerat, en framtida miljö-/klimatkatastrof, en sjukvård som kommer att stå handfallen o.s.v.
  …vilka har styrt oss hit? Jo en smådum ”mitt-normal” medelklass och politiker som ingenting vill, helt saknar visioner och ingenting vet!

 21. arrami54 skriver:

  …grönt är gott, sallad, morötter, äpplen och sådant vet du!

 22. pybusa skriver:

  Intfan! När man är en köttätande vildkatt. Gärna så där med ränder du vet? Å ca tre meter lång över ryggen. Slug som satan och djävulskt ilsk.

 23. Eaqhan skriver:

  Ja, just det!
  🙂

  /Skvitt

 24. pybusa skriver:

  Fick en kul ide. Föreställ Dig en ” Locka SÄPO dikt ” Jag garvar direkt bara jag tänker på det. Ordet är väl fritt?

 25. Eaqhan skriver:

  Nu förstår jag inte riktigt.
  /Skvitt

 26. arrami54 skriver:

  …haha…nä, då håller man sig helst till mjukdelar och sidfläsk! 😉

 27. arrami54 skriver:

  …måste fråga lite mer exakt vad det är du inte förstår. Bara för att kunna vara tydlig i mitt svar.

  Samhället som det ser ut idag är ju liksom ingen jämlik framgångssaga och vi står nu längre ifrån välfärdstanken än kanske någonsin de senaste 70 åren. Att folkmajoriteten (mitt-Svensson) gjort sitt politiska val tämligen omedvetet och styrt av privatekonomisk, kortsiktig egoism bör också vara tydligt. Marknadsliberala och traditionella höger-skattesänkningar på ca 140 till 200 miljarder skapar inga jobb, ställer inte om samhället i miljö-/klimat hållbar riktning eller skapar jämlikhet… det enda vi fått efter Alliansen är ett ”avreglerat” sönderfall.

 28. arrami54 skriver:

  …jo, att driva med ”Kling och Klangs” högernationalistiska kår kanske kan roa!(?). Men skall du locka fram SÄPO får du nog inte skriva dikter, snarare baka tårtor! 😉

 29. Eaqhan skriver:

  När du skrev ”… de som så villigt ställer sig till vänster på normalfördelningskurvan för att… så förstod jag inte hur du fick in normalfördelningskurvan på en höger-vänsterskala. Men det var ju inte det du avsåg. Istället menade du den normalfördelningskurva man skulle placera in alla elevers betyg på när man införde relativa betyg. Och då blev det ju en annan sak. Och då förstod jag och håller helt med.

  Jag gick i skolan när denna skala infördes. Jag var nog 17 år då, om jag minns rätt. Och redan från första stund insåg jag hur idiotiskt systemet var. Det missgynnar svaga elever. Läraren vet ju hur många som ska få lägsta, högsta och alla betyg däremellan. Si och så många måste få dåliga betyg. Varför ska då läraren lägga manken till för att hjälpa de svaga?

  Ska man ha betyg ska de ju vara relaterade till hur väl man har tillgodogjort sig kursinnehållet och inget annat. De som har svårigheter ska läraren satsa på, de andra kan läraren lägga mindre energi på.

  Ännu bättre är väl att ha intagningspoäng. En elev kan ju ha pluggat på under tiden mellan två läsår.

  I slutänden är ju betygen bara till för arbetsgivaren. Och då kan man ju fråga sig varför bara arbetssökande ska ha ett betyg att visa upp. Den arbetssökande får ju aldrig et betyg på arbetsgivaren! Och så länge det är på det aviga sättet kan man ju fråga sig varför den ena parten ska kunna göra en bedömning när den andra parten inte kan det. Nån rättvisa ska det för fan vara!

  /Skvitt

 30. Eaqhan skriver:

  Jo, det är sant.

