Skamliga själar…

 

Det finns en hel del skamliga själar inom arten homo sapiens och det står helt klart att vi är alldeles för många. Studerar man mänskligheten objektivt finns det bara ett svar på hur planeten och övriga livsformer kan överleva. Att hoppas på att kunskapen, insikterna och anpassningsförmågan till ekologiska grundkrav skulle kunna nås inom arten, är enbart naivt.

Demokratin är en falsk chimär, liksom ”Gud” och det enda mänskligheten egentligen sysslar med, bredvid sin biologiska överlevnadsstrategi, är att sprida retoriska lögner för att skydda egoistiska små revir.

Ett uppenbart tydligt exempel i mängden är Jägarförbunden. De vill ta bort rätten att överklaga, vilket skulle bli förödande, både för demokratin, våra internationella avtal/förbindelser och för rättssystemet.

Men det formligen kryllar av skamliga djur av båda könen, i princip oavsett vilket område man studerar. Vi är mest motsägelsefulla lögnare rakt igenom…

En bloggare jag ofta läser pekar på ett av dessa djur. Ni hittar samma typ av lögn-buren skamlig”själ” här.

Rasism, liksom exkluderande främlingsfientlighet (Vi mot dem- tänkandet) är vardagsmat världen över. (”Ursäkten”, att Rumäniens diplomat är ”korkad” täcker inte in sanningen. ”Korkade” själar är därtill oftast korrupta och rasistiska!).

Tyvärr har vår negativa påverkan, på varandra, på vår planet, gått så långt att vi idag mest,som art, kan liknas vid en malign cancer (ekonomism) som sprider sig över hela vår planet. Ingen tänkande människa kan värna sig mot faktum …nämligen detta, att det ligger inget hot i ordet pandemi, idag inger ordet snarare hopp. Speciellt hoppfullt blir ordet om det kopplas till orden virus och ”specifik art”.

 

Världen skulle varit en underbar plats om det fanns ca 25 till 35 miljoner homo sapiens och då skulle alla övriga organismer också haft en chans

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i ...det är om hösten drömmar dör..., Allmänt om politik., Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Skamliga själar…

 1. pybusa skriver:

  Min ilska över övergreppen mot samtliga livsformer som vissa former av vår egen art utför på detta jordklot får mej att önska en identifiering och slutgiltig bedömning, och förhoppningsvis avslutande lösning av dessa defekta giriga enlivslevare och en ännu högre önskan att öppna gamla historiska, falska, stängda semesterläger där några byggnader utan utsikt, med med bara ett litet titthål som insikt, öppnas och restaureras och för ändamålet väl sammansatta grundämnen får ta samma väg som Tomten sägs taga med presenter till vår traditionella glädje och mysiga trygghet. Önskningar brukar tyvärr vara bara, önskningar. Att sätta sej själva på en sån hög piedestal att man tror att man kan komma undan med ett så naturvidrigt livsförgörande beteende som dessa patologiskt, ofattbart sjuka individer, hoppas jag vi tar tag i, i majoritet. Jag tillhör tyvärr inte majoriteten. Jag tänker på kommande och förekommande generationer. Det har jag inte valt, att bli en som tänker längre en mitt eget korta liv, jag rår inte för det. Dårarna har inte en funderat över vad tid är. Tusentals generationer har levt före oss och tusentals generationer kommer KANSKE att leva efter oss.
  Vad jag undrar över är? -Vad ska dom ha makten och rikedomarna till? Är det för att dölja något? Om så är? En fin bil? flotta villan? Prestige? Får dom inte mittenpartiet att resa sej ( ni vet centerpartiet) den dinglande saken som främst används som utsläpp för onyttiga rester från vår kropp. Jag har sett att många av dom ser det motsatta könet som en statussymbol, silicon är här ingen nackdel. och kanske att slutmål? Så all deras vidrighet kanske bara beror på att dom har så mycket fattningsförmåga att dom inser att ingen intelligent kvinna ens vill ta i deras slapphet, inte ens med verktyg.
  Dom kallar ofta sig själva för ”Skapelsens krona”. Kraftiga vräkiga symboler verkar vara ett av deras livsmål. Höga torn i olika former och tinnar, förgyllda symboler och höga lägen är bara ett patetiskt försök att dölja en livsform utklädd till människa som är mindre värd än vad som helst som är vad vi kallar litet, eller ingenting. Det ligger nog en del ledtrådar i Freuds teorier.
  Till er som tar åt er får jag hälsa
  ”Må er död bli plågsam och extremt utdragen och era själar vandra vid medvetande i all evighet och läsande era egna regelverk, regeldokument, lagar och statsbildningar med gränssättningar, och fantasiromaner, AMEN!

