Vargjakten stoppas, igen!

 

De miljöorganisationer som överklagat vargjakten fick rätt även denna gång, liksom vid tidigare tillfällen då jakten stoppats. Sedan tidigare är jakten föremål för granskning av EU-kommissionen och det är pinsamt att se hur Centerpartiet och Alliansregeringen går i de rovdjurshatande jägarförbundens koppel. Inom högerpolitiken är lydiga bandhundar populära, annars skall hunden springa fri och lite hur som helst.

…tyvärr lär antalet tjuvjagade rovdjur öka igen. Jägarförbundens medlemmar vet och känner väl till ”Kling och Klang”-myndighetens oförmåga i laglöst land.

… undertecknad är glad över förvaltningsrättens beslut!

 

Lena Ek och hela Centerpartiets ledning ( + en del ”andra”) behöver skola sig, lära sig vad ord som respekt betyder, liksom grunderna i biologi (Jag rekommenderar åtminstone en gymnasiekurs!). Vet de innebörden i ekologi, biodiversitet, kaskadeffekter och vad ordet balans har för innebörd i sammanhanget? Känner de till ”Convention on the Conservation of European Wildlife and Natural Habitats” (allmänt kallad; Bernkonventionen), EU:s miljö- och habitatsregler o.s.v. …?

Landsbygdens problem handlar inte om varg eller övriga rovdjur…problemet ligger i att de, LRF, ”det skämda miljöpartiet”- Centerpartiet, Alliansen i övrigt, har konserverat en konservativ utveckling som går mot mer stordrift (det räcker med att studera t.ex. mjölkproduktionens utveckling (antal företag!)), ett alltmer industrialiserat jordbruk/skogsbruk. Centerpartiet spelar fult och medvetet ut rovdjuren som ett hot, exakt så som SD och andra högerpopulister skyller på invandrare/flyktingar. (Och ”jägarna” nappar på betet!).

Att landsbygden utarmas beror helt på okunnighet, fantasilöshet och ett konservativt tänkande som leder utvecklingen vidare i negativ riktning…

När det handlar om landsbygdsjobben ger utvecklingen de senaste decennierna inte mycket hopp. Prognoserna i en rapport till regeringens framtidskommission pekar på att det blir ännu värre framöver. Enligt basscenariot kommer jobbtillväxten fram till mitten av seklet att koncentreras till storstäderna och angränsade län. ”För i stort sett alla län i norra Sverige samt Värmlands och Kalmar län beräknas sysselsättningen minska kraftigt fram till 2050”. ”

Varg, vinter

 

(Brottsförebyggande rådet beskriver Sverige som laglöst land när det gäller tjuvjakt. Det är en beskrivning som både polis och åklagare har svårt att värja sig från). Lite syrligt antar jag att det delvis kan bero på att många inom ”Kling och Klang”-myndigheten själva är jägare?

För att stoppa tjuvjakten på rovdjur krävs tämligen dramatiska och omvälvande förändringar, och eftersom det helt saknas politisk vilja hos Alliansen och Socialdemokraterna (de går ju likt lydiga små pudlar i Jägarförbundens koppel) så blir alla tankar på en förändringar utopier.

Men nog borde vi öka kontrollen och försvåra utgivandet av vapenlicenser/jaktmöjligheterna för alla dem som uppenbarligen är olämpliga. Det borde inte vara svårt för polismyndigheten att spåra vilka som tillämpar S.T.G eller retoriskt hyllar principen. Dessa borde omgående förlora sina vapenlicenser.

”Jägarna” talar om katastrof, men inser inte att sett med naturens perspektiv, kravet på biologisk mångfald, en balanserad biodiversitet och en hållbar ekologisk utveckling är det de som är katastrofen. Det är styrkt bortom allt rimligt tvivel att rovdjuren är långt viktigare än de i jämförelse inkompetenta hobby-/ troféjagande tvåbenta ”fulingarna”.

 

Det är hög tid att Lena Ek avgår och att Centerpartiet får lämna riksdagen (håller tummarna att riksdagshuset städas väl i september!). Läs även ”jinges” ord…

 

greywolffs

 

 

Annonser
Det här inlägget postades i Vargdebatten: och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vargjakten stoppas, igen!

 1. Kicki skriver:

  Hurra, Tjohooo, helt fantastiskt glada nyheter! Jag blir så himla rörd och glad över detta, att de fick stopp på idiotin innan det var för sent! (Förresten, tavlan du målat ovan är den finaste vargtavla jag sett som du gjort. 🙂 )

 2. arrami54 skriver:

  …jag tror inte förvaltningsrättens beslut stoppar ”idiotin”, snarare kommer tjuvjakten på rovdjur att öka. De mänskliga ”jägare” som skriker högst om utrotning är de mest infantila, inavlade och korkat giriga ur släktet homo sapiens, och de låter sig inte stoppas av varesig lag, förnuft eller goda argument. Studerar man den mänskliga stammen så är det idag uppenbart att vi i Sverige avlat på relativt dåliga respektive urdåliga gener (tydligt om man studerar jägarförbunden!). Sverige förlorade ca 1,3 miljoner duktiga och initiativkraftiga individer som utvandrade till USA, vilket tydligt syns på landsbygden och i våra mindre samhällen lite här och var inom nationens ”röda linje”.
  Det är INTE i vargstammen vi hittar de största problemen med inavel!

  Vad det gäller ”tavlan”…njaaa, jag är inte helt nöjd, men tyvärr är den såld och jag lär inte kunna ändra det jag vill ändra. Idag säljer jag aldrig en originalbild, skulle hellre svälta ihjäl…just därför att jag nog aldrig lär bli helt nöjd! 😉

 3. Dalmisen skriver:

  Ja Varghjärta delar helt din syn , det är vidrigt och se hur lite regeringen , mest Lena Eks och hennes parti bryr sig om våra vargar och deras naturliga rätt , hon har hela tiden varit förespråkare av Jakt, och vänt vargen ryggen , hon bryr sig föga om vad varg kunniga säger , och bryr sig mer om vissa personers åsikt , och bryr sig föga om vetenskaplig information om vargen , Lena Eks syn på rovdjurspolitik verkar vara så mycket jakt som möjligt , hon ser bara jakt , och står på Jaktens sida och ej på djurens som jag ser det , hon bör därför avgå som miljöminister eftersom hon tydligt bara förespråkar Jaktens rätt , men ej naturens .

 4. arrami54 skriver:

  …kan bara hålla med dig!
  Centerpartiet har förlorat all trovärdighet vad det gäller miljöpolitik. Inga politiker är så uppenbart sysselsatta med att sälja sig till okunnighetens gaphalsar bara för några ynkliga rösters skull och lite makt ( + en rejäl lön för ingenting).

 5. Dalmisen skriver:

  😉 Väl skrivet .

 6. arrami54 skriver:

  …tack och detsamma! 😉

 7. Wolf is my Soul skriver:

  Reblogga detta på Wolf Is My Soul and commented:
  Ett kliv framåt men historien slutar tyvärr sällan till vargens fördel trots våra protester.

 8. arrami54 skriver:

  Sant, troligen kommer jägarna att fortsätta med det de gör ute i skogarna bortom lag och förnuft. Det är INTE fördel rovdjuren…än!

Kommentarsfältet är stängt.