  Arbetslöshet åtgärdar man med offentliga insatser och då krävs skatteintäkter. Det finns två mycket bra exempel från historien på hur man fått fart på ekonomin och minskad arbetslöshet genom offentliga satsningar. Båda exemplen är från 30-talet.
  Det ena från USA då man satsade på vägbyggen bland annat för att dra igång ekonomin igen.
  Det andra är från Tyskland och (tyvärr) nazismen.

  Och även fast jag hatar nazismen och Hitler mer än en böld i röven på en cykelsemester, så kan jag inte förneka att de fick fart på ekonomin. Och den var lindrigt sagt mer än usel efter WW1 och alla krigsskadestånd och hyperinflation.

  Hyperinflationen var ett sätt att stjäla från alla som hade en peng på banken. Utan att vara en skatt så blev det ju samma effekt som om man hade höjt skatten rejält. Och så finansierades Tysklands återhämtning, plus att man konfiskerade judars egendom. Det kan också jämställas med skatt eftersom det ju var en statlig inkomst.

  Visserligen ska man fördöma dessa metoder att stärka statens finanser, men det visar ändå att stens finanser måste stärkas om man vill få fart på ekonomin och sänka arbetslösheten och sänker man inte skatterna så som Alliansen nu gör.

  Alliansen är alltså en ren katastrof för Sverige, men en dröm för ett fåtal.

  /Skvitt

 31. arrami54 skriver:

  …sant och skolan är mest en konservativ ”sortering”. Det handlar tyvärr mindre om att utveckla individen och alla dess multipla intelligenser för att få fram harmoniska, kreativa och skapande individer i ordets verkliga betydelse. Jag har upplevt betygssystemens subjektiva skevhet både som elev och lärare under lång tid och ställer mig tveksam till om bra betygssystem överhuvudtaget finns.

 32. arrami54 skriver:

  Delvis sant, båda exemplen, men tittar man på nazisterna var och blev satsningen kontraproduktiv och orsak/konsekvens blev århundradets katastrof.
  Jag tror på en tillväxt-injektion för att ställa samhället och vår livsstil i ett hållbart miljö-/klimatläge. Vi måste satsa på infrastruktur, kollektiva transportvägar för både gods och individer. …och ett massivt bostadsbyggande m.m.
  Evig tillväxt är ohållbart i en ändlig värld och vi har bara en planet. Vi måste satsa på arbetsdelning, sextimmars arbetsdag med sikte på än kortare i framtiden. Konsumtionen måste ner och det vi tillverkar göras hållbarare och helt återvinningsbart. All form av narcissistisk lyxkonsumtion måste bort och vi måste bygga ett samhälle som bygger på ”Jämlikhetsanden” (hänvisar till Richard Wilkinson och Kate Picketts bok/forskning).

 33. Eaqhan skriver:

  Ja, det är tveksamt.

  /Skvitt

 34. pybusa skriver:

  Jo! helt enkelt under svenska relativa förhållanden som råder. Hur många steg klarar megasvenne att tänka? Vilka problemlösningar klarar Hen? Hur självständigt tänkande är Hen? Hur allmänbildad? m.m jämfört med de längst ned på båda sidor. Allt går att mäta. Blir det en hög puckel? Eller en låg?

 35. pybusa skriver:

  Skolan saknar flera grundläggande ämnen som Kreativt tänkande och agerande. Praktiskt flerstegsanalyserande, som exempel. Teorier lär vi oss samtidigt som vi utför verkliga praktiska saker. Jag lärde mej som exempel, pi när jag sydde ett runt fodral i vuxen ålder. INTE i skolan. Praktik i kombination med kort introduktionsteori snabbar på inlärningen. Exempelvis ett språk. Använd ett nytt språk i din vardag så lär du mycket fortare. Teori är bara en introduktion till kunskap. INTE ett huvudämne.