 2. arrami54 skriver:

  Det var ord! Men jag håller med dig. Tyvärr lär inte mycket hända förrän de första riktigt stora katastroferna är ett faktum. ”Skapelsens krona” har målat in sig i ett hörn, vad som sker först vet ingen, men vi står inför gigantiska problem med vattenförsörjningen, det har redan gått långt: http://www.theguardian.com/environment/2014/feb/09/global-water-shortages-threat-terror-war
  Vi måste lösa problemet med överfiskning, att vi skapat fem öar av delstaten Texas storlek i våra oceaner av plast som endast bryts ner till mindre partiklar och dödar fisk, fåglar, däggdjur…
  Vi måste sluta släppa ut alla de farliga kemikalier, ca 150 000 olika, som vi idag förgiftat alla jordens biotoper med…o.s.v. …o.s.v…

  Ja, du vet!
  Antagligen löser vi saken omedvetet via framtida svårigheter till reproduktion, förgiftning och resistenta bakterier/virus…eller så startar vi krig i vanlig ordning. Tyvärr drabbar även krigen miljön och övriga livsformer.
  Eller så börjar vi tänka och agera medvetet hållbart, långsiktigt…med tanke på kommande generationer.
  Men personligen är jag INTE speciellt hoppfull!

  Må bättre än bra P! (Ändå!)

 3. Se det positiva! Med Birger Schlaug är vi åtminstone fyra som förstår vad som måste göras. Det gäller bara att samverka positivt för att nå resultat. När tillräckligt många av oss samverkar effektivt kommer det en ketschup effekt. Positivitet är resultatet av rätt mental aktivitet. Tack på förhand för att ni samverkar. Se små meningskiljaktigheter som en krydda för att få med oss fler!

 4. arrami54 skriver:

  …fyra av en befolkning på ca 7000 000 000 globalt sett! Du är optimist! 🙂
  Mänskligheten lär reagera rätt först efter katastrofen.

 5. Låt mig citera Margaret Mead:
  ”Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.”

  Eller om jag får göra texten positivare med hjälp av Louise Hays principer samtidigt som jag översätter den:

  Var säker på att även en liten grupp medvetna engagerade människor kan förändra världen. Faktum är att det är det enda som alltid lyckats göra det.

  Är det faktiskt inte så? Har hon fel eller har jag fel?

  Jag tror att om du och Birger Schlaug och ex. Trulpen gick in i Vetenskapliga partiet så skulle det kunna förändra Sverige och kanske hela välden ganska snabbt och även att vargen då skulle få finnas och leva lyckligt i många av våra skogar.

 6. pybusapy skriver:

  Individuellt så tycker vi synd om den vi kan se i vitögat. Men naturen tycker inte synd om någon individ eller ras. Ungefär på det från fjärde till det sjätte penetrerade bubbelskalet existerar inte individuell humanism och personligt tyckande. Eftersom allt liv inklusive oss själva som ras visar och bevisar att vi som stort begår sinnessjukt galna handlingar mot det övriga livet som vi är beroende av för ett undvika Armageddon och Juggernaut. Paradoxen är så djup att det inta går att beskriva med det vi kallar ”Lyrik”. Det kortsiktiga tänkandet! som med och vad vi lärt oss av de troende med rätta den rätta humanismen, och vänligheten och medtanken om våra ” Medmänniskor” fungerar tillfälligt den tid vi har i varje individuellt liv ser vi som självklart. men ur övriga livsformer synpunkt så ser jag en önskan om en brutal decimering av antalet människor på Tellus. Demokratisk sett om samtliga livsformer kunde tala så misstänker jag att mitt ”Alltlivsparti” skulle ge mig en kraftig majoritet av röster. Om vi då får vi ge Elefanter, Vargar, Humlor, Laxar och Älgar rösträtt. Jag kan ju vara på helt fel spår? Rätta mig då! Glöm inte att det tydligaste tecknet på sann dårskap är det begränsade enstegsegolivstänkandet och kreativitetsbefriade giriga tänkandet. En dåre reflekterar inte. Bara existerar som en liten havererad länk i livets kedja.

 7. arrami54 skriver:

  Varför gå med i ett parti som är sämre än liggande etablerade alternativ? Får jag föreslå dig främst V, men också MP! 😉

Kommentarsfältet är stängt.