”Politiskt närodlat”.

 

Ler roat, dagens politik är i mycket ett skämt, ett dåligt skämt! ”Politiskt närodlat” är det närodlat på Stureplan? Odlat, vadå ..?

Birger Schlaug har nog rätt, Centerpartiet idag, det handlar främst om stureplans-flum, (”gone bad”)!

…antar det främst handlar om panikstyrd själv-stening? ( Stoned! )

Miljö då? Kört för länge sedan. Med en jordbruksminister som tagit bort miljöskatter och en partiledning som öppnat upp för mer kärnkraft är det så kört det kan bli. Lägg till det att till och med Vänsterpartiet verkar ivrigare att låta småföretag slippa sjuklöneansvaret så blir det inte mycket kvar. Den vingliga vandringen fortsätter.”

Den ”vingliga” vandringen ut ur vår riksdag, ja… låt oss hoppas!

Dagens C har gått ifrån dåtidens decentralisering, en relativt trovärdig miljöpolitik (retoriskt trovärdig före Alliansens tidevarv) till ”politiskt närodlat”.

 

Vad fan är ”politiskt närodlat?”

 

IMG_13694

 

…Centern vandrar, förvirrade (likt andra), sin närodlat gröna väg, vi andra skrattar, lämnar ”vingel-pellarnas fest” och går ut, ut i naturen, upp på fjället. Vi ler, för vi minns fortfarande ordet visdom och hur det är att vara en tänkande människa…

…och nej, vi behöver inte stå där med huvudet böjt i skam, vi kan lära oss av misstagen, vi kan lära om, vi kan göra bättre! (Det kan även Centerpartiet…jo, nu är jag naivt hoppfull!).

 

 

 

Musiken bär det arketypiska i att vara en äkta människa, lyssna…lyssna noga:

 

 

Det här inlägget postades i Allmänt om politik. och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till ”Politiskt närodlat”.

 1. Svante skriver:

  Politiskt närodlat är det nog på Stureplan. På somrarna fungerar buskarna i Humlegården som sängkammare. Förr var det, det lättklädda damerna, som kostar pengar, som utnyttjade dessa buskar.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …jo, tiden förändras, buskarna består och allt blev lite ”grönare” på Stureplan. 😉

 3. Svante skriver:

  På den tiden damerna kostade pengar hade damerna bra mycket bättre kondition, och styrka. Det bekräftas av den berättelse Torsken hade då han bad om hjälp av polisen att komma ner från svampen på Stureplan. Polisen frågade hur han hamnat där, och svaret blev, ”ett motjuck i Humlegården”.
  Svante

 4. arrami54 skriver:

  😉 …vilda tag i Humlegården på den tiden!(?)

Kommentarsfältet är stängt.