 36. arrami54 skriver:

  …exakt och skolan lever alltför mycket kvar i den gamla klosterskolans principer. Skolan måste bli en integrerad del av samhället i övrigt och drivas av kreativa individer som förstår engagemangets ärliga drivkraft och som verkligen är pedagogiska ledare. Hur många rektorer har vi idag som borde stå på en skyddad verkstad istället för att leda skolor?

 37. pybusa skriver:

  Troligen ca 95%. Ännu lägre i områden som drabbats i generationer av utflyttning. Här går rykten om att en skola med en utsocknes rektor får mindre medel bara för att rektorn är utsocknes.

 38. arrami54 skriver:

  …tror du vet svaret! 😉 Tyvärr är inte den svenska och i grunden Lutherska tystnads, lydnads och plikt-kulturen byggd på annat än snälla lydiga små slavar. Så oavsett puckelns form får du bara en variant av samma trista bild av likformighet och oförmåga till flerstegstänkande. Vana och tradition är oerhört farliga former av ”vännen” bekvämlighet.

 39. arrami54 skriver:

  …skulle inte förvåna om ryktet är sant.

 40. Eaqhan skriver:

  Kontraproduktiv, så skulle jag inte vilja uttrycka mig eftersom det leder tankarna till att metoden ledde till krig och förintelse. Metoden var istället förutsättningen för krig. Förintelse hade de kunnat utföra ändå.

  /Skvitt

 41. Eaqhan skriver:

  🙂

  /Skvitt

 42. arrami54 skriver:

  ..vi använder orden kanske lite olika, jag använde ordet kontraproduktivt eftersom vi vet att tanken var krig (revans) från början.

 43. Eaqhan skriver:

  Javisst, och i den meningen var det ju i högsta grad produktivt.

  /Skvitt

 44. Du behöver inte publicera detta om du inte absolut vill det. Jag skriver det till dig för vargarnas väl. Meditera gärna i samband med att du svarar, speciellt om du känner att det kommer ilska. Se den som en signal om att du kanske missförstått något du trodde du förstod!

  Märk väl att mina frågor inte innehåller några aggressiva ord alls. Sanningen som frågorna söker är inte ute efter att skada, men att hjälpa naturen och vargen också.

  1. Du skriver att vi behöver invandring bland annat för att svensken blir allt äldre och vårdbehövande.
  a. – Jag trodde vi hade arbetslöshet i Sverige. Är den borta nu?
  b. – Menar du att äldrevård av gamla damer och män ett jobb som passar bra för invandrade muslimska män?
  c. – Eller menar du att muslimska kvinnor ska göra detta jobb istället för att föda barn till den muslimske mannen?
  d. – Hur tror du att fler konsumerande människor kommer gynna vargen?

  2. Du menar att bristen på bostäder har helt andra orsaker och är på inget vis kopplad till invandringspolitiken.
  a. – Menar du att invandrare inte behöver bostäder?
  b. – Duger tältläger i vargtäta områden?
  c. – Röstar du på ett parti som de facto kommer leda till byggande av fler bostäder?
  d. – Hur tror deu fler bostäder med fler människor kommer gynna vargen?

  3. Du menar att flera aktuella internationella studier visar på tydligt positiva tillväxteffekter av invandring.
  – Hur tror du att mänsklig tillväxt gynnar naturen och vargen?

  4. Du menar att invandring bidrar till ökad export.
  – Hur kommer ökad export av våra naturresurser gynna vargen och naturen?

  5. Anser du att invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken?

  6. Är det inte så att av människor som är kriminella i högre andel väljer att byta land då de annars är punktmarkerade av polisen i sitt hemland?

  7. Är det inte så att den sociala dumpningen som pågår inom EU leder till ökad kriminalitet i socialgrupp 3 där invandrare av naturliga skäl, ex. språksvårigheter och diskriminering, är överrepresenterade?

  8. Är det inte så att överdriven kapitalism leder till mer kriminalitet?

