Sveriges Radio och Soran Ismail.

 

När jag svävar ut i min egen fina idealism och i fördömandena av Sverigedemokraterna inser jag allt oftare att det inte bara är en partiledning och några riksdagsmän som jag dömer ut.

Jag dömer också ut och idiotförklarar stora delar av den nya svenska underklassen.skriver Mats Svegfors i Aftonbladet debatt.

Ingenting kan vara felaktigare, man måste skilja på sak och person(/grupp). Att döma ut en främlingsfientlig och rasistisk ideologi är en demokratisk skyldighet, eftersom ideologin i grunden är ett hot mot demokratin. SR:s beslut att exkludera Soran Ismail under valåret är fegt och ryggradslöst, ingenting annat.

Herr Svegfors missar också någonting ytterst väsentligt i sin retorik kring ”underklassen”, nämligen hur den skapades av Sveriges tysta mentala ”underklass”, de giriga små själar som klättrade uppför stegen för tjugo till trettio år sedan och nu lite ”högfärdigt” blickar ner på ”folket”. Hade idén om välfärdsstaten gynnats och inte raserats, så hade inte de unkna rasistiska tongångarna fått en så stark spridning.

Ett av SR:s uppdrag är att motverka rasism, och eftersom detta är Sorans främsta sysselsättning (och han gör det bra!), blir beslutet än mer inkonsekvent. Det ligger klart i SR:s demokratiska riktlinjer att ”ta avstånd från rasism, våld, brutalitet och diskriminering”.

Att hylla falska etiska landskap likt SD:s, som mest liknar svenska kalhyggen, är destruktivt och demokratiskt kontraproduktivt. Kalhygget/”föryngringsytan” ger endast raka linjer av Gran på var tredje meter, destruktiva monokulturella områden som biologiskt gett över 1700 rödlistade organismer (fauna/flora) i Sveriges natur….SD ger exakt samma negativa konsekvenser för vår (sociala) kultur och är i grunden ett hot mot demokratin. SD ÄR en nationell skam och att stå tyst visavi dem är än mer skamfullt!

Att stå tyst (neutral) inför SD:s främlingsfientlighet, med hänvisning till ”opartiskhet” är bara fegt och ryggradslöst…

Tystnad inför rasism, främlingsfientlighet och fascism, är de demokratiska evertebraternas förhållningssätt. Tystnad har aldrig byggt demokrati, bara gynnat ondskan och de som vill ha en allmän ”kunglig” tystnad i SR är verkligen ute på tunn is! SR:s ledning verkar mest inkonsekventa, hysteriskt förvirrade… …(risken att få Per Gudmundson som programledare är därtill högst försumbar, men vem vet, han kanske både roar och oroar? Perspektivet bör även vara etiskt, inte bara egots retoriska navelskådning och P Gudmundson är INTE Soran!).

(…allt ”strul” på SR är kanske en effekt av påtvingat mentalt kalhygge? Eller en effekt av den pågående fördumningspandemin, en intellektuell motorsågsmassaker, en tankeförmågans och etikens härdsmälta?).

 

 

Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.”

Martin Luther King

 

 

(…fortsätter min bloggpaus, trots detta avbrott!).

de brinner för sitt hat

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sveriges Radio och Soran Ismail.

 1. Arne skriver:

  Soran har inte i SR att göra med sina förfärliga åsikter så där har Sveriges Radio gjort alldeles rätt. Men en viktigare fråga är väl snarare vad han gör i Sverige när han är så missnöjd. Varför inte flytta till något annat land i stället för att reta upp svenskar?

 2. arrami54 skriver:

  ”…förfärliga åsikter?”
  Tycker tvärtom att han har hög moral, sköna åsikter, helskön och lagom ironisk humor, visar sina rasistiska fienden respekt m.m. Skulle alla SD-”Arne” vara som han så skulle Sverige vara ett riktigt bra land!
  Dina ord är förvånande torftiga, men jag inser att de längst till vänster på normalfördelningskurvan nu har fått ett alldeles eget parti!
  Man känner mest bara avsmak och skam när man läser en del av de etiskt ynkligastes retorik: http://www.dn.se/sthlm/m-politiker-halla-du-korkade-zoran-ismail/

  Sverige böjar bli hemvist för ekonomismens mer vanvettigt oetiska cynism, Kristian Gidlunds ord träffade så rätt: http://www.aftonbladet.se/debatt/article16207536.ab

  Det är mest bara tragiskt att se utvecklingen…och vilka som marscherar främst och förstärker den cyniska fördumningspandemin vet vi alla.

Kommentarsfältet är stängt.