Nätverket: ”Rödluvan & Mormor”.

 

Rödluvan & Mormor, är några kvinnors nätverk mot varg i landsbygd och de påstår att vargfrågan undergrävt deras tro på demokratin. Argumentationen är häpnadsväckande låg och okunnig. Orden att ”Tjänstemän sätter sig över de folkvaldas beslut” är den klassiska argumentationen att demokratin undergrävs om lagen går före okunniga politikers beslut som ofta grundar sig på ”gnälliga” särintressen, rädda och högljudda nätverk och smarta lobbyister.

Detta ”nätverk” (Rödluvan & Mormor) använder samma dåligt underbyggda argumentation som Jägareförbundets herr Sprängare. För en tid sedan skrev DN:s ledarskribent Hanne Kjöller en krönika där hon kraftfullt ifrågasatte Jägareförbundets ordförande Björn Sprängare.

Sprängare hade skarpt kritiserat Förvaltningsrättens dom mot vinterns urvalsjakt och menat att den är inte värdigt ett rättssamhälle. Kjöller var mycket tydlig med att man hade ”kunnat förvänta sig lite mer respekt för den lagstiftande församlingen och domstolarnas självständighet” av en person som Sprängare.

Björn Sprängares svarade i DN:s pappersupplaga. Han fortsätter sin kritik och menar att Sveriges juridiska och politiska system inte klarar att hantera vargfrågan. Han visar ingen förståelse för den rätt som miljöorganisationer enligt internationella konventioner skall ha att överklaga och påstår att politiska låsningar i Bryssel fördröjer nödvändiga beslut.

Hanne Kjöller svarar Björn Sprängare kort:

Nej, Svenska jägareförgundet respekterar varken svensk lag, gällande förordningar eller demokratiska principer när det genom sin ordförande argumenterar för att lokala beslut skall överordnas Århuskonventionen och EU-rätten

Kjöller avslutar:

Hört talas om riksdagen? Och principen en man – en röst?

 

Sprängare och damerna i ”nätverket” är typexempel på ”barn som skrikande lägger sig ner och vill ha igenom sin vilja vid godisboxen”. Grupperna saknar fullständigt respekt för lag, demokrati och är så fantasilösa att de inte kan skydda sina tamdjur. De hävdar ”tradition” lika intensivt som de japanska ”jägare” som slaktar delfiner.

Inga vargar runt vår knut, nu får detta vara slut!” …ropar de i kör.

 

Vi har jakt på varg i tillräcklig utsträckning (det kallas ”skyddsjakt”), det har dessutom blivit mycket enklare att hävda ”nödvärn” i och med ändringarna i jaktförordningens paragraf 28. Tilläggas bör kanske, med tanke på ”hatets” kunskapsnivå att Sverige skrev på ett bindande folkrättsligt avtal 1983, nämligen Bernkonvetionen.

Damernas ord om att: ”I Finland har vargstammen halverats de senaste fem åren. Forskarna är förbryllade, men alla vet vad som hänt. Att bli en hjälte i byn väger tyngre än risken att bli en brottsling i Bryssel eller i vårt eget samhälle. Nu har rättsmoralen totalt trasats sönder, när tjänstemän med egna teorier tagit över makten från våra folkvalda.” tyder på både demokratiförakt och en underlig syn på principen att landet skall byggas på lag.

Damerna påminner mig starkt om äldre tiders ”huskors”…

…och de gubbar som släpper in dem i torpet, står snart i hörnan och mumlar ”- Fan,  så…snopet!”

 

Får man avslutningsvis ge damerna ett råd (?), så blir detta att: ”- Släng era rädslor, fobier och vanföreställningar i soporna (gärna tillsammans med er Bibel) och införskaffa grundläggande kunskaper i demokrati, hur viktig rätten att överklaga är för vårt juridiska/demokratiska skydd, m.m…..

Läs gärna Henrik Ekmans bok ”Vargen den jagade jägaren”.

 

 

vacce-sepia1b mellan

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Natur och miljö., Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Nätverket: ”Rödluvan & Mormor”.

 1. Svante skriver:

  Vargens beteende värkar väldigt likt det beteende våra politiker visar de svagare i samhället. Ska man tro att våra politiker är alfamänniskor? Eller beror det på att menigheten inte vågar opponera.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …njaa, jag tror vargarna är vänligare väsen en dem som styr vår värld, oavsett om vi studerar homo homini lupus lokalt, regionalt, nationellt eller globalt.
  http://fotolasse.se/index.php/samhalle/fy-fan.htm

 3. Bo Kahlow skriver:

  Om en överklagan går igenom och majoriteten i landet är av en annan uppfattning är demokratin snart bara ett tomt skal!

 4. arrami54 skriver:

  Jag måste (lätt road) fråga dig om ett demokratiberikande (enligt dig) förbud mot överklagan skall gälla generellt eller bara i Rovdjurs/vargfrågan?
  Bryr man sig överhuvudtaget om demokratin och lagen så tar man även hänsyn till de internationella avtal vi undertecknat, vetenskap och förnuft.
  Du tycks tro att en gapig minoritet jägare och ”huskors” är detsamma som en folkmajoritet?
  Du tycks mig tillhöra skaran som blandar ihop demokrati med det outvecklade och puerila ”jagets” vilja/tyckande?
  Vargen är inget reellt problem, den är inte farlig för människan annat än i extrema undantagsfall, den tar väldigt få husdjur (får) och är inget större problem för jakthundarna.
  Problemet ligger helt hos er, ni saknar både vilja, kunskap och fantasi nog för att lyckas minimera de små problem som finns.
  Landsbygden utarmas, trots politiska löften från herr C (Eskil Erlandsson) om tjugo tusen nya jobb via ”Matlandet Sverige”, vilket i verkligheten bara givit ett minus på ca femtontusen landsbygdsjobb.
  Vi vet alla grunderna för landsbygdens problem, fortsatt industrialisering (storskalighet) i skogs- och lantbruk. En monokultur och genetisk dränering: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vitryggig-hackspett-finns-snart-inte-kvar_8939210.svd
  …vilket gäller de flesta arter, homo sapiens inräknad!

  Läs gärna på och återkom när du kan hålla dig saklig och har någonting reellt att tillföra debatten!
  https://varghjarta.wordpress.com/2013/01/21/hur-farlig-ar-vargen-for-jakthundar/!

  Vildsvinen är farligare/kostsammare än varg, vilket jag tror mig veta att du vet.
  Lite allmän statistik har du här (från 2012) http://vargrevir.com/?p=592.
  Nu vet förhoppningsvis de flesta att Agria inte försäkrar alla Sveriges hundar och att statistik alltid bara är statistik.
  Men generellt är vildsvinen farligare för jakthundar än varg och ser man över hela klövviltstammens skadeverkan på grödor, skog och trafikolyckorna så framstår vargen som ett ytterst litet problem.

 5. arrami54 skriver:

  Tack! 😉

 6. Ping: Religiös tro: Bara en falsk utfyllnad i själars tomrum. | Varghjärta

 7. Ping: ”Vargen kommer”… | Varghjärta

Kommentarsfältet är stängt.