  MVH
  Martin

 45. arrami54 skriver:

  Att jag inte behöver publicera kommentarer är jag medveten om, men ren artighet och respekt kräver nästan att ett svar kommer. Utan aggressivitet vill jag hävda att kommentaren och frågorna andas lite ”flummigt oförstånd och mycket enkla tankesteg” trots den hävdade vetenskapliga vinklingen.
  För att underlätta för läsare och Martin ställer jag upp svaren med frågorna först:

  ”1. Du skriver att vi behöver invandring bland annat för att svensken blir allt äldre och vårdbehövande.
  a. – Jag trodde vi hade arbetslöshet i Sverige. Är den borta nu?
  b. – Menar du att äldrevård av gamla damer och män ett jobb som passar bra för invandrade muslimska män?
  c. – Eller menar du att muslimska kvinnor ska göra detta jobb istället för att föda barn till den muslimske mannen?
  d. – Hur tror du att fler konsumerande människor kommer gynna vargen?”

  Vad det gäller vargen är den en symbol för kravet vi har att ta ansvar för naturen, miljön generellt och dess överlevnad. Detta utan girig hänvisning till kortsiktig vinst och ett djur som det pollinerande biet/humlan är kanske viktigare om vi ser till vår överlevnad. Men även varg och övriga rovdjur har en viktig funktion och rätt att leva bredvid oss, så det glädjer mig att ”Vetenskapliga partiet” tar den hänsynen.
  Frågan är hur vi konsumerar, inte att vi gör det. Människan har alltid konsumerat och lär alltid göra så. Det är onödig konsumtion av dåliga varor som varken håller eller är miljövänliga vi skall bort ifrån. Det går t.ex. att bygga vitvaror och möbler som håller långt längre än dagens.
  Arbetslösheten är inte borta och kommer aldrig att vara noll. Problemet är den konstruerade massarbetslösheten och den kan vi bygga bort. Det behövs nyanställas mängder med personal inom offentlig sektor, som t.ex. åldringsvård/vård. Det saknas ca 225 000 undersköterskor, ca 35 till 40 000 sjuksköterskor och annan personal som barnmorskor och läkare. Skolan behöver som bekant fler lärare och allmänt fler vuxna. Behovslistan är lång och problemet är lämplig och rätt utbildad personal.
  Nej jag tror inte muslimska män står på kö för att jobba inom åldringsvården, lika lite som kristna män köar för att jobba där. Martin och Vetenskapliga partiet tycks ha missat att det handlar om lågavlönade kvinnojobb, någonting vi givetvis måste komma bort ifrån. Jag står frågande inför Martins tro att den muslimska kvinnan bara föder barn? Det tycks mig som om ”partiet” gått på skrönan om Eurabia och att muslimerna kommer hit för att ta över via ett intensivt barnafödande?

  ”2. Du menar att bristen på bostäder har helt andra orsaker och är på inget vis kopplad till invandringspolitiken.
  a. – Menar du att invandrare inte behöver bostäder?
  b. – Duger tältläger i vargtäta områden?
  c. – Röstar du på ett parti som de facto kommer leda till byggande av fler bostäder?
  d. – Hur tror deu fler bostäder med fler människor kommer gynna vargen?”

  Bristen på bostäder handlar om att det byggs för få bostäder och att dagens bestånd ses mer som en investering än ett grundläggande behov alla har rätt till. Se svensk grundlag (regeringsformen). Att komma bort från bostadsbristen och att miljö-/energisanera nuvarande bestånd är enormt viktigt för en positiv omställning till ett grönt och hållbart välfärdssamhälle.
  Givetvis behöver alla, även invandrare och flyktingar bostäder! Bostadsbyggandet minskar arbetslösheten, ger jobb och genomför vi skyndsamt en arbetstidsförkortning samtidigt kommer arbetslösheten att ligga kvar på en låg nivå.
  Ja, jag röstar på ett parti som kommer att minska bostadsbristen och göra samhället grönare, jämlikare och hållbart utan att skrota välfärdstanken…att alla har rätt att färdas väl genom livet!
  Vargen skiter nog i våra bostäder, de fixar sina egna och jag ser överhuvudtaget ingen konflikt mellan mänskliga bostäder och vargbeståndet. Sen tycker jag frågan om ”tältläger” verkar långt bortom allt förnuft. Vem bygger tältläger i det kalla Sverige? (Att vi tvingar in människor i totalt utanförskap är bara sadism och bör omedelbart stoppas!)

