GreenWar?

 

Vi är alla (förhoppningsvis) överens om att vi ogillar och motarbetar alla former av tvång, våld mot medmänniskor. Våldtäkt och mord som två givna exempel!

Vi kan acceptera våld i nödvärn och det våld polismyndigheten tyvärr ibland tvingas tillgripa (om det inte går överstyr och överdrivs). …men ibland kan jag inte undvika frågan: ” – Varför accepterar vi onödigt nöjesvåld mot djur?”

…och jo, det pågår en mängd nöjesmord visavi våra medresenärer i tiden, både fullt medveten jakt och omedvetet dödande.

Frågan: ” Är det verkligen fred vi vill ha, till varje tänkbart pris? ” växer fram i mitt medvetande då och då. Jag börjar bli djävligt trött på hyckleriet, pälsindustrin, rovdjurshat, lim-stickor (se mitt förra inlägg) m.m. (Ursäkta kraftordet!).

Man har börjat bekämpa tjuvjägare i Afrika och t.ex. Indien med våld. Ett rent nödvärn för att skydda utrotningshotade djur. ( I Sverige sägs det bedrivas en kamp mot tjuvjägare, men det stannar vid ”sägs det”, eftersom jakten skyddas av starka intressen. Bland nöjesjägarna hittar vi både ”kungligheter”, industripampar, politik-pampar och rättssystems-pampar…så aktiviteten stannar givetvis vid ”sägs det”).

På andra håll uppmuntras tyvärr jakten och skyddas av myndigheterna via retorik kring tradition och ”guld”. Australiens myndigheter jagar Vithaj, i Japan och Danmark (Färöarna) jagas Delfin o.s.v.

I Kanada skjut mängder av Bobcats och andra djur, för att bäras som lyxpäls på ”paranta damer i guldets nobless”, de vill vissa sig lite finare, dessa damer. Men det de uppvisar är en mental etisk och empatisk fattigdom.

 

 

Bobcat/Rödlo (Lynx rufus) är ett nordamerikanskt lodjur, nära släkt med vårt europeiska lodjur och bär pälsen långt snyggare än kvinnliga homo sapiens, så låt pälsen stanna där den bärs naturligt. Detsamma gäller övriga pälsdjur, inklusive hundar och katter.

Bobcat2

 

Att se dessa enorma rader med skinn från Bobcats och veta att de skall bli statuskläder väcker bara ren vrede hos mig.

 

fur-3

 

Samma vrede som mot de renägande samer som har noll känsla för naturen, de vilda djuren och då främst rovdjuren. Det skjuts mängder av rovdjur i norra Sverige under principen S.T.G (Skjut, Tig och Gräv).

Vilhelmina Södra Sameby har återigen lämnat in en ansökan om skyddsjakt på den riksbekanta Junseletiken och hennes nya partner, en varghanne från reviret i Siljansringen i Dalarna. Den 28 januari lämnades ansökan in till länsstyrelsen i Västernorrland, som vidarebefordrat den till Naturvårdsverket, som nu handlägger ärendet.

I ansökan uppger Vilhelmina Södra Sameby att man hittat sju (7) rivna renar och framför därutöver sedvanliga argument om att varg och rensskötsel inte är förenligt och att man kräver att vargparet avlägsnas från samebyns vinterbetesmarker. Ansökan avslutas med att ”Samebyn kan inte längre tolereras att vargreviret får finnas inom samebyns betesområde”.

Svenska Rovdjursföreningen anser
Att det inte kan styrkas att vargarna orsakar oöverstigliga skador för rennäringen och vi bevakar ärendet noggrant.

Att innebörden av en ekonomiskt, socialt och ekologiskt bärkraftig rennäring
måste innebära att renskötseln, som bedrivs över halva landets yta (54%), måste tolerera en viss samexistens med varg och att samhället, tillsammans med näringen bör utveckla formerna för en sådan samexistens bättre. Samebyarna ersätts av staten för förekomst av rovdjur och ersättningen avser att både ge incitament till förebyggande åtgärder och täcka in de förluster som rovdjuren orsakar näringen.

 

Samebyarna får förlustersättning från staten, för att de skall få denna så måste kravet om samexistens lyftas fram. Den svenska vargen behöver invandrade vargar från Finland/Ryssland för att stärkas genetiskt och överleva på sikt. Den svenska staten (vi) måste ge samerna ett ultimatum, acceptera rovdjuren, som Varg, Lodjur, Björn, Järv, Fjällräv, Kungsörn m.fl eller förlora allt ekonomiskt stöd.

 

Samma krav skall resas mot Sveriges fårhållare, stängsla rovdjurssäkert, skaffa herdedjur, bevaka/skydda era djur, annars inga ersättningar/bidrag från staten. Samma krav mot landets nöjesjägare, Älg-/Rådjursjägare m.m. Ni får motverka tjuvskyttet och acceptera att rovdjuren beskattar ert revir, annars bör markägare där tjuvjakt förekommer förlora all rätt till jakt, uthyrning av jakt-revir m.m. Vet man, via t.ex. länsstyrelsens personal att jaktbrott begåtts på ett område, så bör alla som jagat där förlora sin vapenlicens om inte den skyldige erkänner/hittas. Det får bli slut på naivt ”medhårs-smekande” nu!

Mänskligheten bedriver på många håll och sätt, ett GreenWar mot naturen och våra vilda medresenärer i tiden. Det får bli ett slut på detta nu och även om jag gillar den opinionsbildning och kunskapstillväxt många organisationer arbetar med, som Greenpeace, SNF, WWF, Svenska Rovdjursföreningen m.fl, så gillar jag också den lite tuffare organisationen Sea Shepherd:  http://www.seashepherd.org/cove-guardians/

 

…och snart får vi, av nöd, eventuellt se en ny organisation bildas, hoppas jag…

greenpeace_big war

 

 

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till GreenWar?

 1. Wolf is my Soul skriver:

  Jag retar mig också VÄLDIGT mycket på samerna och deras klagomål! Hur kan de ens förvänta sig att inte deras friströvande renar utgör ett ”billigt” mål mat för ett vargpar. Samtidigt är det ju ingen hemlighet att de får monetär kompensation av staten för varje riven ren. Vargen SKA få lov att existera i vårt land. Samerna får finna sig i det eller hålla sina djur inhägnade istället.

 2. arrami54 skriver:

  …exakt. Och det är tragiskt att de kallar sig naturfolk när de hamnat så i obalans med naturen, biodiversiteten och rovdjuren. Mina ord gäller de renägande och rovdjurshatande samebyarnas hållning.

 3. arrami54 skriver:

  Tack. 😉

 4. Ping: Det är inte värt priset! | Varghjärta

 5. pybusa skriver:

  Att vara rädd för Vargen? Är inte det en saga? Om det är verklig rädsla? Då är det ingen sund rädsla. Det är paranoia. En sjukdom som bör behandlas. Frågan är hur man behandlar så många. Har vi så stora dårhus? Globen kanske räcker till? Men jag tvivlar.

 6. arrami54 skriver:

  …rädslan för Varg är en retorisk ursäkt, en ren lögn…bara för att åter få utrota vargarna i Sverige!

Kommentarsfältet är stängt.