Liten Putin i fjällskog gick, rosig kind och regnbågsblick…

 

Det är med en viss avsmak man följer händelseutvecklingen kring Rysslands annektering av Krim. Det vi ser är korrupt maktspråk som ingenting har med demokrati och folkrätt att göra. Jag är tämligen övertygad om att Putin och Ryssland kommer att ångra sig, risken för krig tror jag är liten, även om den finns här och där…men ekonomiskt lär Putins/Rysslands nationalistiska vansinneslek straffa sig. Vad som däremot roar mig är det retoriskt ironiska parodi-”krig” som utbrutit. De bilder SvD visar är oerhört komiska och träffande. (Idén till rubriken hämtade jag här! ).

 

Putin6

Björnen rusar glatt hem med sidfläsket sittande på ryggen ” – Det vankas färskt fläsk till middag!” …brummar han nöjt!

Putin1NY

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Liten Putin i fjällskog gick, rosig kind och regnbågsblick…

 1. pybusa skriver:

  Putin?! Galjonsfigur och medskapare/upprätthållare av likasinnade galjonsfigurer. Vid en djupare utfrågning så skulle de troligen bli svarslösa och ta till vapen. Dom är bara en organisation av ”Mer vill ha mer” Utan att veta varför de vill ha mer. Bristen på långtidstänkande är ofattbar och skrämmande. De är tragisk och sorglig länk en i en kedja av dårskap vars tydligaste tecken är kortsiktighet och girighet. Vad är deras mål? TOKJÄVLARNA!! Som vi sa i Lappland. Det verkligt mystiska är att inte den naturliga utvecklingen utraderat sådan egenskaper. Tydligen har den egenskapen varit framgångsrik. Hallejuja!

 2. arrami54 skriver:

  …exakt! Giriga, korrupta ”mer vill ha mer”-figurer som inte bryr sig om någonting utanför ”Jagets” ynkliga lilla bubbla.

 3. pybusa skriver:

  Den stora och avgörande frågan är hur det gick så här snett? Går det att ta bort problemet långsiktigt? Utan konsekvenser för dig själv här och nu. Vad är priset för att få till en slutgiltig lösning?

 4. pybusa skriver:

  Vaknade med skräck och klarvaken blick! Ser i historien som mönster att alla globala ekonomiska världskriser slutar med blodigt krig. Därefter går ekonomin upp ett antal decennier med bräcklig fred, med minskad orderingång, till att med tiden utvecklas till en ny ekonomisk kris som löses med ett nytt resursomsättande krig med ökad orderingång. Ökad förbrukning är målet. Tjolahopp! Smartheten vinner inga segrar.

 5. arrami54 skriver:

  …det finns ingen lösning, girighet, korruption, maktbegär m.m. följer och har alltid följt djuret homo sapiens (den ”visa” människan).

 6. arrami54 skriver:

  …exakt, du kan din historia. En ekonomisk ”drivkraft” för de outvecklade är och har nog alltid varit vapenindustrin. Alltsedan människan blev bofast har hierarkins makthunger, ren girighet m.m. orsakat krig. Det handlar om primitiva reaktioner styrda av revir- och stamtänkande (idag är ordet: nationalism). Den cyniska psykopaten som är rik och mäktig nog att klara sig undan våldet har alltid använt krigets destruktiva kraft för att få ”fart” på de ekonomiska hjulen.

 7. tant grå skriver:

  Jag vill klicka på gilla-knappen, för både inlägg och kommentarerna. Nu hetsar makterna för vinnings skull.

 8. arrami54 skriver:

  …exakt, de hetsar för vinnings skull!

Kommentarsfältet är stängt.