  ”3. Du menar att flera aktuella internationella studier visar på tydligt positiva tillväxteffekter av invandring.
  – Hur tror du att mänsklig tillväxt gynnar naturen och vargen?”

  Det finns bevisade tillväxteffekter av invandring och på lite sikt vill jag bromsa tillväxten för ett hållbart långsiktigt samhällsbygge. Det handlar om en kombination av utbildning, tillfällig omställningstillväxt och arbetstidsförkortningar, ökad energieffektivisering, besparingar och grön energi. Dagens ekonomiska tillväxthysteri gynnar ingen på sikt!

  ”4. Du menar att invandring bidrar till ökad export.
  – Hur kommer ökad export av våra naturresurser gynna vargen och naturen?”

  Satsar vi på hållbar miljöteknologi så gynnar en ökande export alla på sikt.

  ”5. Anser du att invandrare är överrepresenterade i brottstatistiken?”

  ”Den absoluta majoriteten utrikes födda, precis som den absoluta majoriteten av inrikes födda, begår aldrig brott. Brott ska alltid bekämpas och den ansvarige ska ställas till svars. Men när en enskild person som invandrat till vårt land begår brott är det inte rätt att skuldbelägga hela gruppen utrikes födda.

  Det finns en viss överrepresentation bland utrikes födda i brottsstatistiken som beror på många faktorer. Det handlar bland annat om socialt utanförskap och att det är många unga män som kommer till Sverige (unga män är generellt överrepresenterade i brottsstatistiken).

  Dessutom finns det alltid en stor osäkerhet i statistik om kriminalitet. Många brott anmäls aldrig och många av de brott som anmäls klaras inte upp. Ett sätt att försöka mäta och jämföra över tid och mellan länder är enkätundersökningar där de svarande får uppge om de utsatts för brott det senaste året. I statistik som Brottsförebyggande rådet hänvisar till sticker Sverige inte ut jämfört med länder som har lägre invandring. Det är lika många eller fler som uppger att de har utsatts för brott i en del länder med lägre invandring till, t.ex. Danmark.”

  ”6. Är det inte så att av människor som är kriminella i högre andel väljer att byta land då de annars är punktmarkerade av polisen i sitt hemland?”

  Det vet jag inte och jag står frågande inför frågeställningen. Generellt är inte invandrare mer brottsbenägna än svenskar och svaret ligger i det faktaunderlag du fick i svaret under fråga 5. Punktmarkering är en polisiär taktik jag inte tror används i så många länder. Svensk polis använder den mot organiserad brottslighet. Din fråga andas rasistisk rädsla, ingenting annat!

  ”7. Är det inte så att den sociala dumpningen som pågår inom EU leder till ökad kriminalitet i socialgrupp 3 där invandrare av naturliga skäl, ex. språksvårigheter och diskriminering, är överrepresenterade?”

  Social dumpning pågår även i Sverige, många sjuka och arbetslösa har tvingats till försörjningsstöd, fattigdom och utanförskap. Har brottsligheten ökat?

  ”8. Är det inte så att överdriven kapitalism leder till mer kriminalitet?”

  Personligen anser jag att ”överdriven kapitalism” är kriminell i sig om man ser till konsekvenserna.
  Att vi t.ex. accepterar vinter i välfärden är ett hån mot förnuft och känsla för andra. Det vi behöver är en hård och konsekvent blandekonomi som inte accepterar negativa miljökonsekvenser och social utslagning.

Kommentarsfältet är stängt.