Sverigedemokraterna behöver bistånd!

 

SD får dela ut demokratibistånd” läser jag lätt förvånad i SvD, logiskt sett så behöver ju nämnda parti bistånd i form av kunskap kring begreppet demokrati själva… och detta i form av intensivkurser!

Inte skall väl Sverige dela ut bidrag som SD kan skänka till likartade intellektuella härdsmältor av ”vi mot dem”- hat.

Sätt Sverigedemokraternas medlemmar i en grundskolerepris, det ”biståndet” behöver de!

Vi tar en liten lektion i demokrati, ur svensk grundlag (Regeringsformen!), två lättlästa paragrafer:

”2 § Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.

Det allmänna ska främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer.

Det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv.

Det allmänna ska verka för att alla människor ska kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället och för att barns rätt tas till vara. Det allmänna ska motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilde som person.

Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).

12 § Lag eller annan föreskrift får inte innebära att någon missgynnas därför att han eller hon tillhör en minoritet med hänsyn till etniskt ursprung, hudfärg eller annat liknande förhållande eller med hänsyn till sexuell läggning. Lag (2010:1408)

 

…om någon behöver bistånd i form av kunskap i demokrati så är SD extremt behövande! ( …och då alla av dem, inte bara ”järnrörspojkarna”!).

 

de brinner för sitt hat

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Min syn på SD! och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sverigedemokraterna behöver bistånd!

 1. Svante skriver:

  http://ghostopinion.wordpress.com/2014/01/25/ghosthur-den-arabiske-mannen-fick-sitt-tradgardsland-uppgravt/
  Har inget med ditt inlägg att göra, men visar att avlyssning kan ha sina goda sidor.
  Svante

 2. arrami54 skriver:

  …haha, det var en bra skröna! 😆

 3. arrami54 skriver:

  …man tackar, alltid kul med sköna vargbilder! 😉

Kommentarsfältet är stängt.