Vidrig politisk inställning till ett reellt hot!

 

Kemikalier är inget folkhälsoproblem.” deklarerade ”Alliansens” miljöminister och krävde att riskerna mörklades:

Ett otäckt förmynderi och krav om tystnad från våra Allianspolitiker för att skydda och gynna kemikalieindustrin och den pågående miljöförgiftningen? Svaret är tyvärr, ja!

Vad är det för korrupta politiker vi har som försöker tysta vetenskapsmän, seriösa forskare och utsätter våra barn för uppenbart medvetna hälsorisker?:

Ethel Forsberg, då generaldirektör för Kemikalieinspektionen, har kallats till möte på miljödepartementet vid Tegelbacken i centrala Stockholm. Andreas Carlgren har under sina första år som miljöminister deklarerat att han inte prioriterar kemikaliefrågan. Men det är först när hon hör orden, som Carlgrens statssekreterare fäller, som hon till fullo förstår departementets hållning.

Jag blev bestört över bristen på insikt. Samtidigt fick jag rådet att inte ta ytterligare initiativ på området, säger Ethel Forsberg.

Händelsen fick henne att fatta ett beslut: hon måste slå larm. I bokform skulle hon skriva om politikernas naivitet, kemiindustrins mörkläggning och om de skadliga ämnen som – för att använda hennes egna ord – dag och natt marinerar våra kroppar. ”

Hennes varningar och ord är värda en allvarlig betraktelse och bilden är tydlig, myndigheterna mörkar riskerna och går industrins ärende: ”Vi är mycket kritiska till att Livsmedelsverket avfärdar riskerna med bisfenol A. Beskedet saknar vetenskapligt stöd. Bisfenol A finns i en rad vanliga konsumtionsvaror, och det råder stor osäkerhet om vilka nivåer som innebär hälsorisker, skriver fem medicinforskare” på DN-debatt. ( http://www.dn.se/debatt/oansvarigt-av-staten-att-blasa-av-bisfenol-a-larmet/ )

En annan intressant tendens: ”En annan teori är därför att hormonstörande ämnen i miljön får barns kroppar att mogna i förtid. De senaste 50 åren har världens kemikalieproduktion mångdubblats och vi utsätts dagligen för komplexa blandningar av hormonstörande ämnen.

Man har inte säkert kunnat identifiera några enstaka kemikalier som påverkar barn, men en rad djurförsök har visat att hormonstörande ämnen kan påskynda puberteten”, säger Olle Söder. Källa här: http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/vastvarldens-flickor-allt-tidigare-i-puberteten_8949478.svd

 

Kopplingen mellan hormonstörande kemikalier och sjukdomar som cancer, fetma och diabetes är betydligt starkare än vad man hittills trott:

Nu kräver forskare nya regler – omedelbart.

Det konstaterar forskare i en WHO-rapport som har letts av Åke Bergman, professor i miljökemi vid Stockholms universitet.

– Endokrina sjukdomar är vanliga och ökar och vi kan visa på kopplingar till hormonstörande kemikalier. Ökningstakten är sådan att genetiska sjukdomar inte kan vara enda förklaringen, säger Åke Bergman.

Till dessa sjukdomar räknas exempelvis bröst-, testikel-, sköldkörtel- och prostatacancer samt sjukdomar som fetma/diabetes, dålig spermakvalitet, tidig bröstutveckling, avbrutna graviditeter, med mera.

Åtminstone ett tusental kemikalier bör regleras omgående, anser Åke Bergman.

– Det är bara en gissning, men antalet bör ligga där någonstans. Sammanlagt handlar det om mellan 100 000 och 150 000 olika ämnen. Det är allt från ftalater till flamskyddsmedel. De senaste tio åren har vi gjort enorma landvinningar på det vetenskapliga området genom att kartlägga dessa ämnen och kopplingen till flera sjukdomar. Vi börjar förstå hur de påverkar oss människor och nu är det dags för politikerna att reagera.

TT: Var finns dessa ämnen?

– De finns överallt, i naturen. Det finns inte en enda population på hela jorden som inte är påverkad.”

Källa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kemikalier-bakom-flera-folksjukdomar_7927024.svd

 

Jag har skrivit om riskerna förr:

Abborren byter kön i kemikaliebad!

Det är amerikanska forskare som studerat fiskarna i den stora Potamac-floden och konstaterat att åttio procent av abborrar av hankön uppvisar hormonella karaktärsdrag som påminner om honor. Exempelvis har de börjat producera ägg.

Forskarna tror att fiskarna fått i sig medicinrester från bland annat p-piller och andra kemikalier från bekämpningsmedel och konstgödsel. De tror att det är blandningen av olika kemikalier från industri och hushåll orsakar förändringarna.

Liknande påverkan har upptäckts i en tredjedel av de övriga 110 amerikanska vattendrag som undersökts av fiskbiologer vid US Geological Survey.”

 

14044 gift

Det finns många skäl till att vi skall hantera vårt vatten med försiktighet, då inte bara fiskarna blir sjuka av våra utsläpp, de drabbar även oss!

Kemikalieindustrin sprider sitt gift överallt: Gifterna finns överallt, i naturen. Det finns inte en enda population på hela jorden som inte är mer eller mindre påverkad. Att Centerpartiets ”miljöminister” försökte påverka/tysta de som varnar förvånar mig inte det minsta, Centerpartiet är allt utom ett miljöparti!

 

Den tysta och nedtystade katastrofen ökar i styrka!

 

miljc3b6giftets-c3a5ngest-2

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt om politik., Natur och miljö. och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Vidrig politisk inställning till ett reellt hot!

 1. narhvalur skriver:

  Bra upplysning! Det är verkligen otäckt det här med mörkningen. Som en vän sa till mig ” Världen och Sverige har blivit smutsigare”, då tänker jag på all korruption och pengagirighet!

 2. arrami54 skriver:

  Tack! 😉 Tyvärr har nog din vän rätt! 😦
  Jag vet inte om min ålder gjort att jag tappat alla illusioner om människan, men det tycks mig som om vi drabbats av en girig fördumningspandemi och jag tycker väldigt synd om alla framtidens barn.

 3. arrami54 skriver:

  Tack! Viktig info att sprida, detta att kemikalieindustrin fick hjälp med att tysta kritiska röster.

 4. Wolf is my Soul skriver:

  Jag håller med!

 5. arrami54 skriver:

  …vet det! 😉

 6. arrami54 skriver:

  Tack! 😉

 7. pybusa skriver:

  Behovet av ”Retroaktiv Abort” visar sig tydligare och tydligare. Låt kemikalieförespråkarna leva på de ofarliga kemikalierna. Lägg sedan kadavren i slutna behållare och klistra på en lapp med ”Giftigt Avfall”.

 8. arrami54 skriver:

  Sant…vi behöver en rejäl reduktion och din metod förefaller helt okej enligt mig! 😉

 9. pybusa skriver:

  Frågan är hur? Kommer Du ihåg Hormoslyret och Tage Danielssons dikt? En riktig pärla!

 10. arrami54 skriver:

  …funderar på ”hur”, ofta och intensivt!;-) Sitter och skriver ett inlägg där jag citerar den gode Tage Danielsson…jo, jag minns dikten och honom! 😉

Kommentarsfältet är stängt.